Glenn írta: ↑2021.06.02. 16:41 Szerintem meg nem kell kaszting, legyen csak zene. A tokom tele van a sok pályakezdő mikrofonhuszárral, mert muszáj valakinek dumálni, ha kell, ha nem. Tudom, kvóta meg miegymás, de ehhez minek kaszting?Azért ez a hozzáállás finoman szólva elég elkeserítő, főleg nekem, leendő/jövőbeni rádiósnak. Nem tudom, miért feltételezed, hogy egy kevésbé ismert műsorvezető csak hülyeségeket beszéhet műsoridőben. Arra nem gondoltál esetleg, hogy egy fiatal hang sokkal színesebbé tehet egy adott, beszürkült sávot, lásd Faragó Janka-Sláger FM? Az is zenei rádió, mégis nekem jólesik egyszerűen az, hogy érződik valamicske élet a rádióban, mégsem zavaróan sok a beszéd.![]()
Akárki tud hülyeséget beszélni a kötelező időben, azon kívül meg legyen zene. Ez is egy zenei rádió, a zene a lényeg, a duma meg szükséges rossz. Kaszting nélkül is az.![]()
A casting pedig két szempontból is hasznos; egyrészt új, fiatal arcok ismertetthetik meg magukat, másrészt a rádió is tud válogatni sok pályázó közül.
Nem szeretném én se, hogy egy tömény dumás reggeli műsor legyen a Besten, de ez a passzív-aggresszív mentalitás nem visz előre senkit és semmit, pláne nem az amúgyis félhalott itthoni rádiós piacot.