Snake005 írta: ↑2025.10.18. 15:02
Btw az elmúlt pár évben az új zenék nagy része vállalhatatlan szemét. Expresso macchiato, tate mcrae és lola young jellegtelen nyöszörgései, dj cyrill fasz feldolgozásai és még sorolhatnám, 5-10 éve ezek labdába sem rúgtak volna, ma már jobb híján ezeket játsszák újdonságként a rádiók Európa-szerte.
Kellene már egy 10es évek zenéit játszó online rádió.
Igen! Basszus, pont a napokban gondolkodtam ezen. És egyébként már nem először értek veled egyet, nagyon jó, hogy ezt ideírtad.
Én is kénytelen vagyok valahol ezt kiadni magamból.
Ez a 2025-ös év egyszerűen zeneileg vállalhatatlan. Egyetlen ilyen évre nem emlékszem, ami zenei felhozatalban ennyire gyenge lett volna.
Itt már nem arról van szó, hogy szarok a magyar rádiók, ebben változás még évekig úgyse lesz, az FM sáv kuka, ezt sokan megírtuk már.
De az, hogy az európai és angolszász slágerlisták 80-90%-a egyszerűen hulladék, az már lassan arra késztet, hogy végleg feladjam, és kizárólag a retro zenékkel foglalkozzak.
Ahogy írod, azzal kezdődött, hogy az elektronikus zenéből a drága DJ-k többsége felejthető szemetet csinált, ez már nem a Fragma, Gigi D'Agostino, ATB, Paul Van Dyk vagy Kai Tracid korszak, a minőségi elektronikus zene korszaka lejárt.
Valami hülye kitalálta pár éve, hogy 20-30-40 éves zenéket meg kell gyalázni, megtartva az eredeti vokált, és rámixelni vagy rátenni valami óvodás szintű, idegesítő, színvonaltalan alapot, és így slágerlistára kerülni, jó sok lóvét zsebre tenni, nulla teljesítménnyel.
Ebbe a sorba most már szinte mindenki beállt, az általam nagyra tartott Purple Disco Machine, aki egész vállalható stílusban mozgott, most már egy Hurts számot gyalázott meg, ezt bocsánat, de egy ötéves gyerek is össze tudta volna rakni.
Nincs is értelme erről tovább beszélni, mert ott vannak "ellensúlynak" a "NAAAAGY" fiatal "tehetségek", ott van a hatszázadik Chappell Roan szám, ontja magából a szarabbnál szarabb zenéket, Gracie Abrams, Tate McRae, Doja Cat, Billie Eilish, Latto, az erősen ingadozó teljesítményű Sabrina Carpenter, és engem is kiráz a hideg Doechiitól, az Italodiscotól és az Expresso Machiatótól.
Szóval könyörgöm, KIK ezek??? Ezek mit keresnek a listák első helyén???
Akinek meg lenne keresnivalója, az se érdemli meg. Justin Bieber, Miley Cyrus, Taylor Swift, Calvin Harris, Coldplay és társaik már lejtmenetben, már vacak zenéket csinálnak. Nem látom a kiutat.
A magyar rádiók meg azt a 80-90%-i szemetet adják, amikről írtam, a maradék 10-20%, ami jó lenne, az rendre kimarad. Nem tudom, mi jön még ,ennél lejjebb nem hiszem, hogy már mehetünk.