RADIOSITE Fórum

• TV2 Csoport (TV2, SuperTV2, FEM3, Mozi+, Izaura TV, Spíler 1-2, TV2 Séf, stb.)

#22319  Szerző: mlaszlo

Szabi írta: Elképzelhető, hogy jobb ötlet, de kérdés, hogy mi az az összeg, amit egy ilyenért ki lehetne szabni és ténylegesen motiválná őket abban, hogy visszavegyenek a "tempóból". Szerintem inkább az lehetne egy viszonylagosan korrekt megoldás, ha mondjuk 1-2%-kal növelné az ORTT műsorszolgáltatási díjukat egy-egy ilyen jogsértés után, ezt pedig 1 évvel később lehetne újra mérsékelni a régi szintre, amennyiben vállaltak és teljesítettek x időnyi közszolgálati műsort az ezt megelőző, illetve jogsértést követő 365 napban.
Ez is jó ötlet. Én olyasmire gondoltam, hogy megállapítani kb. mekkora bevételkiesést okozna nekik az elsötétítés (jelen esetben a 12 óra) és azt pénzösszegben büntetésként kiszabni.
 #22317  Szerző: MrG

mlaszlo írta:
Szabi írta:Ez a "nézők szenvednek kárt" dolog sima marketingszöveg, amit az RTL zsenijei találtak ki, nem kell bevenni. Senki sem fog belerokkanni*, ha éjféltől délig fekete kép lesz a tévén (gondolom nincs megszabva, hogy melyik napszakban kell majd elsötétíteni, a 2 csatorna meg hirtelen éjszakára is "tervez" műsort az adott napra), viszont addig legalább lesz ideje másra a nagyérdeműnek, pl. olvasgatni, beszélgetni. Végképp nem tisztem vagy mániám védeni az ORTT-t, de ők kizárólag csak a Médiatörvényt tartatják be, ráadásul véleményem szerint még most is kevés büntetést szabtak ki a - valljuk be - nem túl jeles magatartású kereskedelmi tévékre. Maximum 30 nap lehet a felfüggesztés és szerintem egyes Joshi Bharat, Mónika, Győzike stb. adások után lassan ez is indokolt lenne, egy hét biztosan, hogy kicsit visszavegyenek. Szóval... véleményem szerint "ott fent" már haladnak egy jó irányba, de ahhoz képest még mindig unfair ez a fél nap, hogy a Viasat3 7 napot kapott azért, mert kevés magyar tartalmat sugárzott, e két csatorna meg összesen 1 napot azért, mert a társadalomra és a gyerekekre egyértelműen káros adásokat tett közzé. :gülü:

*: vagy ha valaki mégis, az nagyon is megérdemli!
Ebben igazad van, de szerintem jobb megoldás lenne egy jó magas pénzbüntetést kiszabni, amely összeget valamilyen közhasznú célra fordítanának és nem az ORTT-hez kerülne.
Elképzelhető, hogy jobb ötlet, de kérdés, hogy mi az az összeg, amit egy ilyenért ki lehetne szabni és ténylegesen motiválná őket abban, hogy visszavegyenek a "tempóból". Szerintem inkább az lehetne egy viszonylagosan korrekt megoldás, ha mondjuk 1-2%-kal növelné az ORTT műsorszolgáltatási díjukat egy-egy ilyen jogsértés után, ezt pedig 1 évvel később lehetne újra mérsékelni a régi szintre, amennyiben vállaltak és teljesítettek x időnyi közszolgálati műsort az ezt megelőző, illetve jogsértést követő 365 napban.
 #22316  Szerző: mlaszlo

Szabi írta:Ez a "nézők szenvednek kárt" dolog sima marketingszöveg, amit az RTL zsenijei találtak ki, nem kell bevenni. Senki sem fog belerokkanni*, ha éjféltől délig fekete kép lesz a tévén (gondolom nincs megszabva, hogy melyik napszakban kell majd elsötétíteni, a 2 csatorna meg hirtelen éjszakára is "tervez" műsort az adott napra), viszont addig legalább lesz ideje másra a nagyérdeműnek, pl. olvasgatni, beszélgetni. Végképp nem tisztem vagy mániám védeni az ORTT-t, de ők kizárólag csak a Médiatörvényt tartatják be, ráadásul véleményem szerint még most is kevés büntetést szabtak ki a - valljuk be - nem túl jeles magatartású kereskedelmi tévékre. Maximum 30 nap lehet a felfüggesztés és szerintem egyes Joshi Bharat, Mónika, Győzike stb. adások után lassan ez is indokolt lenne, egy hét biztosan, hogy kicsit visszavegyenek. Szóval... véleményem szerint "ott fent" már haladnak egy jó irányba, de ahhoz képest még mindig unfair ez a fél nap, hogy a Viasat3 7 napot kapott azért, mert kevés magyar tartalmat sugárzott, e két csatorna meg összesen 1 napot azért, mert a társadalomra és a gyerekekre egyértelműen káros adásokat tett közzé. :gülü:

Ebben igazad van, de szerintem jobb megoldás lenne egy jó magas pénzbüntetést kiszabni, amely összeget valamilyen közhasznú célra fordítanának és nem az ORTT-hez kerülne.
 #22315  Szerző: Attis

Szabi!
Úgy tudom, - bár ebben egyáltalán nem vagyok biztos - hogy ezeket az elsötétített időszakokat nem a csatorna önkényűen "tűzi műsorra", vagyis nem akkor állnak le, amikor akarnak, hanem az ORTT megszabja, hogy milyen időszakban kell felfüggeszteni a műsort. Ezt onnan veszem, hogy az RTL-es büntit is elvileg 12 és 24 között kellett volna teljesíteni. (Forrásom a nem éppen mértékadó Blikk.) Viszont, hogy ellentmondjak magamnak. Legutóbb ugye az RTL-en egy nap több büntetést is "abszolváltak", de a két sötét idő között egy Barátok Közt lement.
Érdekes helyzet, mert mondjuk ha 12 órás a büntetés, és azt mondjuk éjfél és dél között tudják le, az minimális veszteség, de ha 12 és 24 között kell(ene), az már egyértelműen húzós. (Azért hadd ne sajnáljam ám őket egy két Moncsicsi és Józsi műsor miatt. Ahogy néha ott beszélnek, az még nekem is durva - pedig haveri körben mi se aprózzuk el a dolgot ^^ .)
 #22314  Szerző: MrG

Ez a "nézők szenvednek kárt" dolog sima marketingszöveg, amit az RTL zsenijei találtak ki, nem kell bevenni. Senki sem fog belerokkanni*, ha éjféltől délig fekete kép lesz a tévén (gondolom nincs megszabva, hogy melyik napszakban kell majd elsötétíteni, a 2 csatorna meg hirtelen éjszakára is "tervez" műsort az adott napra), viszont addig legalább lesz ideje másra a nagyérdeműnek, pl. olvasgatni, beszélgetni. Végképp nem tisztem vagy mániám védeni az ORTT-t, de ők kizárólag csak a Médiatörvényt tartatják be, ráadásul véleményem szerint még most is kevés büntetést szabtak ki a - valljuk be - nem túl jeles magatartású kereskedelmi tévékre. Maximum 30 nap lehet a felfüggesztés és szerintem egyes Joshi Bharat, Mónika, Győzike stb. adások után lassan ez is indokolt lenne, egy hét biztosan, hogy kicsit visszavegyenek. Szóval... véleményem szerint "ott fent" már haladnak egy jó irányba, de ahhoz képest még mindig unfair ez a fél nap, hogy a Viasat3 7 napot kapott azért, mert kevés magyar tartalmat sugárzott, e két csatorna meg összesen 1 napot azért, mert a társadalomra és a gyerekekre egyértelműen káros adásokat tett közzé. :gülü:

#22313  Szerző: mlaszlo

Szabi írta:
mlaszlo írta:Ezek az ORTT-nél normálisak? Komolyan gondolják ezeket a félnapos bűntetéseket?
Nagyon remélem, hogy komolyan...
De ezzel szerintem főleg a nézőket büntetik, legfőképpen azokat, akiknek csak a 3 földi csatornájuk van. Ha tényleg vétettek, akkor inkább magasabb összegű pénzbüntetést szabjanak ki (ami ne az ORTT-hez kerüljön, hogy a vezetők tömjék meg a zsebüket vele, hanem esetleg jótékony célre), ne ilyen elsötétítéssel büntessenek.
 #22312  Szerző: MrG

mlaszlo írta:Ezek az ORTT-nél normálisak? Komolyan gondolják ezeket a félnapos bűntetéseket?
Nagyon remélem, hogy komolyan...
 #22311  Szerző: mlaszlo

Elsötétül a TV2

Rosszkor tűzött műsorra egy kiskorúak megrontásával foglalkozó műsort, ezért tizenkét órás elsötétítéssel szankcionálta a TV2-t a médiahatóság - értesült az MTI.

Az ORTT közlése szerint egy délután sugárzott, 12 éven aluliaknak csak felnőtt társaságában megtekinteni ajánlott műsorban foglalkoztak kiskorúak megrontásával. A médiahatóság irodája kötbér kiszabását javasolta, de végül többséget kapott a testületbe a Fidesz által delegált Szalai Annamária indítványa, hogy fél napra vonják meg a csatorna műsorszolgáltatási jogosultságát.

Ezek az ORTT-nél normálisak? Komolyan gondolják ezeket a félnapos bűntetéseket?
 #20914  Szerző: djlacee

a hírolvasó írta:...ez Ausztria ...... és innen ered a Duna is.....
ezt most miért, hogy ? :lol: :lol:
 #20911  Szerző: LuciFerko

warez? :lol: :lol: :lol: :lol:
  • 1
  • 171
  • 172
  • 173
  • 174
  • 175
  • 203