RADIOSITE Fórum

• FM-DX

#194765  Szerző: kristikoma

frekivadasz írta: 2021.11.02. 16:56 @kristikoma: sikerült a letöltés és a csatlakozás?
Jelenleg csak Androidos telefon van, ami használható, ezért nem. Amint lesz Windowsos PC, vagy laptop, mindenképpen kipróbálom.
 #194628  Szerző: LuciFerko

frekivadasz írta: 2021.11.02. 16:56 @LuciFerko: biztos, hogy kell az az erősítő az SDR elé? Pl 108MHz-en is szól a Vörösmarty, pedig nincs torzításig vezérelve az eszköz. Gyanús, hogy az erősítő lesz a ludas.
Az csak egy "image", ha odébb húzod, már el is tűnik. :) Amúgy 30m kábel van rajta és itt lent még 4 felé osztva van.
 #194615  Szerző: frekivadasz

@joe: Így már értem. Egyúttal köszönöm is a munkád, magam is használom időnként azt az oldalt.

@LuciFerko: biztos, hogy kell az az erősítő az SDR elé? Pl 108MHz-en is szól a Vörösmarty, pedig nincs torzításig vezérelve az eszköz. Gyanús, hogy az erősítő lesz a ludas.

@kristikoma: sikerült a letöltés és a csatlakozás?
 #194594  Szerző: joe

kristikoma írta:
frekivadasz írta: 2021.10.31. 10:32 Beüzemeltem két SDR-t Airspy serverrel Esztergom mellett, publikussá is van most téve. Az egyiken egy függőleges hurokdipól, a másikon egy nyugati irányba néző Körner 9.2 vízszintes polárral. Mindez igen zajszegény környezetben, Airspy HF+ eszközökkel. A térképre jól ránagyítva megjelenik mindkettő (sajnos csak az SDR# programon belüli térképen, a https://airspy.com/directory/ oldalon egyszerre csak az egyik látszik. Az IP ugyanaz, az egyik portja 5555 /ez a H polár/ , a másiké 5556 /V polár/).

Jó szórakozást :)

Van egy húsvéti tojás is a móka kedvéért (nem állandóan természetesen), mindkettőn 'vehető'. Ki találja meg először? :)
Lehet, csak én vagyok balfék, van valami link, ahol látható is az SDR, illetve tudok is hallgatózni?
Ott a link (ki kell keresni a térképen), csak nem web alapú a "lejátszás", hanem kell hozzá az "SDR#" szoftver...
 #194593  Szerző: kristikoma

frekivadasz írta: 2021.10.31. 10:32 Beüzemeltem két SDR-t Airspy serverrel Esztergom mellett, publikussá is van most téve. Az egyiken egy függőleges hurokdipól, a másikon egy nyugati irányba néző Körner 9.2 vízszintes polárral. Mindez igen zajszegény környezetben, Airspy HF+ eszközökkel. A térképre jól ránagyítva megjelenik mindkettő (sajnos csak az SDR# programon belüli térképen, a https://airspy.com/directory/ oldalon egyszerre csak az egyik látszik. Az IP ugyanaz, az egyik portja 5555 /ez a H polár/ , a másiké 5556 /V polár/).

Van egy húsvéti tojás is a móka kedvéért (nem állandóan természetesen), mindkettőn 'vehető'. Ki találja meg először? :)
Lehet, csak én vagyok balfék, van valami link, ahol látható is az SDR, illetve tudok is hallgatózni?
 #194592  Szerző: LuciFerko

Igen, ez nagyon jó buli :) Nekem egy AirspyMini figyel, a tetőn lévő V dipól van rákötve. Sajnos a lifhtház miatt délre nem jó a kilátás. Majd felteszem a liftház tetejére, csak azt meg kell logisztikáznom. A "mászókákat" leszerelték felújításkor.
 #194591  Szerző: joe

frekivadasz írta:Mire végzel a feldolgozással, már lehet, hogy a java része aktualitását veszti. Minden tiszteletem az ilyen mértékű kitartáshoz, de én biztosan nem csinálnám
Ez aktualitását azért nem veszti, sok-sok energiába telik, de az FMList adatbázisa szép lassan frissül. Az elmúlt pár évben 100-as nagyságrendű jelzést küldtem el az FMList-re...ez még nem is a háborús övezet, de Libanon, Izrael, Jordánia esetében is jó, ha 70%-os az FM adó lista pontossága az FMlist, FMscan adatbázisában. Szíriát, Palesztinát meg sem említem...ott bekapcsolnak egy-egy adót, megy pár hónapig...majd frekvenciát vált, vagy lekapcsolják.
Vettem valamit, területileg behatárolom, majd a neten rákeresek, hogy esetleg van-e róla valami infó. Az elmúlt nyárról, csak Izrael területéről 12-15 olyan adó van a logomban, ami az FMlist adatbázisában nem szerepel. Ezek kb. fele az országos hálózatok olyan adói, amik frekvenciát váltottak - ezekről lehetetlen "up to date" információt a neten fellelni. A másik részük "helyi" közösségi vagy tematikus egy frekvenciás állomás, amik az elmúlt 10 évben indultak, de nem kerültek be a listákban. Ezeknek többnyire van weboldala így jó esély van infót begyűjteni.
 #194590  Szerző: frekivadasz

Pedig meg mertem volna esküdni, hogy LuciFerko lesz az első, biztos valami családi program miatt nem ér rá 'rádiózni'. Aki meg még nem csinált ilyet, az legalább most már hall róla, hogy ilyen is létezik, hátha meg is jön hozzá a kedve.

Brutálisnak nem mondanám a terjedést, bár nem emlékszem, hogy az Egerszeg rádióról valaha is lejött volna a PI, most az is megvan.

Mire végzel a feldolgozással, már lehet, hogy a java része aktualitását veszti. Minden tiszteletem az ilyen mértékű kitartáshoz, de én biztosan nem csinálnám :)
 #194589  Szerző: joe

frekivadasz írta:Van egy húsvéti tojás is a móka kedvéért (nem állandóan természetesen), mindkettőn 'vehető'. Ki találja meg először?
...csak nem a PI: BBBB... :sealed: ...ennél többet nem írok róla, nem tudom hány fórumozó használ itt SDR-t és azok közül hányan konfiguráltak már távoli IP kapcsolatot bármilyen SDR "vashoz"...

...ennyire brutális terjedés van dél-nyugatról? - "tele van" szlovén és horvát adóval a sáv (nyilván az "üres" frekvenciákon)...

köszi, kipróbáltam, de "megyek vissza" a közel-keletre...még a nyár folyamán rögzített IQ file-ok feldolgozásával foglalkozok...folyamatosan "nem listázott" adókba botlok...
 #194582  Szerző: frekivadasz

Beüzemeltem két SDR-t Airspy serverrel Esztergom mellett, publikussá is van most téve. Az egyiken egy függőleges hurokdipól, a másikon egy nyugati irányba néző Körner 9.2 vízszintes polárral. Mindez igen zajszegény környezetben, Airspy HF+ eszközökkel. A térképre jól ránagyítva megjelenik mindkettő (sajnos csak az SDR# programon belüli térképen, a https://airspy.com/directory/ oldalon egyszerre csak az egyik látszik. Az IP ugyanaz, az egyik portja 5555 /ez a H polár/ , a másiké 5556 /V polár/).

• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 541