potyi írta: ↑2021.03.12. 18:51
Én is beszállnék a Rádió 1 topicban megkezdett tippelős játékba. 
Szóval szerintem ez várható nyárig:
- a Petőfiből egy, hallgatottságban a Bartók-Dankó szintjét hozó propagandisztikus magyar zenei adó lesz, sok rockzenével, eddig tabunak számító nemzeti rock-kal, hazafias rappel, sok Ákossal, Rúzsa Magdival és nulla elérésű talk műsorokkal, köze se lesz se az MR2-es alter vonalhoz, se a mostani Titusz-féle Petőfihez. szerintem egy szakmailag teljesen felkészületlen, rádiót még sose látott, sőt, rádióval még hallgatóként is ritkán találkozó programcsapat fogja átvenni, aminek ugyan vannak elképzelései arról, hogy ideológiai értelemben mit kéne csinálni, de a megvalósítás lehetséges módjairól fingjuk sincs. szerintem az egésznek a célja, hogy ne egye meg a kereskedelmi rádiók hallgatóit az állomás és közben teljesítse a felülről érkező elvi-ideológiai elvárásokat, ami a választások közeledtével igen fontos a "megrendelőnek".
- a Retro arculatot vált, új logót kap, zeneileg nem változik, megemészti a Petőfi idősebb hallgatóinak egy részét, ezzel olyan 2 milliót fog hozni stabilan
+1
- a Rádió1 marad olyan, amilyen, esetleg kevesebb mixműsorral. frekik terén szerintem mindent megtartanak, kivéve azt, amit nem is szükséges és nem is lehet majd hálózatba kapcsolniuk a 89.5-höz (pl Dunaújváros, Velence, Tatabánya stb.), megemésztik a Petőfi fiatalabb hallgatóit. ha nem nyúlnak érdemben hozzá és megkapja a nagyobb Bp-i frekit, akkor szerintem magától fel tud menni 1,7-1,9 millióra ez is
Azért nem látom valószínűnek ezt a lehetőséget, mert tudtommal egy rádió országos csak eredendően lehet, hálózatépítéssel nem válhat azzá, legalábbis ilyenre még nem volt példa. Szerintem ha ez lenne a cél, akkor eleve egy 89.5 központú országos hálózatot állítottak volna össze, és arra írták volna ki a pályázatot. Ott van még az is, hogy a legtöbb helyi frekinél van "helyi közélettel foglakozó műsor", vagy hasonló kvóta, szerintem ezt nem lehet töröltetni. Ezektől függetlenül én sem tartom kizártnak, hogy végül országos lesz a R1, ha így lesz (ill. ha nem, akkor is), akkor tényleg csökkenteni kéne a mixműsorok idejét. Én legalább a délutáni mixeket megszüntetném. A Petőfi műsorvezetőit gondolom vagy kirúgják, vagy maguktól fognak elmenni, úgyhogy Majoros Ritát leigazolhatná a R1 a nappali sávba Attis utánra. Sokan - ahogy én is - örülnének, ha női műsorvezető is lenne.
- a Best FM hálózatba kapcsolódik, beolvasztja a debreceni Bestet, Rádió M-et, Amadeust, a "kieső" R1 frekiket, meg még 1-2 helyi adót, és kvázi átveszi a Petőfi 30-40-es hallgatórétegét, illetve zeneileg erősebben épít majd a 2000-es évekre, meg szerintem alapvetően átalakítják a műsorstruktúrát is, én még egy morning show-t se tartok kizártnak
Szerintem ez már nem fog megvalósulni, ha ez lenne a terv, már 2019-ben hálózatba kapcsolták volna őket, amikor elindult a pesti Best. A debreceni Besthez, az M-hez és az Amadeus-hoz pedig hozzá sem mertek nyúlni. Szerintem ezek maradnak a jelenlegi formájukban.
- a Manna FM-hez megy Titusz, farag belőle valami vállalhatót, bár nyilván a sok szöveggel és magyar zenével nem nagyon lehet mit kezdeni
Szerintem neki az egója már nem engedi meg, hogy egy sz*ros kis közösségi rádióhoz menjen. Vagy a R1-csoporthoz fog menni, vagy elhúzza végre a belét külföldre, ebben biztos vagyok.