RADIOSITE Fórum

• Helyi, körzeti közösségi rádiók

#26102  Szerző: nyikolaj

Ha Mind a 3 miskolci pályázat nyer,akkor lesz egy pár kisköz miskolcon. :) Számoljunk csak.......
7 kisköz lenne. :)
 #26101  Szerző: mgabor

"Kistárcsa", muhaha.
 #26095  Szerző: LuciFerko

http://www.ortt.hu/hirek.php?hir_id=430

34 pályázó, nemrossz. Fehérvárról kettő, Miskolcról három, balatonról is három. Meg Siófok mellől is valaki :shock:
 #25412  Szerző: Promenád

100 mW-os engedélyről én se hallodtam, de ha veszel egy bizonyos hipermarketből egy FM-transzmiterrel ellátott mp3 lejátszót, kb ugyanott van a hatósugara. Ráadásúl ehez se NHH , se ORTT nem kell. :P
 #24841  Szerző: Richmonde

Ha valakinek van szüksége kiválóan működő Orban 2200-as procira, ami kisköz rádióknál tökéletesen használható írjon privátban, megbeszéljük. ;)
 #24608  Szerző: mgabor

egyébként benne van a kisközösségi pályázatban, hogy 0,5 W a minimum, ehhez képest valóban vannak, akik ennél kisebbet kaptak. azt igazából nem értem, hogy erre miért nem kértek jogorvoslatot, frekvenciagazdálkodási szempontból szerintem az már iszonyúan mindegy, hogy 0,4 vagy 0,5.
illetve hát voltam olyan rádiónál, ami 0,4-et kapott, örültünk, mint majom a farkának, hogy ennyi van.
de arra is megy az apellálás ilyenkor, hogy megvan az engedély, oké, és ugyan kinek tűnik fel, ha nem annyi az, hanem kicsit több... aztán egy szép napon jön a helyszíni vizsgálat és coki
 #24603  Szerző: mgabor

Pasa írta:Én csak az itt leírtakból következtettem erre, mert volt, akinél olyasmibe kötöttek bele a pályázatnál, amit másnál elfogadtak. Olyan is volt (van), hogy 100 mW-os engedélyt adtak ki, ami nemhogy 1 km, de jó, ha 100 méter vételkörzetet eredményez, vagy épp egy már működő adó frekijére szólt. Ezek eléggé kitolások szerintem.
ezek azok, a 100 mW-ról még nem hallottam, érdekelne.
a baj ott kezdődik, hogy rengeteg dolog nincs egyértelműsítve a médiatörvényben, így ezekben az ORTT ad-hoc döntéseket hoz...
 #24601  Szerző: Pasa

Én csak az itt leírtakból következtettem erre, mert volt, akinél olyasmibe kötöttek bele a pályázatnál, amit másnál elfogadtak. Olyan is volt (van), hogy 100 mW-os engedélyt adtak ki, ami nemhogy 1 km, de jó, ha 100 méter vételkörzetet eredményez, vagy épp egy már működő adó frekijére szólt. Ezek eléggé kitolások szerintem.
 #24596  Szerző: mgabor

Mondott már sok mindenki sok mindent. A kisközöknek való keresztbetételt nem feltétlenül értem, vagy nem tudom hova tenni, van ugye egy pályázat, ahol meghatározod, hogy hol, kiknek szeretnél szólni, a pályázatban benne van, hogy maximum 1 km-es körben lesz fogható sztereóban, a kiadott engedélyben benne van egy ellátott lakosságszám, ez minden esetben teljesül, ha nem, akkor orvosolják (pl. úgy, mint asszem Piliscsabán, frekvenciacserével). A műsorszolgáltatási szerződés megkötésénél vállalod a médiatörvény betartását, amit időnként monitoroznak. Ez alapján, ha olyat tapasztalnak, akkor először feltételezik a törvény megsértését, amiről értesítenek, és ha értelmesen meg tudod fogalmazni, miért látják rosszul, és igazad van, el szokták fogadni.
Szóval ilyen szempontból nem értem a keresztbetételt, azt kapja mindenki, amire jegyet váltott...
 #24591  Szerző: Pasa

Én még emlékszem, amikor a Médiatörvény 1996-os elfogadásakor azt mondta az akkori ORTT-elnök, hogy lehetővé teszik mikro adók működését is, amik egy háztömb ellátását szolgálják, vagy hobbirádióként működnek majd. Ehhez képest a kisközöknek is ott tesznek keresztbe, ahol tudnak.
  • 1
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 164