A középhullámra szükség van, jobban ki kéne használni, amivel frekvenciák szabadulnának fel FM-en.
A Kossuth az egyetlen, amely az 540 kHz-en a határon túli hallgatókat is eléri.
Az MR4 szerintem muszájból működik, hogy hirdesse a korrekt nemzetiségi politikánkat (nyilván a kutya se hallgatja, mert alig van nemzeti kisebbségünk), így valószínűtlen, hogy lekapcsolnák. Sőt örüljünk, hogy AM-en megy, mert a zenei tartalom miatt még valaki kitalálná, hogy FM-en szebben szólna...
És ne feledjük a másik országos lefedettségű középhullámú hálózatot, amelyen az MKR ment régen. Ezt újraindítanám és visszatenném ide az MKR-t és a SZIR-t (ezeket összevonva), ezzel jó pár FM-freki felszabadulna.
Végül pedig FM, már írtam, hogy én osztott időben adnám a Bartók hálózatán a Bartókot és a Dankót. Előbbi estétől reggelig, a másik pedig nappal menne.
És tessék, máris lenne egy újabb (fél)országos hálózatunk, amire pályázhatna egy újabb kereskedelmi rádió.
A Petőfi pedig olyan lehetne, mint tíz éve volt.
Én nem hiszem, hogy a Bartók Rádiót nappal munkaidőben hallgatnák, mert a komolyzenéhez le kell ülni egy csendes szobába és átélni. Sem a nappali munka közben, sem autóban, sem a strandon nem élvezhető. Ezért gondolom azt, hogy elég lenne az esti órákban ilyen tartalom, amire az előbbi ötletemen kívül még akár a Kossuth adóhálózata is felhasználható lenne, igaz, akkor csak este 10 után.