joe írta: ↑2021.04.17. 19:36
Igen, török szót ezért tettem idézőjelbe...sajnos a felvétel nagyon rövid, így nehéz összehasonlítani különböző nyelvekkel. Van még egy ötletem, csecsen nyelvű...GTRK Vainakh-nak van egy adója a frekvencián...ez a nyelv nem tartozik a török nyelvek közé...érdemes meghallgatni: https://youtu.be/sdVqI-JR2Gk - ez a videó is érdekes, igazi kultúra keveredés - mecset mellett "karácsonyi" vásár, fenyő szimbólummal...a poszt szovjet, de muzulmán vallású területeken ezt újévi fának nevezik...
A többi orosz/ukrán vételre nem igazán tudok mit mondani...tudok találgatni, hogy orosz vagy ukrán lehet, de néha ez sem egyértelmű...
Talán ez az eddigi legjobb ötlet amit erre hallottam,köszönöm

Nem ismersz véletlenül egy csecsen DX-ert akinek elküldhetném a felvételt?
Ezen az orosz/ukrán válogatáson átmentem még egyszer,és megpróbáltam a korábbi felvételekkel összehasonlítani,jutottam is némi eredményre néhány adóval, pl. 104,8 = 105,4 Radio Rossii ID-t hallottam, pár perccel később ugyanott már az ukrán Russkoje Radio szólt, a 105,9 = 101,9 pedig Radio Format a 102,3 UR1.
Eközben beesett a 105,1-en talán az eddigi kedvenc nem líbiai UNID vételem RDS-sel: 105,1-en " RDS " "FFFF" RDS adatok jöttek le,sajnos a zenei tartalomból nem tudtam megállapítani,melyik adót veszem.
Volt pár más FMListen nem listázott is, 88,0 Golos Donbasu , 92,4 UR1 95,8 UR2 Bakhmutivka telephelyről, 104,3 Radio Roks Kryvyh Rivből, 103,1 Radio Romantika az általad is említett 100,2 Svoe Radio mellett.
Neked vannak felvételeid arról a napról?