RADIOSITE Fórum

• A rádiós piac

#202733  Szerző: altermanus

Attis írta: 2024.09.24. 18:43 Tök off... A dance nagyon visszaszorult a "mai fiatalok" körében.
köszönöm a megerősítést bennem

ON
 #202730  Szerző: Attis

p0tyi írta: 2024.09.24. 15:46
Attis írta: 2024.09.05. 18:00
asr27 írta: 2024.09.05. 14:49
Nézzük a dolgokat reálisan:
Ennyi erővel, aki Rap, Hip-Hop zenéket hallgat, az sem FM rádiót hallgat már, mégis üzemel nekik egy rádió, hosszú évek óta...
Az meg, hogy nem sikerültek a Dance formátumú rádiók, nem azért volt, mert nem lenne rá igény, vagy nem tudtak működni. Egész egyszerűen a kormány tette tönkre őket. Bár, a Music FM 2014 és 2018 között ellenzéki tulajdonossal is simán működött. A Roxy pedig 13 évig bírta a 96.4-en.
Amely rádiók megszűntek, azok általában a politikai beleszólás és a hülye médiatörvény miatt szűntek meg.
A Deejay egy példa. Most lusta vagyok visszakeresni, BéresZoo az utolsó adásban elárulta, hogy havi szinten már mekkora bukta volt az olasznak.
Amúgy nem vagytok elég szemfülesek, ott van pl. a KomEgom megyei Forrás Rádió, szerintem kb. felerészt dance zenéket ad. Jó az arculat, jó a műsor. Miért nem hallgatjátok, dance fanok? :)

Budapestre is beszór kicsit, Fehérváron is szól, és már hallottam a fonyódi hegy oldalában is a 97.8-at. :D
Tök off... A dance nagyon visszaszorult a "mai fiatalok" körében.
 #202728  Szerző: p0tyi

Attis írta: 2024.09.05. 18:00
asr27 írta: 2024.09.05. 14:49
Attis írta: 2024.09.04. 18:12
Azért ne túlozz! Rap és sport konkrétan egy van. Hogy egy rap-formátumú rádió kereskedelmi alapon lehet-e nyereséges? Nem tudom.. De a dance-house formátum ki lett próbálva. Nem sikerült. Akinek szólna, az már réges-rég nem FM rádiót hallgat.
Nézzük a dolgokat reálisan:
Ennyi erővel, aki Rap, Hip-Hop zenéket hallgat, az sem FM rádiót hallgat már, mégis üzemel nekik egy rádió, hosszú évek óta...
Az meg, hogy nem sikerültek a Dance formátumú rádiók, nem azért volt, mert nem lenne rá igény, vagy nem tudtak működni. Egész egyszerűen a kormány tette tönkre őket. Bár, a Music FM 2014 és 2018 között ellenzéki tulajdonossal is simán működött. A Roxy pedig 13 évig bírta a 96.4-en.
Amely rádiók megszűntek, azok általában a politikai beleszólás és a hülye médiatörvény miatt szűntek meg.
A Deejay egy példa. Most lusta vagyok visszakeresni, BéresZoo az utolsó adásban elárulta, hogy havi szinten már mekkora bukta volt az olasznak.
Amúgy nem vagytok elég szemfülesek, ott van pl. a KomEgom megyei Forrás Rádió, szerintem kb. felerészt dance zenéket ad. Jó az arculat, jó a műsor. Miért nem hallgatjátok, dance fanok? :)

Budapestre is beszór kicsit, Fehérváron is szól, és már hallottam a fonyódi hegy oldalában is a 97.8-at. :D
 #202727  Szerző: p0tyi

mihalylovics írta:
p0tyi írta: 2023.09.01. 22:50
Budapest - Puskás Aréna
FM 93.8
ma délelőtt, az Aréna Pláza környékén monóban zene ment ezen a frekin. ez vajon a "stadionrádió" lehetett, vagy egy közeli autóból hallhatttam egy transzmittert? (a 3. verziómat inkább nem írom le...)
Én is hallottam, kb. 2 napig ment. A stadionrádió volt! Teszteltem, 100%.
 #202694  Szerző: mihalylovics

djlacee írta: 2024.09.19. 21:51 A stadion meccseit sugározzák rajta
Hát kétlem, hogy délelőtt meccs lett volna ott :)
 #202692  Szerző: djlacee

A stadion meccseit sugározzák rajta
 #202691  Szerző: nyikolaj

Az a bizonyos harmadik alternatíva :D
 #202690  Szerző: Landsmann

mihalylovics írta: 2024.09.18. 22:16
Budapest - Puskás Aréna
FM 93.8
ma délelőtt, az Aréna Pláza környékén monóban zene ment ezen a frekin. ez vajon a "stadionrádió" lehetett, vagy egy közeli autóból hallhatttam egy transzmittert? (a 3. verziómat inkább nem írom le...)
Azon a frekin elvileg nem sugároznak semmit hivatalosan Budapesten. Ha transzmitter, az is sztereóban sugároz. Én inkább a harmadik lehetőségre tippelnék.
 #202689  Szerző: mihalylovics

Budapest - Puskás Aréna
FM 93.8
 #202617  Szerző: p0tyi

asr27 írta: 2024.09.05. 14:43
p0tyi írta: 2024.09.04. 18:26 Egyébként világszinten már nem különösebben sikeres formátum a dance, alig pár tucat komolyabban vehető FM dance rádió van már csak, de Közép-Kelet-Európában ennek ellenére sikeres műfaj, így érthető az igény - pl. nemrég pozicionálták át dance rádióvá a lengyel, fél országot lefedő Meloradio-t: meloradio.pl
Én ezt nem egészen így érzem, látom...
Németországban ott van pl. a Sunsine Live Radio, Ausztriában pedig az NRJ ENERGY.
Az NRJ nem dance rádió, a Sunshine Live pedig bent van abban a "pár tucat" életképes földi sugárzású európai dance rádióban, amit írtam.
nyikolaj írta: 2024.09.05. 08:36 Nem akarok politikázni,de a akkor a kormány miért nem indít még a saját köreiben rádiót? Nem kell,hogy baloldali ellenzéki legyen, a Fidesz miért nem csinál egy jó kis zene rádiót a gerincadókra, vagy a nagyobb megyeszékhelyekre? A Retro és a R1 az kevés. Ennyivel meg lennének elégedve a Fideszben?
Nem hiszem el,hogy nem érné meg nekik üzletileg.
Mert csak osztja a közönséget, és a meglévő rádiók hallgatottságát csökkenti - az pedig akkor rontja az üzleti pozíciójukat és piaci lehetőségeiket. Nemcsak az számít, hogy hány % hallgatja és piacvezető-e, hanem az is, hogy hány főt ér el. Nemcsak más rádiókkal, hanem ezerféle reklámfelülettel versenyez ugyanis.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 200