RADIOSITE Fórum

• Hír.FM

#189894  Szerző: potyi

Elindult a 88.9 Gyöngyösről, jó nagyot szól.
 #189876  Szerző: Glenn

A Klub sem volt ennyire álhírgyár még a kezdetekkor, pláne, hogy a Magyar Autóklub rádiójaként indult. Tudomásul kell venni, hogy a politikai rendszer ma kétpólusú és az internet mellett szükséges ma még a hagyományos igehirdetés is (rádió, tévé). Ugyanakkor sajnos nálunk évtizedek óta a hatalmon lévő oldal vonja magához ezeket a lehetőségeket, így válik egyoldalúvá a (hagyományos) médiapiac. Mielőtt azonban sajnálni kezdené valaki az ellenzéki sajtót, bizony a Klubrádió előtt is ott a lehetőség a bővülésre. Nem akarják, inkább a sírás. Ez van. ;)
 #189850  Szerző: noartist

Nincs baj a kissé elfogult politikai rádiókkal sem, csak a sokat emlegetett egyensúly ne boruljon fel.

Igazából én egyik oldal rádióit sem szívlelem, de ez az én véleményem. A Klub és a Karc is jó a maga módján, és egy adott témában pont ugyanannyira tudnak elfogultan viszonyulni egy-egy eseményhez. Ez vele jár, nincs mit tenni.

Egy dolgot viszont tartok: én jobbnak gondolom a 2015 előtti Lánchíd Rádiót a jelenlegi Karcnál. Kevésbé volt elfogult, és elképzelhetetlennek tartottam ilyen eseteket Lánchíd név alatt. (Ugyanez vonatkozik a Hír TV G-nap előtti, és jelenkori verziójára is.)

Gondolatmenetem problémás pontja azonban, hogyha minden oldalnak szeretnénk egy saját rádiót, akkor idővel Thürmer Elvtárs is joggal követelhetne egyet. Az pedig kínos lenne, ugyebár.

Hatalmas +1 az Inforádiónak, hiányzik az országos éterből egy ilyen rádió. (Bárcsak a Kossuth lenne ilyen!)
 #189838  Szerző: RadioFan

Garfield írta: 2021.01.11. 19:54 Szerintem az lenne a legjobb, ha mindkét politikai rádió megszűnne, a Karc vidéki frekvenciáit pedig a Manna FM vagy valami hasonló, zenés közösségi rádió kapná meg.
+1
Esetleg egy Infórádió (szerű) független news rádió, sok vendéggel, politikusokkal is.
 #189837  Szerző: Garfield

Szerintem az lenne a legjobb, ha mindkét politikai rádió megszűnne, a Karc vidéki frekvenciáit pedig a Manna FM vagy valami hasonló, zenés közösségi rádió kapná meg.
 #189836  Szerző: Glenn

djlacee írta: 2021.01.10. 19:41Nem bírom ki, hogy ne szóljak ehhez hozzá: Rendben, legyen Karc FM "everywhere", de ne potenciális helyi rádiók kárán, és akkor legyen a Klubrádió is elérhető mindenhol, mert ez így rettentő egyoldalú.
Én egyetértek veled, minden szempontból előnyös, ha egyensúly van. Abban is egyetértünk, hogy a terjeszkedés ne helyi rádiók kárára történjen. A probléma az, hogy nálunk ez a Médiatörvény kihirdetése óta így van.
Emlékezzünk rá, hogy mi volt 2010 előtt. A Klubrádió terjedt, mint a pestis, miközben a Lánchíd Rádió (a Karc FM elődje) kapott egy gyenge budapesti frekit és slussz. Ráadásul a Klub sorban tüntette el a helyi rádiókat, például minden idők legjobb balatonkörnyéki hálózatát is (Jam).
Az is tény, hogy a Klubrádió - tudtommal - nem erőlteti sem a pályázatokon való indulást, sem vidéki rádiók saját hálózatba bevonását. Persze, ezt csak kereskedelmiként tehetné, de mivel eldobta a 95,3-at, így ennek is lőttek...
 #189829  Szerző: djlacee

Glenn írta: 2021.01.10. 18:16 Karc FM everywhere! :yes:
Nem bírom ki, hogy ne szóljak ehhez hozzá: Rendben, legyen Karc FM "everywhere", de ne potenciális helyi rádiók kárán, és akkor legyen a Klubrádió is elérhető mindenhol, mert ez így rettentő egyoldalú.
 #189826  Szerző: Glenn

:lool: :lool: :lool:
Annyira tudtam, hogy a fizetett troll nem bírja ki, ha kimondom az igazságot. :D
Karc FM everywhere! :yes:
 #189821  Szerző: noartist

Itt zárjuk le a témát, mert ismét háború lesz belőle.
 #189820  Szerző: asr27

Glenn írta: 2021.01.08. 19:35
Garfield írta: 2021.01.07. 19:53
Glenn írta: 2021.01.07. 15:55 Nyilván ezek a megyei napilapok kormánypártiak...
Ez a baj.
Ezzel nem vitatkozhatok, tényleg baj. Mintahogy az internetes liberális túlsúly is baj.
Milyen liberális túlsúly? Te melyik bolygón élsz? (tudjuk, hogy nem a földön)
Amikor napi szinten, akár többször is, kéretlenül megjelenik a facebook hírfolyamon egy-egy szélsőjobbos hirdetés, vagy valamelyik fideszes hirdetése, ahol mást se csinálnak csak Gyurcsány és a baloldali összefogás lejáratását célzó moslékot nyomatják, teli csúsztatásokkal és összeesküvés elméletekkel, hazugságokkal! Ezeket a posztokat, kivétel nélkül jelenteni szoktam a facebooknak, mert egyértelműen álhír, félrevezetés vagy csalás.
  • 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 56