RADIOSITE Fórum

• FM-DX

#198707  Szerző: altermanus

Sziasztok! Ha minden igaz remek állapotba meg fog érkezni jövő héten a Tecsun 660PL rádióm!
Az lenne a kérdésem, hogy Körmend 10 km körzetében, hol lehet találni jó DX helyet ahol lehet figyelni az FM sávot, emelkedős, vagy esetleg sík terület. Emeletes házak teteje nem jó, mert a legtöbb helyen vagy nem engedik, hogy felmenjek, vagy nem biztonságos.
Azért csak 10 km-es körzet, mert csak biciklim van.
Előre is köszönöm a választ.
 #198674  Szerző: Glenn

csongorprodukcio írta: 2023.03.25. 17:07 Újlipótvárosban a kézi TEF tuneremmel 97.6 Melody RDS+ST. Semmi jele a Máriának. (Szerencsére) :yeah:
Hát ott alapból se nagyon jött a Mária, amikor Besztercebányán adásszünet volt.
 #198671  Szerző: csongorprodukcio

Újlipótvárosban a kézi TEF tuneremmel 97.6 Melody RDS+ST. Semmi jele a Máriának. (Szerencsére) :yeah:
 #198412  Szerző: Gyurii

Tisztelt csongorprodukcio, ajánlom figyemedbe a fórum szabályzatot! (Elvileg elolvastad, és elfogadtam regisztráció után.) ;)

https://forum.radiosite.hu/viewtopic.php?f=63&t=260

Felhasználói feltételek:

6. Kalózrádiós tartalmakat nem szabad közzétenni.
 #198410  Szerző: csongorprodukcio

Békéscsabán a 95.8-on valaki a Sláger FM arculatát használja és zenéket ad. :twisted: Elég jó zenék mennek. Először azt hittem, hogy tropo van, de mint kiderült, nem egyezik a netes adás (original Sláger FM) azzal, amit hallgatok Csabán a 95.8-on. Általában este tudom venni az adását, zene majd Sláger FM szól Galambos Péter hangján, semmi más nincs rajta.
Aki környékbeli, kipróbálhatná, hogy jön-e neki. :)
 #198244  Szerző: csongorprodukcio

Sajnos a zilahi adó lakásban nem jön be. Majd felmegyek a panel tetejére egy kis DX-re. :troll:
 #198236  Szerző: csongorprodukcio

Nekem jön a 99,9 National FM is kb. ugyanúgy, ahogy a Virgin. Nagyon szelektív a tuner. Ha hazaérek, kipróbálom a 97,7-et. :)
 #198233  Szerző: kristikoma

csongorprodukcio írta: 2023.02.06. 23:42 Mai fogás: Virgin FM 99.80 Aradról (100 wattal ad egy hotel tetejéről) tisztán, hallgathatóan szól Békéscsabán egy panelházban a TEF6686-os rádiómmal, eredeti botantennával. (60 km légvonalban) ^^
Próbáld meg a zilahi adóról befogni ugyanezt a 97,7-en. A 99,8-at be tudom fogni tőled 10km-re, ha éppen a 99,9 National FM nem zavarja(szokta sajnos).
 #198226  Szerző: csongorprodukcio

Mai fogás: Virgin FM 99.80 Aradról (100 wattal ad egy hotel tetejéről) tisztán, hallgathatóan szól Békéscsabán egy panelházban a TEF6686-os rádiómmal, eredeti botantennával. (60 km légvonalban) ^^
 #196965  Szerző: Glenn

Laci95 írta: 2022.07.30. 07:59A Szlovákiai Rádió A Rádió Regina Shared Az FM 96.9en
Ezt az adót fogtad:
https://www.fmdx.hu/transmitters-svk-po ... vahola.htm
Tehát Rádio Regina Stred a neve. A "stred" közepet jelent, ezt a közép-szlovákiai körzeti adók adják. Van még a Regina Z, ami západot jelent, ez a nyugat-szlovák körzet és van a Regina V, azaz východ = kelet. A poprádi adó vétele még nem igazán DX, ezt ugyanis szinte egész Budapesten lehet venni egy hordozható rádióval is, de ha ráállsz egy üres frekire a nappali órákban, akkor elcsíphetsz beterjedő több ezer kilométerre lévő adókat is. Most éppen a 92,9-en hallok arab adást. :yes:
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 541