Tegnap este 19:00-órától a 101.8 (Tokaji frekvencia) nem működik se vivő semmi nincs. kikapcsolták volna? Vagy levettek a teljesítményből?Mert itt az Avasi kilátóban RDS-sel jött...
Már elnézést, de miről beszélünk hogy jó? Arról, hogy az adóik hol szólnak, hol meg nem és ha csend is van rajtuk nemhogy néhány órán, hanem napon belül sem hárítják el a hibát. Jó rádió az, ahol elvétve találni olyan hírblokkot amiben nincs lebonyoítási hiba? Ennél még akkor is bakimentesebb lenne, ha élőben mondanák. Profi rádió ahol napról-napra más a zene vagy ahol a hétvégét két éve nem tudják feltölteni? Remek és jó "kereskedelmi" adó, ahol nincsenek összekeverve rendesen a zenék és ahol szedett-vetett a szignálpark? Az Express állomáshangjának a hangsúlyozásától én pl. falramászok.
Ez a rádió - mondjuk ki - egy csődtömeg. Hallgatva is, és gazdaságilag is. Nincs szakmai kotroll, így fordulhat elő, hogy az egyik magáz a másik tegez (és még mindig egy másik rádió műsorában érzi magát). Attól, hogy van ilyen meg olyan igazgató kinevezve még nem biztos, hogy érti a dolgát és teszi azt.
Az Express rádió egy nagy napközi a Gagából elküldött embereknek. Ők ott jól elvannak, ugyanúgy mint a Kisavas alsósor 22. szám alatt régen, és az sem volt valami nagyon fényes, de ott volt felettük valami olyan kontroll, hogy mégsem volt bakiparádé és meg lehetett hallgatni a produkcióikat. Itt gondolom jónéhány körülmény nem adott ahhoz, hogy normális munkát lehessen végezni.
Tudok legalább egy fél tucat másik állomásnál dolgozó emberről, akiket megkerestek ilyen-olyan módon, hogy lehetne menni dolgozni és nem lehetett őket az Expressbe csábítani. Az okokat lehet az anyagiakban keresni, de akár abban is, hogy a szakmában nincs nagy neve ennek a rádiónak. Egy rolót ez is megérdemelne a GoldFm mellett.
Még két dolog:
1, adóteljesítmény: ugyanúgy szól ez, nincs ott semmi tekergetés, márcsak azért sem, mert otthon a szobában unatkozva úgy tűnhet, hogy ez vagy az jobban szól, de a valóság, hogy a legtöbb (és főleg nagyobb) rádiókban egyszer beállítanak valamit és az úgy megy a végtelenségig, nem piszkálgatnak.
2, A honlapos Exfortis-os dolog mögött, amiről korábban írtam nem azt sejtem, hogy megkértek valami céget és most azért üres az .hu végű oldal és regeltek be egy .eu domain a rádiónak. Nekem van egy konteom a dolgokra, más "ügynökséget" látok a dolog mögött, hogy ez így alakult.