RADIOSITE Fórum

• Kossuth Rádió

#204452  Szerző: Patrik09

DRoland írta: Ma, 12:16 Ha már itt az ideje a megújulásnak és nemcsak egy kereskedelmi rádiót akarunk, meg változatosságot, az NMHH az új kormány segítségével elindíthatna egy-két országos DAB+ multiplexet. Egyébént is nonszensz, hogy a szűkös FM frekvenciák jó része a közmédiánál van. A Kossuth amúgy is túl sok frekiből áll, ennyi felesleges. Bartók hallgatottsága szinte semmi, felesleges, a Dankó-Bartók összevonásával én is egyetértek
Vagy Bartók-Kossuth összevonás, de most ne kövezetek meg érte. Ausztriaban pl van hírek és politikával foglalkozó közrádió zene nélkül vagy kevés zenével?
És visszahozhatnák az MR1 - MR2 elnevezéseket is pláne hogy. Kossuth és Petőfi brand teljesen ki lett nyírva, mint a Tv2-ön a Tények.
 #204451  Szerző: DRoland

Ha már itt az ideje a megújulásnak és nemcsak egy kereskedelmi rádiót akarunk, meg változatosságot, az NMHH az új kormány segítségével elindíthatna egy-két országos DAB+ multiplexet. Egyébént is nonszensz, hogy a szűkös FM frekvenciák jó része a közmédiánál van. A Kossuth amúgy is túl sok frekiből áll, ennyi felesleges. Bartók hallgatottsága szinte semmi, felesleges, a Dankó-Bartók összevonásával én is egyetértek
 #204450  Szerző: Patrik09

Snake005 írta: Tegnap, 23:19 merem remélni, hogy legalább a Petőfi visszatér a 2021 előtti mainstream AC-CHR hibrid formathoz mielőbb.
De miért a 2021 előtti? A Titusz féle Petőfi is kapott itt tőletek rengeteg kritikát, ráadásul Titusz már a Retrónál van.
Az utáni Zenében első vagy a korábbi MR2-es stílus nem álna közelebb a közszolgálatisághoz? Rengeteg külföldi példa van rá.. FM4, Radio_FM, LRTOpus stb.. ráadásul kicsit már elkezdett új és feltörekvő és helyenként alternatív zenéket is adni.
 #204449  Szerző: htmm

shadoe írta: Tegnap, 21:24 Ezt kb. azt üzeni, hogy "innentől azt kaptok vagy azt nem kaptok, amit mi gondolunk és megengedünk".
Szerintem a történetet nem tiszás, nem is fideszes, vagy pártoskodás szemszögéből kellene nézni, hanem a normalitáséből. Már ha ebből még maradt valami ebben az országban.
Eddig is az volt, hogy azt kaptuk, amit megengedtek. Ha ez a legrosszabb forgatokonyv valosul meg, akkor gyakorlatilag semmi nem fog valtozni. De ha optimistabb akarok lenni, akkor mondhatom azt is, hogy pont erre van szukseg, hogy kitegyek a kadereket es ismet fuggetlenul tudjon mukodni.
Majd meglatjuk.
Arra emlekszem, hogy kb 2012 -ig tobb olyan kozeleti musor volt a Kossuthon, amit szivesen hallgattam, de ez utan nagyon gyorsan abbahagytam a szinvonal meredek zuhanasa miatt.
Snake005 írta: Tegnap, 23:19 Az NMHH új vezetése helyében visszavenném a közmédiától az egyik hálózatot és megpályáztatnám kereskedelminek.
En kifejezetten orulnek annak is, ha tobb AM frekvencia is palyazhato lenne akar nagyon olcson helyi/kiskozossegi radioknak.
Snake005 írta: Tegnap, 23:19 Simán összevonható lenne a Dankóval akármilyen néven, a tradicionális és kulturális műsorelemek megtartása mellett, kicsit több magazinműsorral és napi 3-4 hosszabb hírműsorral. A két rádió hasonló hangvétele és célcsoportja miatt a műsor jól összefésülhető, és a zenei fókusz miatt jóval kevesebb pénzbe kerülne.
Itt javasolta valaki (nem emlekszem ki), hogy a Danko es a Bartok osszevonasa jo otlet lenne (Barko Radio!), es mivel zenei, AM-rol mehetne teljes egeszeben FM-re.
Snake005 írta: Tegnap, 23:19 merem remélni, hogy legalább a Petőfi visszatér a 2021 előtti mainstream AC-CHR hibrid formathoz mielőbb.
Ezzel egyetertek.
 #204447  Szerző: Snake005

Az NMHH új vezetése helyében visszavenném a közmédiától az egyik hálózatot és megpályáztatnám kereskedelminek. Mégiscsak az történt 2010 után, hogy piacellenes lépésekkel kivéreztették az egyik országos kereskedelmi rádiót, hogy eltakarítsák a konkurenciát Simicska útjából, majd a hálózatát feldarabolták és átadták a közmédiának (ennek a levét ma is isszuk, egy db országos kereskedelmi adó van és az is olyan szürke és jellegtelen, hogy fel sem tűnne, ha megszűnne). És bizony a Kossuth (volt) az a rádió, ami a legtöbb pénzből készül, ahhoz képest, hogy milyen szűk réteget szolgál ki. Simán összevonható lenne a Dankóval akármilyen néven, a tradicionális és kulturális műsorelemek megtartása mellett, kicsit több magazinműsorral és napi 3-4 hosszabb hírműsorral. A két rádió hasonló hangvétele és célcsoportja miatt a műsor jól összefésülhető, és a zenei fókusz miatt jóval kevesebb pénzbe kerülne.

Mivel ez sosem fog megtörténni, merem remélni, hogy legalább a Petőfi visszatér a 2021 előtti mainstream AC-CHR hibrid formathoz mielőbb.
 #204446  Szerző: shadoe

Ilyen alapon a gy.f. korszak után is kiírhatta volna 2010-ben a köztévé, hogy hazudtunk éjjel, reggel meg este (délben meg megpihentünk, és folytattuk a hazudozást), ezért elsötétülünk. És az akkori közéleti rádiót is ki lehetett volna nyírni egy szempillantás alatt, és adni alatta a Dankót a hallgatók bármiféle megkérdezése nélkül.
Kíváncsi vagyok, ha 2010-ben csinálja ezt egy másik színezetű kormány, akkor mi lett volna a reakció és mekkora földindulás lett volna.
Nem tartom elegáns megoldásnak, és valahol a hallgatók semmibe vételének is érzem. Ezt kb. azt üzeni, hogy "innentől azt kaptok vagy azt nem kaptok, amit mi gondolunk és megengedünk".
Szerintem a történetet nem tiszás, nem is fideszes, vagy pártoskodás szemszögéből kellene nézni, hanem a normalitáséből. Már ha ebből még maradt valami ebben az országban.
 #204445  Szerző: Pihe8

Nem a hírek miatt hanem a számos kúlturális közéleti tudományos és irodalmi műsor miatt háborodnak fel amit fogyaztottak az emberek és egy nyisszantással elvettek az emberektől ez olyan mintha a boltban holnaptól nem lehet kenyeret káváet vagy cigarettát kapni.
 #204444  Szerző: makeabetterworld

Snake005 írta: Tegnap, 14:58 A facebookon és a mediaklikken írhatnának valami közleményt, mert az öregek örjöngenek az interneten, van, aki azt hiszi, hogy Magyar Péter eladta Brüsszelnek a Kossuth Rádiót, hogy bosszút álljon a péntek reggeli Orbán-interjúkért.
Azok akkor is örjöngenének, ha minden percben elmondanák. Nem tényező.
 #204442  Szerző: Snake005

A facebookon és a mediaklikken írhatnának valami közleményt, mert az öregek örjöngenek az interneten, van, aki azt hiszi, hogy Magyar Péter eladta Brüsszelnek a Kossuth Rádiót, hogy bosszút álljon a péntek reggeli Orbán-interjúkért.
 #204441  Szerző: mihalylovics

altermanus írta: 2026.07.08. 01:37 En ezt máshogy látom, de be kell látni igaz. Csak ha elmegy az internet? Szerintem a filmek közt lehetne egy öt perces hirblokk és ha valami történik itthon akkor cut és már ott vannak a brekingek. Bár ezt már leírtam asszem az M1-nél, hogyan nézzen ki, de ez csak egy vélemény. Szerintem a Kossuth-tal is az lenne a legjobb.
az a pár hírműsor bőven elférne a Duna TV-n is, mint ahogy a 2015 előtti, általános tematikájú M1-en volt. és bőven elég is volt. nem kell egész napos hír/politikai csatorna. van már 2...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 169