RADIOSITE Fórum

• Rádió 7 - Hódmezővásárhely, Kistelek, Makó

#203653  Szerző: 007

Az NMHH szerint 12,5 Wattos lesz az adója a Rádió 1-nek, ha az lesz a 99.8-on. Kíváncsi vagyok rá, hogy hányan fogják automatikusan elhagyni a Rádió 7 nevű borzalmat?

Lesz helyi tartalom, vagy relé leget vajon?
 #203649  Szerző: Promenád

Kovi02 írta: 2025.09.25. 19:24
Promenád írta: 2025.09.25. 18:11
007 írta: 2025.09.23. 08:18

Baj, hogy Rádió 1 lesz? Hát a jelenlegi műsorvezetőnek abszolút nem nevezhető médiához semmit nem értő senkikkel feltöltött rádió legalább kap egy ellenfelet. Abszolút nem vagyok fideszes, de Balázsékat hallgatom mindig és inkább r1 napközben is mint ez a lázárista okádék..
Igen, baj, mert egyenesen egy éteri szennyezés akkor. Szegedről és Csongrádról is tökéletesen lehet hallgatni, akinek erre van igénye. A Best FM-nek nagyobb lenne a hallgatottsága egy olyan városban, ahol a helyi rádió arra büszke, hogy a leghalgatottabb műsora a retro kívánságműsor. :lol: Érdekes lesz azoknak, akiknek nem igazán szelektív a tunere : 99,8-on megy Vásárhely, 100.0-án Újvidékről a Vajdasági 3, 100.2-n a szegedi Hír FM, 100.4-n a szentesi Kossuth. Olyan katyvasz lesz, mint a huzat.
Egy 25 wattos relé normálisan a mai zajszint mellett egy kisvárost sem fedne le normálisan, szóval ide bármi újat hozni úgyse érné meg, egy ilyen helyi relé arra lehet jó, hogy ahol a 87.9/87.6 nem szól beltéren egy szál dróttal (Vásárhely lakott területeinek kb. felére amúgy nincs rálátás a rókusi toronyból), ott a 99.8 pótolná. Amúgy a 200khz-s táv Újvidékhez képest nem számít, az már Szegeden is elég gyenge, a 400khz-re és 600khz-re lévő adók zavarásához meg tényleg nagyon rossz tuner kellene. (hivatalos vételkörzetben úgyis csak a 99.8 - 100.4 között van átfedés)
Tévedsz ebben. A 10 Wattos Dankó Rádiós adó már gyönyörű szépen lefedi az egész várost olyan szinten, hogy jelenleg a monitoring rendszer jobban kikandikál az emeletes ház tetejéről, mint maga a sugárzó. Hódmezővásárhely annyira lapos és sík terület, hogy egy szál dróttal is ez még működik. És itt ne magát a közigazgatási területet vedd számításba, csupán magát a városét. Az adóra rálátás meg megoldható, akinek igénye van rá. Akinek nincsen, vagy nem érdeklődik utána, annak marad a Rádió 7, ami még tesz is róla, hogy mást ne is hallgass. Az újvidéki adókat annyira nem engedném el, amikor itt Vásárhelyen olyan szinten tudom hallgatni őket, hogy RDS is van. Egyedül a kertvárosi városrész van egy picit lejjebb, vagy a Völgy Utca és a Búvár utca. Ez a két utca a város legmélyebb pontja.
 #203645  Szerző: Kovi02

Promenád írta: 2025.09.25. 18:11
mihalylovics írta:
ezer százalék, hogy Rádió 1, sajnos... :(

Baj, hogy Rádió 1 lesz? Hát a jelenlegi műsorvezetőnek abszolút nem nevezhető médiához semmit nem értő senkikkel feltöltött rádió legalább kap egy ellenfelet. Abszolút nem vagyok fideszes, de Balázsékat hallgatom mindig és inkább r1 napközben is mint ez a lázárista okádék..
Igen, baj, mert egyenesen egy éteri szennyezés akkor. Szegedről és Csongrádról is tökéletesen lehet hallgatni, akinek erre van igénye. A Best FM-nek nagyobb lenne a hallgatottsága egy olyan városban, ahol a helyi rádió arra büszke, hogy a leghalgatottabb műsora a retro kívánságműsor. :lol: Érdekes lesz azoknak, akiknek nem igazán szelektív a tunere : 99,8-on megy Vásárhely, 100.0-án Újvidékről a Vajdasági 3, 100.2-n a szegedi Hír FM, 100.4-n a szentesi Kossuth. Olyan katyvasz lesz, mint a huzat.
Egy 25 wattos relé normálisan a mai zajszint mellett egy kisvárost sem fedne le normálisan, szóval ide bármi újat hozni úgyse érné meg, egy ilyen helyi relé arra lehet jó,hogy ahol a 87.9/87.6 nem szól beltéren egy szál dróttal (Vásárhely lakott területeinek kb. felére amúgy nincs rálátás a rókusi toronyból), ott a 99.8 pótolná. Amúgy a 200khz-s táv Újvidékhez képest nem számít,az már Szegeden is elég gyenge, a 400khz-re és 600khz-re lévő adók zavarásához meg tényleg nagyon rossz tuner kellene. (hivatalos vételkörzetben úgyis csak a 99.8 - 100.4 között van átfedés)
 #203644  Szerző: Promenád

mihalylovics írta:
007 írta: 2025.09.19. 21:59 Úgy tűnik, lesz Hódmezővásárhelyen egy komoly kihivójuk. Az FM 99.8-on lesz egy rádió, ami a Radio Plushoz köthető. Kérdés, hogy Best. R1 vagy Retro lesz? Szerintem Best vagy R1 esélyesebb, de aztán ki tudja...

#203636  Szerző: 007

mihalylovics írta:
007 írta: 2025.09.19. 21:59 Úgy tűnik, lesz Hódmezővásárhelyen egy komoly kihivójuk. Az FM 99.8-on lesz egy rádió, ami a Radio Plushoz köthető. Kérdés, hogy Best. R1 vagy Retro lesz? Szerintem Best vagy R1 esélyesebb, de aztán ki tudja...

#203621  Szerző: mihalylovics

#203620  Szerző: 007

Úgy tűnik, lesz Hódmezővásárhelyen egy komoly kihivójuk. Az FM 99.8-on lesz egy rádió, ami a Radio Plushoz köthető. Kérdés, hogy Best. R1 vagy Retro lesz? Szerintem Best vagy R1 esélyesebb, de aztán ki tudja...
 #203490  Szerző: 007

Promenád írta:
007 írta: 2025.07.07. 14:29 Makón a 96.8-on zajt ad az adó. (Tehát adás van, de zajt sugároz tovább) valószínűleg a 97.6 leállt.
Kissé legyógyult a viharban az antennaárbóc, ezért nem szólt Makóról sem. Most a megmaradt negyednyi csonkra egy kőrsugárzó dipól van felszerelve a két 3 elemes irányított antenna helyére. Nem tudom ilyen esetben az NMHH mennyire elnéző. Nemcsak az antenna magassága változott, hanem az iránykarakterisztika is. Úgy látszik nekik minden meg van engedve.

Jó, mondjuk jelenleg nem kár érte. bagi matyi jelenléte szerintem már a mélypont.
 #203440  Szerző: Promenád

007 írta: 2025.07.07. 14:29 Makón a 96.8-on zajt ad az adó. (Tehát adás van, de zajt sugároz tovább) valószínűleg a 97.6 leállt.
Kissé legyógyult a viharban az antennaárbóc, ezért nem szólt Makóról sem. Most a megmaradt negyednyi csonkra egy kőrsugárzó dipól van felszerelve a két 3 elemes irányított antenna helyére. Nem tudom ilyen esetben az NMHH mennyire elnéző. Nemcsak az antenna magassága változott, hanem az iránykarakterisztika is. Úgy látszik nekik minden meg van engedve.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 30