RADIOSITE Fórum

• Hír.FM

#189913  Szerző: potyi

Úgy tűnik, újabb 9 freki van kinézőben Mosonmagyaróvártól Békéscsabáig.
 #189909  Szerző: Glenn

potyi írta: 2021.01.14. 22:08 Elindult a 88.9 Gyöngyösről, jó nagyot szól.
Igen, itt is stabil, bár RDS nem jön le. Viszont széttapossa a szabadkai RTS-RB 1-et, ami mindig vehető volt eddig. :shock:
 #189906  Szerző: TTomi1991

frekivadasz írta: 2021.01.14. 22:30 Megerősítem Esztergom mellől. A jelenlegi technikával RDS és Stereo határon van a vétel. V polár, PI kód: B31B
Romhányban is 5 elemes Iskrával É-nak állítva RDS jelen van. Sokat számít az, hogy az adó csaknem 500m magasan van.
 #189895  Szerző: frekivadasz

Megerősítem Esztergom mellől. A jelenlegi technikával RDS és Stereo határon van a vétel. V polár, PI kód: B31B
 #189894  Szerző: potyi

Elindult a 88.9 Gyöngyösről, jó nagyot szól.
 #189876  Szerző: Glenn

A Klub sem volt ennyire álhírgyár még a kezdetekkor, pláne, hogy a Magyar Autóklub rádiójaként indult. Tudomásul kell venni, hogy a politikai rendszer ma kétpólusú és az internet mellett szükséges ma még a hagyományos igehirdetés is (rádió, tévé). Ugyanakkor sajnos nálunk évtizedek óta a hatalmon lévő oldal vonja magához ezeket a lehetőségeket, így válik egyoldalúvá a (hagyományos) médiapiac. Mielőtt azonban sajnálni kezdené valaki az ellenzéki sajtót, bizony a Klubrádió előtt is ott a lehetőség a bővülésre. Nem akarják, inkább a sírás. Ez van. ;)
 #189850  Szerző: noartist

Nincs baj a kissé elfogult politikai rádiókkal sem, csak a sokat emlegetett egyensúly ne boruljon fel.

Igazából én egyik oldal rádióit sem szívlelem, de ez az én véleményem. A Klub és a Karc is jó a maga módján, és egy adott témában pont ugyanannyira tudnak elfogultan viszonyulni egy-egy eseményhez. Ez vele jár, nincs mit tenni.

Egy dolgot viszont tartok: én jobbnak gondolom a 2015 előtti Lánchíd Rádiót a jelenlegi Karcnál. Kevésbé volt elfogult, és elképzelhetetlennek tartottam ilyen eseteket Lánchíd név alatt. (Ugyanez vonatkozik a Hír TV G-nap előtti, és jelenkori verziójára is.)

Gondolatmenetem problémás pontja azonban, hogyha minden oldalnak szeretnénk egy saját rádiót, akkor idővel Thürmer Elvtárs is joggal követelhetne egyet. Az pedig kínos lenne, ugyebár.

Hatalmas +1 az Inforádiónak, hiányzik az országos éterből egy ilyen rádió. (Bárcsak a Kossuth lenne ilyen!)
 #189838  Szerző: RadioFan

Garfield írta: 2021.01.11. 19:54 Szerintem az lenne a legjobb, ha mindkét politikai rádió megszűnne, a Karc vidéki frekvenciáit pedig a Manna FM vagy valami hasonló, zenés közösségi rádió kapná meg.
+1
Esetleg egy Infórádió (szerű) független news rádió, sok vendéggel, politikusokkal is.
 #189837  Szerző: Garfield

Szerintem az lenne a legjobb, ha mindkét politikai rádió megszűnne, a Karc vidéki frekvenciáit pedig a Manna FM vagy valami hasonló, zenés közösségi rádió kapná meg.
 #189836  Szerző: Glenn

djlacee írta: 2021.01.10. 19:41Nem bírom ki, hogy ne szóljak ehhez hozzá: Rendben, legyen Karc FM "everywhere", de ne potenciális helyi rádiók kárán, és akkor legyen a Klubrádió is elérhető mindenhol, mert ez így rettentő egyoldalú.
Én egyetértek veled, minden szempontból előnyös, ha egyensúly van. Abban is egyetértünk, hogy a terjeszkedés ne helyi rádiók kárára történjen. A probléma az, hogy nálunk ez a Médiatörvény kihirdetése óta így van.
Emlékezzünk rá, hogy mi volt 2010 előtt. A Klubrádió terjedt, mint a pestis, miközben a Lánchíd Rádió (a Karc FM elődje) kapott egy gyenge budapesti frekit és slussz. Ráadásul a Klub sorban tüntette el a helyi rádiókat, például minden idők legjobb balatonkörnyéki hálózatát is (Jam).
Az is tény, hogy a Klubrádió - tudtommal - nem erőlteti sem a pályázatokon való indulást, sem vidéki rádiók saját hálózatba bevonását. Persze, ezt csak kereskedelmiként tehetné, de mivel eldobta a 95,3-at, így ennek is lőttek...
  • 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 56