Pasa írta:és - szerencsére - nincs műsorvezető sem (úgyis csak elmondaná, hogy ki énekel, hány fok van kint, meg mit csinálnak épp a celebek, és kivel...).
Itt van a legnagyobb gond, hogy sokan így gondolják. Leírom miért...
Azt aláírom, hogy tele van balfasz (én vagyok a világ közepe) kisköcsögökkel a média (valahogy vonzza őket, nem tudom miért), de a műsorvezetés korántsem merül ki ebben, mifelénk legalábbis nem.
A műsorvezető dolga azon túl, hogy néha megszólal (most mindegy mit mond és miről, bár én örülök, ha elmondják hány fok van...) keverni a zenéket, szignálokat, reklámot, híreket, hogy ne úgy szóljon minden, mintha egy winamp lista lenne elindítva, műsorelemek között egy-két mp szünettel (a sztárfm sajnos pont ilyen).
A műsorvezető dolga figyelni az adásbiztonságra, hogy ne szóljon pl. két dal, stb. percekig egyszerre, vagy ne menjen az alap magában csak úgy, ne legyen csend, szóljon a rádió (ellenpéldának ott az express). Vannak okos adásvezérlők, melyek megoldanak ilyesmit maguktól is, és be is lehet keverni napokra előre mindent, úgy hogy utána ott sem vagy, mégis élőnek hat, de a többség nem ilyen.
És ugyancsak a műsorvezető dolga, hogy ha betelefonál a paraszt, akkor legyen aki felveszi a telefont, és meghallgatja mit akar, hátha fontos dolog történt, és érdemes bemondani.
Sorolhatnám, de mindegy. Ez rádiónként változik. A lényeg hogy a műsorvezető olyankor sem a farkával játszik, ha éppen nem beszél bele a mikrofonba, mert egy jó rádió esetében nincs ideje a farkával játszani.
"Mi másként gondoljuk... Mást gondolunk ennek az egész folyamatnak és az eljárásnak a törvényszerűségéről."