RADIOSITE Fórum

• DVB-T

#19860  Szerző: mlaszlo

Szerződhet a digitális műsorszórásra az MTV
Engedélyezte a Magyar Televízió (MTV) menedzsmentjének a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnöksége, hogy aláírja a digitális földfelszíni (DVB-T) műsorszóró hálózathoz való csatlakozásról szóló szerződést - értesült az erről határozó szerdai tanácskozás több résztvevőjétől az MTI.
 #19852  Szerző: mlaszlo

Szabi írta:http://index.hu/kultur/media/2009/06/10/pixeles/

Muhaha! :boldog:
Azért ennyire nem tragikus a minőség, mint ahogy azt ebben a cikkben állítják. Valóban kéne a két kereskedelminek picit nagyobb sávszélesség, de egyáltalán nem vészes a jelenlegi minőség. Ismerősnél egy 82 cm-es LCD tv-n néztem bele a DVB-T adásokba, hogy azon milyen és nem volt olyan rossz a TV2 és az RTL Klub. Én örülnék, ha a Direct-en ilyen minőségűek lennének a csatornák :)
Mellesleg azt is meg lehet érteni, hogy ez amit most az AH csinál, azt nem nevezhető üzemszerű sugárzásnak. Össze-vissza kísérleteznek, állítgatják az adót, hogy hogyan változik a lefedettség. Érthető, hogy amíg ilyen bizonytalan a rendszer és kevés néző van, addig csak minimum sávszélességet kértek.
 #19803  Szerző: Promenád

Egyezségre jutott a Magyar Televízió menedzsmentje az Antenna Hungária-csoporttal arról, milyen feltételekkel kapcsolódik a közmédium a tavaly decemberben indult digitális földfelszíni (DVB-T) műsorszóró platformhoz, írja az Index.

Az információ szerint heteken belül a köztévét felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnöksége elé kerülhet a téma. A testületnek azért kell engedélyeznie a megállapodás aláírását, mert annak értéke meghaladja a médiatörvényben előírt háromszázmillió forintos határt.

Az RTL Klub május 8-án, a TV2 pedig múlt csütörtökön jelentette be, hogy csatlakozott a DVB-T hálózathoz, amelyen azt megelőzően a Duna Televízió két csatornája volt szabadon elérhető, az ATV és a Hír TV adása pedig kódoltan fogható. A harmadik legnézettebb hazai kereskedelmi televízió, a Viasat3 menedzsmentje egyelőre fontolgatja a lépést.

Forrás : hullamvadasz.hu
 #19797  Szerző: mlaszlo

Szabi írta:Még talán nem is ez a leggázabb a V3/TV6-nál, hanem az, hogy évről évre rekordbevételeket érnek el, ráadásul irreálisan magas összeget kérnek a műsoraikért. Pedig szerintem nagyon jól indult a csatorna, sokáig hiánycikk volt nálam és nem tudtam fogni, aztán miután lett UPC Directünk és "végre" tudtam nézni, azután kb. 2 évre rá elkezdett zülleni a műsora.
Az induláskor tényleg jó volt a V3, tele volt új sorozatokkal, aztán néhány év után egyre kevesebb lett, a műsoridő növekedett az új műsorok száma viszont folyamatosan csökkent. Ma már alig van rajta új műsor. Én csodálom, hogy a szolgáltatók belementek a V3 követelésébe. Egy-két nagyobb szolgáltatónak (pl. T, Digi, UPC) össze kellett volna fognia és néhány hónapra kiszedni a kínálatból, hátha akkor észhez tért volna egy kicsit a csatorna.
 #19793  Szerző: LuciFerko

Tv6 viszont nem rossz :)
 #19790  Szerző: MrG

Még talán nem is ez a leggázabb a V3/TV6-nál, hanem az, hogy évről évre rekordbevételeket érnek el, ráadásul irreálisan magas összeget kérnek a műsoraikért. Pedig szerintem nagyon jól indult a csatorna, sokáig hiánycikk volt nálam és nem tudtam fogni, aztán miután lett UPC Directünk és "végre" tudtam nézni, azután kb. 2 évre rá elkezdett zülleni a műsora.
 #19789  Szerző: mlaszlo

Szabi írta: Engem sokkal inkább zavar, hogy a műsoruk egy nagy 0, amióta elindult a TV6. Így viszont 1 jó helyett van 2 szar csatorna tele ismétlésekkel.
Ez is igaz, bár én csak a Viasat3-at ismerem, nem tudom ki az aki napközben még egyáltalán nézi, mert már évek óta ugyanazok a sorozatok mennek, ha elérnek a végére akkor ugyanabban vagy egy másik időpontban kezdik elölről. Az a baj, hogy nagyon sok ilyen csatorna van, ami szedi a jogdíjat, a műsor pedig 0 :(
 #19785  Szerző: MrG

mlaszlo írta:
Szabi írta: Gondolom a rendkívül kevés hazai gyártású műsor miatt... de ez csak tipp.
Igen, ez elképzelhető. Kíváncsi leszek, az ORTT mit fog tudni kezdeni velük.
Mostanában amúgy elég gyenge lett szerintem a Viasat3 minősége, először azt hittem, hogy a Direct-en van valami tömörítési gond, de UPC kábelen is eléggé pixelesedik az utóbbi időben.
Engem sokkal inkább zavar, hogy a műsoruk egy nagy 0, amióta elindult a TV6. Így viszont 1 jó helyett van 2 szar csatorna tele ismétlésekkel.
 #19784  Szerző: mlaszlo

Szabi írta: Gondolom a rendkívül kevés hazai gyártású műsor miatt... de ez csak tipp.
Igen, ez elképzelhető. Kíváncsi leszek, az ORTT mit fog tudni kezdeni velük.
Mostanában amúgy elég gyenge lett szerintem a Viasat3 minősége, először azt hittem, hogy a Direct-en van valami tömörítési gond, de UPC kábelen is eléggé pixelesedik az utóbbi időben.
  • 1
  • 165
  • 166
  • 167
  • 168
  • 169
  • 203