RADIOSITE Fórum

• Rock FM

#195543  Szerző: almos629

Elindult a rockradio.hu honlap. A stream-en kívül egyelőre érdemi tartalom nem nagyon van rajta.
 #195523  Szerző: noartist

p0tyi írta: 2022.01.01. 19:59 Karácsony előtt ingyen osztogatták a 100 gigákat, azért vált használhatatlanná. Amint azok lejárnak, újra vállalható lesz.
Nem lesz. Előtte is ilyen volt.
 #195515  Szerző: p0tyi

Karácsony előtt ingyen osztogatták a 100 gigákat, azért vált használhatatlanná. Amint azok lejárnak, újra vállalható lesz.
 #195514  Szerző: noartist

DRoland írta: 2022.01.01. 15:04 Ilyenek miatt volt jók a Retro előszöri megoldása. Volt 64kbps AAC+, 128 és 320 AAC, 128 és 256 mp3, de az lehet változó bitrátás volt. A lényeg lehetett a saját netünkhöz valót találni.
A 4G leterheltséget már én is észrevettem többször is. Példa: focit akartam nézni a Telenormytv-n 4G-nél sokszor megakadt, de akkor kipróbáltam a következőt 4G tiltva csak HSPA és kiválóan működött. Persze ez csak ott megy, ahol utóbbinak is van lefedettsége.
Zenefalo! látom Heves van megadva tartózkodási helyednek, na Hatvan pont ilyen, a 4G elég tré sokszor.
Off: a Telenor 4G-je mára talán a legrosszabb lett mind közül. Gyakori, hogy tökéletes, 100%-os lefedettség mellett sincs 1-2 megabitnél jobb letöltési sebesség, ami röhej. Megakad a rádió, az Apple Music veszteségmentesen folyamatosan meg-megáll, a YouTube 240p-ben indul el. Pontosan ugyanezen a helyen, ugyanezzel a telefonnal a telekomos, feltöltős kártyával 140 megabitet mértem. (Állandó állapot.)

Ebből kiindulva, jogos lehet az alacsony bitrátájú stream. De az, hogy nincs mellé más választási lehetőség, jobb minőségben...
 #195511  Szerző: zenefalo

DRoland írta: 2022.01.01. 15:04 Ilyenek miatt volt jók a Retro előszöri megoldása. Volt 64kbps AAC+, 128 és 320 AAC, 128 és 256 mp3, de az lehet változó bitrátás volt. A lényeg lehetett a saját netünkhöz valót találni.
A 4G leterheltséget már én is észrevettem többször is. Példa: focit akartam nézni a Telenormytv-n 4G-nél sokszor megakadt, de akkor kipróbáltam a következőt 4G tiltva csak HSPA és kiválóan működött. Persze ez csak ott megy, ahol utóbbinak is van lefedettsége.
Zenefalo! látom Heves van megadva tartózkodási helyednek, na Hatvan pont ilyen, a 4G elég tré sokszor.
Akkor egyről beszélünk, melózni Hatvanba járok M3-on keresztül, és Hort felől a városhatárban már a telenor és a voda is kaki sávszéllel rendelkezik :( De ez itt már erősen off:
 #195510  Szerző: DRoland

Ilyenek miatt volt jók a Retro előszöri megoldása. Volt 64kbps AAC+, 128 és 320 AAC, 128 és 256 mp3, de az lehet változó bitrátás volt. A lényeg lehetett a saját netünkhöz valót találni.
 #195509  Szerző: zenefalo

egon2 írta: 2021.12.31. 18:36
DRoland írta: 2021.12.30. 22:39 Levitték a streamet 128kbps-re. A mai gigabites világban azért ez elég gáz. Lehetne legalább 192 és ez a többire is vonatkozik (Best, Retro, R1).
Ha mobilneten hallgatsz útközben internetes rádiót a nagy kilobit zabálja az adatforgalmat ezèrt nem baj ha kisebb kilobitben sugároznak,persze ettől függetlenül meghagyhatták volna a nagyobb kilobitet is.
Nemcsak az adatforgalom mennyisége lehet probléma, hanem néhol a mobilcellák elképesztő leterheltsége miatt nagyon leszűkül a szélessáv 4g-nél, megakad a stream :x
 #195507  Szerző: egon2

DRoland írta: 2021.12.30. 22:39 Levitték a streamet 128kbps-re. A mai gigabites világban azért ez elég gáz. Lehetne legalább 192 és ez a többire is vonatkozik (Best, Retro, R1).
Ha mobilneten hallgatsz útközben internetes rádiót a nagy kilobit zabálja az adatforgalmat ezèrt nem baj ha kisebb kilobitben sugároznak,persze ettől függetlenül meghagyhatták volna a nagyobb kilobitet is.
 #195503  Szerző: knoskamatee

DRoland írta:Levitték a streamet 128kbps-re. A mai gigabites világban azért ez elég gáz. Lehetne legalább 192 és ez a többire is vonatkozik (Best, Retro, R1).
VÉRCIKI!
még a tömörítés is rossz. 128-hoz képest is szarul szól.
máshol már inkább a lossless felé nyitnak, de itt a Hegyalja úton csak egy 128-as mp3 a járható út 2022 derekán.
FLAC, 256 kbps AAC_LC, 64 kbps HE_AACv2 és kompromisszummentes az egész történet.
és azt se lehet mondani, hogy kompatibilitási hibák lennének, mert egy kenyérpirítón is elindul egy AAC stream, ha a FLAC nem is.
 #195500  Szerző: DRoland

Levitték a streamet 128kbps-re. A mai gigabites világban azért ez elég gáz. Lehetne legalább 192 és ez a többire is vonatkozik (Best, Retro, R1).
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 22