Snake005 írta: ↑2025.11.19. 19:57 Be lett már üzemelve az új adó? Egyelőre nem látom, hogy javult volna a vétel.Sajnos én sem tapasztalok javulást. De elvileg meg kellett történnie a cserének. Hacsak nem hosszabbították meg az ideiglenes engedélyt. Szombaton voltam Debrecenben és az oda úton sem tapasztaltam azt, hogy visszaállt volna a régi lefedettség. Múlt héten írtam nekik Viber üzenetet, amiben megkérdeztem, hogy megtörtént-e már a csere. Fazekas Laci kérdéssel válaszolt. Azt kérdezte, mit tapasztalok. Leírtam. Írtam neki, hogy hétvégén megyek Debrecenbe és megírom a tapasztalatokat. Hétfőn megírtam, annyit írt vissza, továbbítja az illetékeseknek.
Minden esetre jobb nem lett a vétel, sőt néha azt gondolom, inkább még rosszabb lett. Annak ellenére, hogy itthon nagyobb antennára cseréltem az egyiket. Majdnem minden nap tapasztalok fadinget, amit nem nagyon tudok mire vélni, mert ekkora távolságból szerintem ennek nem kellene jelentkeznie. Az a jelenség, hogy az ukrán Svit Fm a 104,7-en megjelenik a 104,6-on, sok mindent nem lehet tenni. De az már baj, hogy nincs annyi tartalék a vételben, hogy ne jelentkezzen az áthallás, vagy legalább ne ilyen mértékben. Augusztus közepe előtt ilyet talán 2-3 havonta tapasztaltam rövid időre, most meg majdnem mindennapos. RDS-t nagyon ritkán látok, leginkább este 7-8 óra után és éjjel. Aztán reggel 7 óra után el is tűnik. Úgy tapasztalom, mintegy 12-16 km-rel lett kisebb a lefedett terület átmérője.
Vevő: Panasonic CQ-RDP383N
Antenna: 2x Iskra FM-50F, Vertikális polarizáció, irányszög: 33°
Antenna: 2x Iskra FM-50F, Vertikális polarizáció, irányszög: 33°