RADIOSITE Fórum

• Híd Rádió - Telkibánya - 100.6 MHz (12:00-16:00)

#20679  Szerző: Obladioblada

568/2009-es Híd Rádió, Telkibánya működésével
kapcsolatos sérelmezett magatartás megszüntetésére. Ezzel kapcsolatban Szalai Annamáriának van módosító javaslata. Parancsoljon.

Szalai Annamária: - Hát igen, ez egy krimibe illő történet lassan, ami a rádió adatszolgáltatásával kapcsolatos történetet illeti. Ugye én az irodával ellentétben kötbér megállapítását javasolom, hiszen az iroda nem állapította meg az adatszolgáltatásra való jogsérelmet, hiszen nem is tudta megállapítani, nem volt hajlandó adatszolgáltatásra, bármit
megtett, pl. helyszíni kitelepülés volt. Akkor eltűnt a helyszínről az ORTT által felvett anyag. Tehát azért egészen krimibe illik a történet és azt gondolom, hogy azért az ehhez való hozzáállásunk mégis csak a tekintélyünk kérdése. Tehát, hogy ha ezt úgy hagyjuk, hogy
megállapítjuk, hogy nem állapítottunk meg eddig ilyen jogsérelmet és ezért csak egy ilyen formális figyelmeztetést adunk, akkor én azt gondolom, hogy egy ilyen szolgáltató mindent megengedhet az ORTT-vel szemben és talán ezt nem kéne.

Tirts Tamás, levezető elnök: - Timár úr?

Timár János: - Az elhangzott szóbeli kiegészítő indoklás alapján támogatni fogom Annamária javaslatát, de az eredeti előterjesztéshez én kicsit rosszindulatú megjegyzésként egyrészt írtam, felírtam magamnak, hogy nagyon kíváncsi lennék, hogy mennyibe került ennek az előterjesztésnek az előállítása és azt képzelem, hogy ez még az A javaslat esetén volt, tehát a módosító indítványt azért is támogatom, mert azt gondolom, hogy legalább valamennyi megtérül ebből. De komolyan felvetném egyszer, újra egyszer végig gondolásra, hogy a tekintélyünket a telkibányai közszolgálati rádió heti közszolgálati vállalása ügyében kell-e a maga teljességében kibontanunk, miközben számos más dologra sem papírunk, sem energiánk nincs. Ez ügyben komoly kétségeim vannak, de nem szeretném ezzel rongálni az ORTT tekintélyét is. Ezért támogatom módosító indítványt is.

Tirts Tamás, levezető elnök: - Igen, ha jól látom Boros Márta is, legalábbis bizonyos jeleket leadott, amiben már nem merek torok köszörülésre utalni, de fejcsóválásos jeleket láttam.

Boros Márta: - Csak annyit, hogy nem ragaszkodunk a mi álláspontunkhoz, nem mintha lenne szavazati jogunk.

Tirts Tamás, levezető elnök: - Jó, köszönjük szépen. Akkor ha nincs más hozzászólás, először a Szalai Annamária-féle módosító javaslatot tenném fel. Ki az, aki támogatja a módosító javaslatot? Egyhangúan támogattuk, tizenkettő tizennegyed szavazattal.
 #17476  Szerző: Luigi

Van abban igazság amit írsz, nyilván nem derült ki az általam leírtakból, hogy nem a Híd mellett, hanem a Mária ellen írtam. Nyilvánvaló, hogy a kizárólag konzervekből építkező Híd rádió sem nevezhető normális adónak, azonban abban még megvolt annak a lehetősége, hogy egyszer valaki hallgatható rádiót csinál belőle. Na ez az ami a Mária érkezésével egycsapásra szertefoszlott. Ezen a frekvencián soha nem lesz normális műsor.
A másik felvetésre: vannak olyan példák, amelyek azt bizonyítják, hogy nem csak ott lehet rádiót működtetni, ahol megyeszékhely is van a vételkörzetben. Ilyen lehet Szabolcsban a Hajó Rádió (Vaja), Borsodban a Rádió Top (Kazincbarcika) vagy például a Jászságban a Trió Rádió (Jászberény), de említhettem volna az abádszalóki Parti Rádiót is.
Ezek egyike sem megyeszékhelyre sugároz és mégis működnek. (Persze ezeknek a rádióknak megnehezíti a reklámok megszerzését, hogy nálunk csak a megyeszékhelyekre és a fővárosra készülnek el a hallgatottsági felmérések, ezért a nem megyeszékhelyi rádiók csak mint egyéb adó kerülnek feltüntetésre.)
 #17465  Szerző: operator

Luigi írta:Maximálisan igaza van hdshouter-nek! Ezeknek a vallási rádióknak kb 1 % alatti hallgatottsága, az meg szerintem benne van a mérési hibahatárban, mégis egyre több frekvencián ezek szólnak a normális adók helyett. Semmi bajom nem lenne velük, ha lenne még 30 másik hallgatható és normális rádió, de mivel ezen a területen nem nagyon van ilyen, így elég gáz, hogy ez is Mária lett.
Egyébként egy normálisan bevezetett kerrádió lazán megélne a területen, mivel ez a freki kiváló minőségben szól Kassán is és mint tudjuk, ott a lakosság jelentős része magyar nemzetiségű, úgyhogy lehetett volna ezzel mit kezdeni, de itt is a lehető legrosszabb megoldást választották.
A vallásos vagy valláshoz közel álló rádiókról meg még annyit, hogy például a miskolci Európa Rádió (ami a református egyház üzemeltetésében működik) is rendelkezik már vagy 5 frekvenciával mégis a nullával egyenlő a hallgatottsága, pedig ott még próbálnak is normális hallgatható műsort csinálni!
A végén még én is egyetértek, :sealed: csak azt nemond hogy a hídrádió valamivel is jobb mint a Mária rádió. Na jó lehet hogy annyiban jobb hogy 21.-századi sugároznak meg nem halljuk egynap 20x a miatyánkot, de a hidrádiónak egy saját műsora sincs! meg minek annak a környéknek ilyen rádió amikor nem is foglalkozik a helyiekkel hanem legtöbb esetben Miskolcal. Miskolcon pedig 20%-os a vétel lehet hogy valamennyivel több Szóval egyik rádiónak se látom értelmét ezen a frekvencián pont Telkibányán...
 #17459  Szerző: Pasa

Tudjátok: pénz beszél... Az egyháznak van belőle bőven, ráadásul a Mária Rádió nem is itthoni pénzből megy.
Kassáról csak annyit, hogy sajnos mindössze a lakosság 4 %-a magyar, ami 9000 embert jelent. Ez nem vonzó egy kereskedelmi rádiónak.
 #17446  Szerző: Luigi

Maximálisan igaza van hdshouter-nek! Ezeknek a vallási rádióknak kb 1 % alatti hallgatottsága, az meg szerintem benne van a mérési hibahatárban, mégis egyre több frekvencián ezek szólnak a normális adók helyett. Semmi bajom nem lenne velük, ha lenne még 30 másik hallgatható és normális rádió, de mivel ezen a területen nem nagyon van ilyen, így elég gáz, hogy ez is Mária lett.
Egyébként egy normálisan bevezetett kerrádió lazán megélne a területen, mivel ez a freki kiváló minőségben szól Kassán is és mint tudjuk, ott a lakosság jelentős része magyar nemzetiségű, úgyhogy lehetett volna ezzel mit kezdeni, de itt is a lehető legrosszabb megoldást választották.
A vallásos vagy valláshoz közel álló rádiókról meg még annyit, hogy például a miskolci Európa Rádió (ami a református egyház üzemeltetésében működik) is rendelkezik már vagy 5 frekvenciával mégis a nullával egyenlő a hallgatottsága, pedig ott még próbálnak is normális hallgatható műsort csinálni!
 #17415  Szerző: nyikolaj

Én egyetértek Hds-el.
 #17414  Szerző: hdshouter

operator írta:A Mária rádiónak több értelmét látom ezen a frekvencián.
Én pl. nem! Nem azért tényleg de mi a jó fenének? Lassan már több vallásos / egyházi orientált adó lesz, mint normális rádió! Azt se mondom, hogy Telkibányára komoly kerrádió kell, de akkor már tényleg vmi értelmesebb, mondjuk az egyik rádióhalózat hozná ide az adását! A másik meg hogy gondoljatok már bele, hogy kik azok akik úgy igazán vallásosak és még gyakorolják? Vagy csak egyáltalán érdeklődik aziránt, hogy ő minden nap vagy 20x halja a Miatyánkot? Egyértelmű: az idősebb korosztály. Mert aki ilyen az úgy is elmegy egy misére, hogy halja, vagy mondja... Magyarul ezek kb. a 60-80 évesek durván... Azok szerintetek hol hallgatnak már rádiót? Főleg ilyeneket? Tudom, hogy van sok ilyen, hogy a mama krumplipucolás közben benyomja a Teslát, de a nagy része ennek a korosztálynak nem! Mert nem érdekli... Akkor meg minek? Akkor már legyen egyféle, a Szent István, és ha azt nagyon akarja vki hallgatni, akkor tekerjen a saújhelyi vagy éppen a miskolci frekire és kész.
Nekem ez a véleményem, kövezzen meg bárki, lehet hogy igaza van, de ezt én akkor is így látom...
 #17372  Szerző: operator

A Mária rádiónak több értelmét látom ezen a frekvencián.
 #17305  Szerző: centerweb

Elvileg Híd csak déltől négyig van.
 #17296  Szerző: operator

Egyébként ez most valójában Mária rádió vagy Hídrádió? Mert egyiknap ezt hallom másiknap azt ennek mi értelme van?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 19