RADIOSITE Fórum

• Hír.FM

#192432  Szerző: knoskamatee

lári-fári. olyan ES terjedés van 95 MHz környékén, hogy a beton stabil Kossuth se jön a 95.5-ön. nem vagyok otthon DX témában, majd a DX topikban megmondják a kollégák mi történik most. (11:25 több mint fél órája)
/OFF/
95.3-on arab talk, valamilyen CHR adó (török?) keveredik a Karccal
95.5-ön arab talk.
/OFF VÉGE/
videók róla:
https://youtu.be/1ZPaqMRfvzg
https://youtu.be/r1t8PG_mSTE
 #192431  Szerző: knoskamatee

mate1993 írta:A Budapesti adó ugyanazt az antennát használja, mint az annó ugyanerről a frekiről sugárzó Klubrádió? Nálam ez most sokkal gyengébben jön, mint annakidején a Klub. Akkoriban csak picit volt gyengébb a jelszint a 95.8 Inforádióhoz képest. Most viszont a 95.3 nálam még a Széchenyi-hegyi MKR-nél is rosszabbul jön. Pedig elvileg most is a Szecskáról megy a 95.3, már amennyiben lehet hinni az fmdx.hu, és az fmscan.org oldalakon fent lévő infóknak. Nálatok milyen a vétel?
jó, hogy írsz, mert az indulás pillanatában éppen csak egy picit jött gyengébben, mint a 95.8-98.6 páros. jelenleg nem tudom fogni, pedig a régi 105.9 kijött a zajból (ha pont nem nyomta el a Bartók) még itt is. szerintem valami gubanc lehet az adónál. légvonalban kb. 83 km-re vagyok az adótól és Budapest felé néz az antennám. a nagy Szecskás frekik tisztán jönnek sztereóban, a kicsik pedig tisztán monóban. a Karc sehogy se akar jönni, pedig hajnalban még tiszta monó volt.
 #192430  Szerző: mate1993

A Budapesti adó ugyanazt az antennát használja, mint az annó ugyanerről a frekiről sugárzó Klubrádió? Nálam ez most sokkal gyengébben jön, mint annakidején a Klub. Akkoriban csak picit volt gyengébb a jelszint a 95.8 Inforádióhoz képest. Most viszont a 95.3 nálam még a Széchenyi-hegyi MKR-nél is rosszabbul jön. Pedig elvileg most is a Szecskáról megy a 95.3, már amennyiben lehet hinni az fmdx.hu, és az fmscan.org oldalakon fent lévő infóknak. Nálatok milyen a vétel?
 #192426  Szerző: knoskamatee

és szól! :yeah:
egy picivel gyengébb csak, mint a Sláger-Manna páros, úgyhogy a Szecskáról megy az én észlelésem szerint. a Spirit is gyengébb és a Best FM is. (légvonalban ~83 km)
 #192420  Szerző: potyi

Glenn írta: 2021.05.18. 20:17
potyi írta: 2021.05.18. 20:15 Ha pl. a Száváról fog menni, az se lesz szar.
Oké, de ha egyszer a hegyre van koordinálva és 15 évig onnan ment, akkor most miért nem?
Simán lehet, hogy az AH-nak nem volt ideje setupolni és majd később kerül át oda, elég gyorsan történt minden. Vagy valaki hibázott. Vagy így olcsóbb. Vagy valaki megvezette őket. Vagy teljesen felesleges ez a beszélgetés, mert végül onnan fog elindulni. :)
 #192419  Szerző: Glenn

potyi írta: 2021.05.18. 20:15 Ha pl. a Száváról fog menni, az se lesz szar.
Oké, de ha egyszer a hegyre van koordinálva és 15 évig onnan ment, akkor most miért nem?
 #192418  Szerző: potyi

Ha pl. a Száváról fog menni, az se lesz szar. A Spirit FM óriásit szól. A többiről ne essék szó. :D
 #192416  Szerző: Glenn

potyi írta: 2021.05.18. 20:05 Szerintem azért írták, mert a komenizmusban hívták Szabadság-hegynek. :D
Bár igazad lenne, de amit az elmúlt hetekben a telepítésekkel műveltek, én nem vagyok optimista. :(
 #192415  Szerző: potyi

Szerintem azért írták, mert a komenizmusban hívták Szabadság-hegynek. :D
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 56