frekivadasz írta: ↑2021.11.02. 16:56 @kristikoma: sikerült a letöltés és a csatlakozás?Jelenleg csak Androidos telefon van, ami használható, ezért nem. Amint lesz Windowsos PC, vagy laptop, mindenképpen kipróbálom.
frekivadasz írta: ↑2021.11.02. 16:56 @kristikoma: sikerült a letöltés és a csatlakozás?Jelenleg csak Androidos telefon van, ami használható, ezért nem. Amint lesz Windowsos PC, vagy laptop, mindenképpen kipróbálom.
frekivadasz írta: ↑2021.11.02. 16:56 @LuciFerko: biztos, hogy kell az az erősítő az SDR elé? Pl 108MHz-en is szól a Vörösmarty, pedig nincs torzításig vezérelve az eszköz. Gyanús, hogy az erősítő lesz a ludas.Az csak egy "image", ha odébb húzod, már el is tűnik.
kristikoma írta:Ott a link (ki kell keresni a térképen), csak nem web alapú a "lejátszás", hanem kell hozzá az "SDR#" szoftver...frekivadasz írta: ↑2021.10.31. 10:32 Beüzemeltem két SDR-t Airspy serverrel Esztergom mellett, publikussá is van most téve. Az egyiken egy függőleges hurokdipól, a másikon egy nyugati irányba néző Körner 9.2 vízszintes polárral. Mindez igen zajszegény környezetben, Airspy HF+ eszközökkel. A térképre jól ránagyítva megjelenik mindkettő (sajnos csak az SDR# programon belüli térképen, a https://airspy.com/directory/ oldalon egyszerre csak az egyik látszik. Az IP ugyanaz, az egyik portja 5555 /ez a H polár/ , a másiké 5556 /V polár/).Lehet, csak én vagyok balfék, van valami link, ahol látható is az SDR, illetve tudok is hallgatózni?
Jó szórakozást
Van egy húsvéti tojás is a móka kedvéért (nem állandóan természetesen), mindkettőn 'vehető'. Ki találja meg először?![]()
frekivadasz írta: ↑2021.10.31. 10:32 Beüzemeltem két SDR-t Airspy serverrel Esztergom mellett, publikussá is van most téve. Az egyiken egy függőleges hurokdipól, a másikon egy nyugati irányba néző Körner 9.2 vízszintes polárral. Mindez igen zajszegény környezetben, Airspy HF+ eszközökkel. A térképre jól ránagyítva megjelenik mindkettő (sajnos csak az SDR# programon belüli térképen, a https://airspy.com/directory/ oldalon egyszerre csak az egyik látszik. Az IP ugyanaz, az egyik portja 5555 /ez a H polár/ , a másiké 5556 /V polár/).Lehet, csak én vagyok balfék, van valami link, ahol látható is az SDR, illetve tudok is hallgatózni?
Jó szórakozást
Van egy húsvéti tojás is a móka kedvéért (nem állandóan természetesen), mindkettőn 'vehető'. Ki találja meg először?![]()
frekivadasz írta:Mire végzel a feldolgozással, már lehet, hogy a java része aktualitását veszti. Minden tiszteletem az ilyen mértékű kitartáshoz, de én biztosan nem csinálnámEz aktualitását azért nem veszti, sok-sok energiába telik, de az FMList adatbázisa szép lassan frissül. Az elmúlt pár évben 100-as nagyságrendű jelzést küldtem el az FMList-re...ez még nem is a háborús övezet, de Libanon, Izrael, Jordánia esetében is jó, ha 70%-os az FM adó lista pontossága az FMlist, FMscan adatbázisában. Szíriát, Palesztinát meg sem említem...ott bekapcsolnak egy-egy adót, megy pár hónapig...majd frekvenciát vált, vagy lekapcsolják.
frekivadasz írta:Van egy húsvéti tojás is a móka kedvéért (nem állandóan természetesen), mindkettőn 'vehető'. Ki találja meg először?...csak nem a PI: BBBB...