RADIOSITE Fórum

• Politika

#200396  Szerző: Glenn

Ilyen ez a karógetzi. Nem elég, hogy tönkreteszi a fővárost, ellopja a kasszából az utolsó forintot is, de még bűnözőket is támogat. Na persze, fejétől bűzlik a hal, az egész "magyar" ellenzék hemzseg a korrupt tolvajoktól, miért pont a főbogármester lenne kivétel... :x
https://magyarnemzet.hu/belfold/2023/09 ... lemenyek-2
 #200394  Szerző: p0tyi

Glenn írta:Szív az egész főváros emiatt a dilettáns beteg idióta miatt. Gaztenger van mindenütt, sőt még az egy hónappal ezelőtt kidőlt fákat is kerülgetjük, mert a Főkert sz@rik mindenre. Persze nem véletlenül, hiszen ez a parancs. Elloptak 500 milliárd forintot nem egészen négy év alatt, szemét, kutyasz@r, közveszélyes hajléktalanok mindenhol. A negyven akárhány "tanácsadó" havonta többet keres, mint a miniszterelnök, de sírnak, mint a fürdős qrva, hogy a Lánchídra nem kapták meg a 6 milliárdot. Szerződést szegtek, ez az eredménye, de ha megkapnák, már holnap ellopnák azt is. :x
Most látjuk, mi lenne, ha a parlamenti ellenség nyerne a választásokon. Szerencsére sosem fognak nyerni, de sajnos Budapesten sok az agymosott liberális szavazógép (épp, mint ezen a fórumon), így van némi esélye ennek a csicskának is jövő nyáron. Reméljük, megy a levesbe gyurcsótány többi szolgájával együtt!
Kis ízelítő a liberális rendből:
Kép
Kép
A gaz probléma jogos, igaz, Tarlós és Demszky idejében is pontosan ilyen állapotokkal találkozhattunk. Ilyenekkel viszont már a 90-es évek óta nem: https://hirado.hu/belfold/cikk/2023/09/ ... felujitasa

Ezek valóban bosszantó, igénytelen megoldások, amik nem valóak a fővárosba és rendezni kell a helyzetet.

Mindazonáltal kiemelném, hogy a Fidesz által irányított városok és főleg falvak hasonlóan igénytelenek. A románok, szerbek, montenegróiak, horvátok már sokkal jobban odafigyelnek a közterületeik állapotára, a csehek, osztrákok, lengyelek pedig sosem voltak igénytelenek (az oroszok sem, városi szinten, Moszkvánál és Pétervárnál kevés igényesebb település van a világon!). Mi a szlovákokkal, bolgárokkal, bosznia-hercegovinaiakkal, ukránokkal, albánokkal maradtunk egy szinten, de a korrektség kedvéért idehoznám, hogy a régóta EU tagállam Görögország is botrányos ezen a téren. Illetve az USA, Kanada és Mexikó is kegyetlenül igénytelen közterületekkel rendelkezik számos esetben, igaz, ott nagyon településfüggő. Ezeket nem azért mondom, hogy relativizáljam vagy bagatellizáljam a problémát, ezeken változtatni kell.

A hazai közúthálózat állapota viszont az említett negatív példákhoz képest is minősíthetetlen, főként a főutakat, egyes mellékutakat tekintve, ahol ugyan volt egy pozitív fordulat a Magyar Falu Program miatt, de még kevés (illetve már az autópályák is leromlott állapotúak a fővárosi szakaszok közelében és ott még elképzelés sincs arra, hogyan hozzák szintre, MK és MKIF ide vagy oda). A vasútról meg szót sem ejtenék, annak mindenki ismeri a jelenlegi összeomlott helyzetét.

Szóval igen, egyetértek, de az egész országban egy nagyon kemény szemléletváltás kéne. Kezdeném például a légkábelek és az árkok eltüntetésével. Ha a többi kelet-európai országnak sikerült, akkor nekünk is sikerülnie kell.
 #200392  Szerző: asr27

:lool: :lool: :lool: :lool: :lool: :lool: :lool: :lool:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Te! Agymosott félkegyelmű barom! Jó lenne, ha most már valaki végre elrendezné azt a nagy pofádat. :vomit: :vomit:
 #200391  Szerző: Glenn

Szív az egész főváros emiatt a dilettáns beteg idióta miatt. Gaztenger van mindenütt, sőt még az egy hónappal ezelőtt kidőlt fákat is kerülgetjük, mert a Főkert sz@rik mindenre. Persze nem véletlenül, hiszen ez a parancs. Elloptak 500 milliárd forintot nem egészen négy év alatt, szemét, kutyasz@r, közveszélyes hajléktalanok mindenhol. A negyven akárhány "tanácsadó" havonta többet keres, mint a miniszterelnök, de sírnak, mint a fürdős qrva, hogy a Lánchídra nem kapták meg a 6 milliárdot. Szerződést szegtek, ez az eredménye, de ha megkapnák, már holnap ellopnák azt is. :x
Most látjuk, mi lenne, ha a parlamenti ellenség nyerne a választásokon. Szerencsére sosem fognak nyerni, de sajnos Budapesten sok az agymosott liberális szavazógép (épp, mint ezen a fórumon), így van némi esélye ennek a csicskának is jövő nyáron. Reméljük, megy a levesbe gyurcsótány többi szolgájával együtt!
Kis ízelítő a liberális rendből:
Kép
Kép
 #200378  Szerző: shadoe

altermanus írta: 2023.09.01. 12:08 szerintem nem is akarnak változást. Ha annyira szeretnének változást, akkor nem a 80 éves Medgyessy fogja megverni a Fidesz, se egy 55 éves Gordon.
Viselkedési stílusról beszéltem, őket csak példának hoztam fel.
 #200377  Szerző: p0tyi

Két észrevétel:
- Orbánnál egy talicska aprómajom is jobban kormányozna, ugyanis teljesen alkalmatlan a feladatára. Ez nemcsak egy vélelem, ez kiderült, hiszen Magyarország összeomlott.
- Az ellenzék teljesen inakív tavasz óta. A DK még mutatott némi életjelet, már nem. Vagy meg vannak vásárolva, vagy rájöttek, hogy semmi értelme.

A helyzet éppen ezért tragikus, és azért lesz tartós a nyomor, mert van egy alkalmatlan vezetés, mégsincs olyan alternatíva, ami egyáltalán hajlandó lenne a helyébe lépni.
 #200375  Szerző: asr27

altermanus írta:szerintem nem is akarnak változást. Ha annyira szeretnének változást, akkor nem a 80 éves Medgyessy fogja megverni a Fidesz, se egy 55 éves Gordon.
Szerintem meg pont Bajnai Gordon lenne az egyik legalkalmasabb személy, orbán helyett.
Abban a szűk egy évben, Gyurcsány után, teljesen jól tette a dolgát, ahogy egy miniszterelnöknek kell.
De hát a birka nép, inkább egy elmebeteg, nem normális emberre szavazott, aki totális leépülésbe vitte az országot. :x
 #200373  Szerző: altermanus

szerintem nem is akarnak változást. Ha annyira szeretnének változást, akkor nem a 80 éves Medgyessy fogja megverni a Fidesz, se egy 55 éves Gordon.
 #200372  Szerző: shadoe

Szerintem az is hasznos lenne az ellenzék számára, ha nem egy idegbeteg, rángatózó paprikajancsi állna a baloldal középpontjában 20 éve. Eltelt két évtized és jópár Fidesz kétharmad, ideje lett volna levonni a tanulságot. Lumpen, bicskanyitogató stílusban, örökösen vagdalkozó, vállalhatatlan figurával az élen adni a nagy ellenzékit, nem megy, és nagyon helyes is, hogy nem megy.
Egy higgadt, normális közéleti szereplővel, mint pl. Medgyessy, meg lehetett verni a Fideszt, mint ahogy a Bajnais évek alatt is lecsillapodott a közhangulat - még akkor is, ha sok mindenben nem értettem az akkori kormányzatokkal sem egyet, de Medgyessy ezekhez képest úriember volt, ez vitathatlan erénye volt mindig is.
Ez a puskaporos, belháborús hangulat, a sok alpári fröcsögéssel és uszítással mind a két oldalon, ez biztos nem tesz jót az országnak, és nem is ez lesz a megoldás a problémákra, függetlenül attól, hogy épp melyikük van hatalmon.
 #200370  Szerző: altermanus

noartist írta: 2023.08.29. 14:07 Ez egy közös színpad. Az ellenzék szinte könyörög a pofonért. Nincs egy erős, határozott karakterük, ellenszerük a Fidesz ellen pedig pláne nincs. Márki-Zay pedig gyakorlatilag önmagát is megsemmisítette tavaly az állandó kirohanásaival, döntő szerep jutott neki a vereség mértékében. Amúgy is bukta lett volna, de egy igazán erős, karakteres, határozott és összezáró ellenzék ott lehetett volna a Fidesz közelében. Azt az erőt tovább építve 4 éven át pedig lett volna esély a Fidesz legyőzésére a következő választáson.

Helyette szétestek a picsába, nincsenek sehol, és félig eszméletlenül tűrik a Fidesz ütéseit egy eleve nem kiegyensúlyozott meccsen.

Én korábban nem bírtam Karácsonyt különösebben, de ahogyan az elmúlt hónapokban visszapattannak róla a Fidesz aljas lejáratásai, az példamutató. Tanulhatna tőle mindenki az ellenzéki térfélen, bár alapvetően ő sem miniszterelnök-karakter. Hogy mennyire jól végzi a dolgát, azt a KESMA egyre hevesedő lejáratókampánya is szemlélteti. Halott vadra ők sem lőnek gépfegyverrel.

De azt aláírom, hogy nagy szerep jut a propagandának abban, hogy itt tartunk. Ettől persze még nem lehet mindent arra kenni. Pedig az ellenzék többsége mást se csinál.
+1

Én azt mondom, hogyha nyer az ellenzék, vagy "ne adj isten" 2/3-dal nyer, akkor még a média a Fidesz kezében van, az alkotmánybíróság szintén, és majdnem minden közbeszerzési vállalat, az NMHH.
Nekem az a véleményem, ha nyer is, akkor nem lesz elég 4 év kevés lesz ahhoz, hogy rendes EU-s jogállam legyünk (ismét?).
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 517