RADIOSITE Fórum

• Rock FM

#196518  Szerző: LuciFerko

Úgy hallom, hogy a processzálás meg lett fejelve egy "classic V" EQ-beállítással. Azt, hogy ez jó-e, döntse el mindenki maga.
 #196509  Szerző: tomee

Igazából az összes újonnan létrehozott úgymond "zombi rádió" tisztességes iparos munka, de semmi több annál.

A közelében sincs annak, amit ugyanezek a szakmabeli emberek létre tudtak hozni a 2000-es évek első pár évében, és itt gondolok a régi Sláger, Danubius, 103,9 Rádió1, Roxy stb.-re.

Nyílván 15-20 éve más világ volt, máshol volt az ember elvárása, és ingerküszöbe akkoriban, de pl. még a Best is a legminimálisabb teljesítményét sem nyújtja annak, amit az erősen vitatott körülmények között létrehotott Class FM tudott, de még az igencsak anyagi forrásban szűkölködő 2009-2010-es Roxy szintjét is is alig-alig éri el.

És ehhez képest a 103,9 A Rock és 96,4 Base FM még ennyi energiabefektetést sem sem kap. A Rock-on szinte ugyanaz megy, amit egyébként hallhat az ember a Retro-n vagy a Slágeren, a Base Fm-en hallható zenék többségét nagyjából sztem 10 ezer ember sem ismeri, vagy hallgatja (ha valaki tud pontosabb adatot, szívesen tévedek, mert amúgy érdekelne, hogy mi a helyzet ezzel kapcsolatban). Utóbbi Facebook oldala az indulás óta nem frissült, annyira tök mindegy alapon megy.

Minden frekvencián szól valami, de mivel is jobb ez annál, mint amikor éveken át csak sistergés volt?
 #196502  Szerző: mihalylovics

Hát, ez sajnos semmit nem változott az induláshoz képest, hiába ígérték pár hónapja: továbbra is tele van rocknak éppen nem nevezhető, ezeréves számokkal, ezzel együtt az újdonságokkal szemben totális ellenállást tanúsít. Ki is töröltem a kocsirádió memóriájából, egy ilyen adótól elvárnám, hogy "szájjelkismadár" meg Demjén Rózsi helyett valódi rockot kapjak (ha az előbbieket akarom hallani, a Retro Rádiót választom). Ehhez képest itt is azt kapom. Most már le merem írni: átbaszás ez az egész.
 #196492  Szerző: p0tyi

Ez a rádió rohadt jó, de az adóval nagyon kéne valamit kezdeni. Nagyon gyatra. Az ugyanonnan sugárzott Base FM-mel nincs ilyen gond.
 #196077  Szerző: mate1993

mlaszlo írta: 2022.02.08. 07:49 Kíváncsi lennék, miért kellett Dél, Dél-keleti irányba ennyire lekorlátozni a korábbiakhoz képest a 103.9-et. Se a Sláger FM, se a Rádió1 nem volt ennyire rossz ebbe az irányba. Most nemhogy a városhatáron kívül, de még Budapesten belül Dél-Budán is zajos sok helyen. Az M1-M7 kivezetőn már a budaörsi bevásárlóközpontoktól élvezhetetlenné válik. Törökbálint magasságában pedig szinte el is vágják.
No, ez engem is érdekelne. Valószínűleg nyugati irányban is erősen korlátozva van, mert már Biatorbágyon is hallgathatatlan autórádióval és egyéb vevőkkel is, a kertben is próbáltam többféle rádióval (C.Crane EP Pro, XHData D-808), de egyik sem fogja tisztán. Még a Trend FM is jobban jön itt, mint ez. Csak a Sola és a Tilos jönnek a rocknál gyengébben. Nem értem, hogy ezt miért nem tudták felrakni mondjuk a Sas-hegyre, vagy a Száva utcába. A Szecska nem feltétlenül a legjobb választás ezen a frekin, mert északi irányba nagyon erősen kell korlátozni, annó a Juventus és a Sláger is szarul jött például Pomázon. Na de azért a Nap-hegynél lehetett volna jobb helyet is találni a Rocknak. Vagy ez esetben is a pénz számított és a Nap-hegyről a legolcsóbb a sugárzás? Érdekes ez, mert ugyanakkor a 96.4 Base is innen megy elvileg, de az valamivel erősebben jön nálam. Mindenesetre én sem értem a korlátozás okát, mert a régi Rádió 1 is erősebben jött a citadelláról, a Sláger pedig ezerszer jobb volt, mondjuk utóbbi érthető is, hisz az a Szecskáról ment.
 #196000  Szerző: mlaszlo

Kíváncsi lennék, miért kellett Dél, Dél-keleti irányba ennyire lekorlátozni a korábbiakhoz képest a 103.9-et. Se a Sláger FM, se a Rádió1 nem volt ennyire rossz ebbe az irányba. Most nemhogy a városhatáron kívül, de még Budapesten belül Dél-Budán is zajos sok helyen. Az M1-M7 kivezetőn már a budaörsi bevásárlóközpontoktól élvezhetetlenné válik. Törökbálint magasságában pedig szinte el is vágják.
 #195925  Szerző: galacus965

Vajon Milyen Lehet A Vétel A 96.4 100.3 103.9 105.9 a Pöttyös utcánál És kőbánya Kispesten valaki majd nézze meg jó
 #195924  Szerző: JuVi

Amúgy pár napja elindult a komolyabb weboldaluk, természetesen a Retro Rádió, Rádió 1, Best FM sablonjára épül ez is.
 #195905  Szerző: Glenn

p0tyi írta: 2022.01.28. 15:43
kondalyuk írta: 2022.01.28. 15:05 Ezen az adón sincsenek hírek óránként? Még egyet sem hallottam.
A Base-en és a Rockon is csak reggel vannak.
Minden kereskedelmi rádión így kéne lennie. Sőt, egyáltalán nem kellenek oda hírek, megvan arra a megfelelő rádió.
 #195904  Szerző: p0tyi

kondalyuk írta: 2022.01.28. 15:05 Ezen az adón sincsenek hírek óránként? Még egyet sem hallottam.
A Base-en és a Rockon is csak reggel vannak.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 22