RADIOSITE Fórum

• Társalgó

#19575  Szerző: MrG

Pasa írta:Elvileg lehettek műholdak, mert azokat gyakran látom éjjel, és pont így, ahogy leírtad. Csak az a bökkenő, hogy ritkán és egyesével szoktak jönni. Inkább szerintem valami űrszemét lehetett, pl. széthullott műhold darabjai, amik keleten lassan földárnyékba kerülve elhalványulnak (nem éri már a napfény). Több száz km magasan vannak, de optikai csalódásként tűnhetnek alacsonyabbnak is. Ha 5-10 km-en lettek volna, az a légifolyosót zavarná, és már erről szólna az összes tévéhíradó, de ilyenről szó sincs sehol.
És miért nem hívtál fel?
Szerintem nem műholdak voltak, ahhoz túl egyenletesen "mentek" és nagyon sokan voltak, inkább olyasmik voltak, mint amiket a YouTube-ra is feltettek, csak szépen libasorban haladva. Továbbra is keresek a videómegosztón a tegnapi látványhoz hasonlítót, de egylőre nem találtam. Egyébként az égen volt pár Cirrus felhő, ami eltakart pár csillagot. Na, ezek a fények az alatt mentek, 100%, tehát kb abban a magasságban lehettek, amit írtam.

Azért nem hírtalak fel, mert nem tudom a számod. :-)
 #19571  Szerző: Pasa

Elvileg lehettek műholdak, mert azokat gyakran látom éjjel, és pont így, ahogy leírtad. Csak az a bökkenő, hogy ritkán és egyesével szoktak jönni. Inkább szerintem valami űrszemét lehetett, pl. széthullott műhold darabjai, amik keleten lassan földárnyékba kerülve elhalványulnak (nem éri már a napfény). Több száz km magasan vannak, de optikai csalódásként tűnhetnek alacsonyabbnak is. Ha 5-10 km-en lettek volna, az a légifolyosót zavarná, és már erről szólna az összes tévéhíradó, de ilyenről szó sincs sehol.
És miért nem hívtál fel?
 #19570  Szerző: LuciFerko

Én tavaly nyáron egy kb nap nagyságú izzó gömböt láttam az égen lassan K felől DNY felé menni. Épp kisétáltam este a város szélére, ahol teljes kuss és csend van, ott kezdődnek a földek. Na a 10 perces visszaútból lett 5 perc. Lehet hogy valami természeti jelenség volt (pl plazmagömb) de lehet hogy nem. Lehet valami katonai szar volt, lehet hogy nem.
 #19569  Szerző: MrG

http://www.youtube.com/watch?v=c3eLTpWw ... re=related

Ilyesmi volt, csak rendezetten, "libasorban" haladtak, meg kicsit más színük volt (bár lehet, hogy a felvétel csal)... Ezek mintha egy helyben állnának, amiket én láttam, azok mozogtak.

Ja, és sokkkkkkkal több volt.
 #19568  Szerző: MrG

Nos, két dolgot mondanék először... aztán jön a java.

- Józan vagyok, semmilyen tudatmódosító szer nincs bennem, nem ittam semmilyen alkoholt (de, egy sört, délután), nem bolondultam meg, szombat esti otthonmaradás-teraszonülés-relaxálás a mai programom. Nem nagy dolog, de nekem most ez esett jól.

- Nem mondanám, hogy "hiszek" az UFÓ-kban, de fogalmazzunk úgy, hogy nem vagyok szkeptikus a témában...

Fél 1-kor - mint szokás szerint éjjel - kiültem Budapest belvárosában a lakásom teraszára, ahonnan tisztán látni az eget. Először (háromnegyed 1 körül) egy lassan (kb. egy nem is tudom, utasszállítónál lassabb sebességgel) haladó, nagyon erős, nem villódzó, állandó-világító narancssárga-vanília színű fényt pillantottam meg az égen, ami délről északkeletre tartott... Mihelyst kb. elhagyta Budapest határát, szépen elhalványult. Nem felhőkbe ment, hiszen látszanak a csillagok az égen, és azt sem hiszem, hogy a világító micsodája került ki a látótérből (mivel az utasszállító repülőgépek teste is látszik ha a reflektoraik épp nem, olyanok a fényviszonyok), egyszerűen "elfédelt". Gondoltam kint maradok. Meg is érte, jött még utána ugyanazon az útvonalon vagy 40-50!!! Ugyanolyan erős, nem villogó fényű valami, ugyanolyan sebességgel, ugyanazon az útvonalon... Volt erősebb, volt gyengébb fényű, komótosan haladtak északkeletre, a horizont vége felé pedig teljesen elhalványultak, majd eltűntek. 1 körül leállt a "raj", azóta is kint ülök, de
semmi.

Körülbelül a troposzféra alján saccperkábé min 5, de max 10 kilométer magasan lehettek, hangjuk nem volt egyáltalán, gyakorlatilag az áthaladó (Ferihegyen le/felszálló) gépek magasságában voltak, erre meg mernék esküdni.

Srácok, MI A FASZ lehetett ez?

Készült-e videó/fénykép? Sajnos mobilom van itt, ami nappal jó fényképeket/videókat készít, de a sötét égen semmit... Próbálkoztam, de semmi érdemleges nem látszik. Ha sokat próbálkoztam volna, talán lett volna eredménye, de inkább el voltam ámulva a látványtól, majd a végefelé telefonálgattam, hogy mások látják-e (eredménytelenül, mert az egyik részeg volt, a másik meg aludt stb.).

Még egyszer mondom: nem kergültem meg!
Esetleg valaki más elvetemült ilyenkorkintcigiző józanmaxálmos látta?

Arra gondoltam először, hogy valaki szórakozik, valami égő cuccokat elereszt a Gellért-hegyről, de tuti nem, egyrészt nem a Citadella vonalában mentek, másrészt ahhoz túl magasan voltak. Kb. Mecsek-Börzsöny vonalon mentek, ezen a sávon viszont nincs más magaslat itt a környéken. Tűzijáték-valamicsodákra is gondoltam, azok se lehettek, ahhoz is túl magasan voltak.

Na mindegy... röhögjetek ki, de ezvan. Az életemet rá, hogy igazat mondok.
 #19300  Szerző: rsite1

1000. :shock: :csukottszem:
 #18974  Szerző: LuciFerko

(¯`•. •´¯) (¯`•. •´¯)
*`•. ¸(¯`•. •´¯)¸. •´
¤ º° ¤`•. ¸. •´ ¤ º° ¤`
:lol: :lol: :lol:
  • 1
  • 471
  • 472
  • 473
  • 474