RADIOSITE Fórum

• Helyi, körzeti közösségi rádiók

#24576  Szerző: mgabor

Pasa írta:milyen kategóriába tartozhat? Mert ilyenre is szükség van szerintem.
Nyilvánvaló, hogy szükség van rá, és nem egyértelműen sorolható be kereskedelminek, mert nem feltétlenül szolgál kereskedelmi célokat, de nyilván a tulajdonos érdekeit szolgálja, így közösséginek sem mondható. Kérdés az is, hogy mi a tulajdonos érdeke, ez akár még egy közösségnél is kérdés lehet, hogy a közösségi rádiójuknak mi az érdeke, és akkor már az, hogy ez alapján biztosan érdemes-e a műsorszolgáltatási díj alóli mentességre.
 #24573  Szerző: Pasa

Akkor az
mgabor írta:egyszemélyi tulajdonos által létrehozott rádió, melyben fizetett alkalmazottak vannak, vagy épp lelkes ingyen dolgozó gyerekek, akik a tulajdonos iránymutatása alapján dolgoznak
, milyen kategóriába tartozhat? Mert ilyenre is szükség van szerintem.
 #24565  Szerző: mgabor

hdshouter írta:Mondjuk én már csak akkor tartanám indokoltnak ide egy új kisközt beiktatni, ha az tényleg valami olyat ad majd, amit itt máshol sehol nem hallassz!
elvileg ekkor indokolt egyáltalán nyertessé nyilvánítani is egy kisközt...
normális esetben a kisközösségi rádió az nem egy kereskedelmi rádió, csak kisebb, hanem egy közösség által létrehozott rádió, amelyet a közösség tagjai csinálnak a közösség számára.
az egyszemélyi tulajdonos által létrehozott rádió, melyben fizetett alkalmazottak vannak, vagy épp lelkes ingyen dolgozó gyerekek, akik a tulajdonos iránymutatása alapján dolgoznak, az nem közösségi rádió.
kisközösségi frekin persze működhet ilyen, ez már a szabályozás baja
 #24561  Szerző: hdshouter

Mondjuk én már csak akkor tartanám indokoltnak ide egy új kisközt beiktatni, ha az tényleg valami olyat ad majd, amit itt máshol sehol nem hallassz!
 #24554  Szerző: mgabor

a nagy lefedettségű frekvencia kereskedelmiként megpályáztatva bevételforrást jelent (műsorszolgáltatási díj), annak meg nem ellensége az ortt és az nhh...
 #24551  Szerző: nyikolaj

Persze!Ezt tudom én is.Csak én már semmin nem lepődnék meg.Na mindegy... :csukottszem:
 #24550  Szerző: mgabor

nyikolaj írta:Ez Magyarország!Itt bármi megtörténhet!
hülyeségeket azért ne beszéljünk, a 101.6 és a 106.5 helyi vagy körzeti frekvenciaként van készleten, nem fogják kisközösséginek adni.
 #24549  Szerző: nyikolaj

Ez Magyarország!Itt bármi megtörténhet!
 #24548  Szerző: mgabor

nyikolaj írta:De remélem nem a 101.6-ra vagy a 106.5-re akarnak startolni,mert én ezekre a mhz-re kerrádiot,vagy közszolgálatit,de mindenképpen nagyobb teljesítményű adót várok.
jaj. :)
a frekvenciát az NHH fogja keresni nekik, nem ők választják, és nyilván nem adnak ki nekik olyan frekit, ami nagyobb teljesítményre van koordinálva...
 #24547  Szerző: nyikolaj

Érdekes a miskolci helyzet.Miskolcon elég sok kisköz van(lesz ezek szerint)Megyeszékhelyeket tekintve szerintem Miskolcon van a legtöbb kisköz.Ami nem is baj.De remélem nem a 101.6-ra vagy a 106.5-re akarnak startolni,mert én ezekre a mhz-re kerrádiot,vagy közszolgálatit,de mindenképpen nagyobb teljesítményű adót várok.Egyébként vannak még tervezett frekik Miskolcon;89.8, 91.5 (előbbi avas,utóbbi pereces-adótorony szempontjából)
Egyébként melyik városrésznél lenne a kisköz?
Tippek:Hejő rádió,Rádio Görömböly,.....Na persze korai még ilyeneket írni.
  • 1
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • 164