RADIOSITE Fórum

• Pont FM

#25393  Szerző: MrG

Szia Hooshee!

Nekem sem igazán tetszik egyelőre az új oldal, bár egy-két finomítással ki lehetne pofozni jóra.

Például szerintem a logo nagyon kicsi. Úgy kéne megoldani, hogy a most a cikkek és a "további linkek" közti 728×90-es banner lenne egy sorban jobbra igazítva, és egy 90 pixel magasságú (arányos szélességű) Pont FM logo pedig balra igazítva. Érted mire gondolok? Ha a reklám és a logo között túl nagy a hézag, akkor közé lehet szúrni a szlogent is. Esetleg tudok segíteni a dizájnban, a referenciám a Radiosite, keress PÜ-ben ha gondolod.

Mással nem nagyon látok problémát, de van egy javaslatom a footer tartalmához:
"© 2009 Pont FM - Rádió Infórum Kft. - Minden jog fenntartva!" :)

Aztán még oda lehet biggyeszteni természetesen Impresszumot, Médiaajánlatot, Kapcsolatot stb.
 #25357  Szerző: Hooshee

Kérlekalássan volt már rózsaszín bannerünk is. Az a rózsaszín oldalon kívül min mutat jól, még nem jöttem rá :D:D:D

Azért hosszú távon valószínű hogy el fog válni a pont és a hírextra hirdetői közönsége, és mint ilyen valszeg a rockosabb-sötét túnusú bannerek jönnek majd. Azokkal meg talán nem lesz ilyen probléma, mint pl most az álomfotóval.

Szóval sajna ez nehéz kenyér, de én ezeket mind küldöm amúgy a grafikusoknak, aztán hogy mit kezdenek vele, aztat én nem tudhatom, én csak azt tudhatom, hogy ha technikai malőr van, akkor az én fejemet ütik :)
 #25356  Szerző: FMdarkside

persze, hogy a sárgát a hírextrán, valamiért együtt kritzáltam a kettőt...:)

Ott fent ahol a szürke átmenet a legsötétebb, ott a piros FM szinte kiégeti a szemem.

Pont ezért kell valami jó színösszeállítás az oldalra, hogy minden színű banner jól mutasson...szerintem legalábbis...:D
 #25354  Szerző: Hooshee

Hát a reklámokat sajnos nem mi csináljuk, ami kreatívot kapunk, azt ki kell tenni, és kész. Tudod, az örök mondás, a megrendelőnek mindig igaza van (akkor is ha pocsék kreatívot csináltat).

Impresszum, médiaajánlat: szerkesztőségnek továbbítva.

Műsorok: hát ugye mint az előzőben említettem ,az oldal úgy készült, hogy azok nem lesznek (valójában on air most sincsenek). Ha lesznek, lesz műsorok menüpont is. MEg On Air is. Meg minden, ami a rádióhoz köthető.

Sárga: ugye nem a ponton látsz ilyet hanem a hírextrán? :)

"
sideboxok: talán a szürke háttér miatt de nem simulnak bele a honlap összképébe."

Jogos, designernek továbbítva, szerintem is eléggé kiüt a fehér doboz.
 #25351  Szerző: FMdarkside

Hooshee

a villódzás a színes reklámok, zsúfoltá teszik az oldalt, a színek együttes hatása kellemetlen. Aszürkéből nagyon kiüt a kék pl.
Aztán hiányzik az impresszum, a műsorok, a médiaajánlat ésatöbbi. :)

A sárga cuccal vitatkoznék, nekem nem tetszik, ha rajtam múlna biztos végigpróbálnám a teljes színskálát. vagy egyéb figyelemfelkeltést szánni neki.

sideboxok: talán a szürke háttér miatt de nem simulnak bele a honlap összképébe.
 #25350  Szerző: Hooshee

Ja, kommentezni lehetett, csak voltak vele apróbb problémák, ez a mostani már egy kicsit kigyúrtabb motor (pl a régiben nem igazán volt moderatúra lehetőség)
 #25349  Szerző: Hooshee

"-Az újraindul egy szó, bocsi de nagyon szúrja a szemem"

Hát az attól függ ugye :) Mást jelent az Újraindul a PontFM és Újra indul a PontFM. Nem tudom a hírszerkesztő mit akart mondani, én inkább nem nyúlok bele az ő munkájába.

"-A lap legalján van egy "Partnereink:" és azután semmi"

Feltöltjük majd, az tartalmilag üres valóban. Eddig nem igazán volt ilyen, úgyhogy majd kitalálják a szerkesztősében az okosok, hogy kit írjunk oda :)

"-A hírextrás hírdoboznál a hírextra feliratnak nagyon csúnya, "darabos" a széle, nincs kisimítva. Aztán szintén ott nem értem, hogy miért van talpas betűtípussal egy az egyes kategóriák neve (Belföld, Külföld, stb.)"

Jogos, designernek továbbítva. A rovatok azért vannak ott, hogy egyből rovatba is tudj átkattintani, ne csak a főoldalra.

"-Az egyes menüpontok betűformázása nem tetszik, talán túl nagy."

A felső menüre gondolsz? Feldobom hogy legynek isebb, de ezek a kezdeményezéseim mindig megbuknak a "nem látom a betűket" ellenállási formán :)

"-A top hírek sorban nekem egy hír sem fut. De ez szerintem felesleges réz, ha már van egy komplett hírextrás box."

Ott nem hírextrás hírek futnak, hanem majd pontosk, ha a szerkesztők bejelölik, hogy mi fusson a tickerben. Illetőleg elképzelhető, hogy át fog avanzsálni "most szól" boxnak, ha úgy alakul a rádió sorsa, és olyan lesz az adáslebonyolítás, hogy támogatja.

"Egyébként remélem változni fog, de jelenleg a főoldalon megjelenő cikken kívül semmi a rádióhoz kapcsolódó dolog nincs fent."

Tartalmi kérdésekben nincs illetékességem :) De elméletileg vannak tervek az oldallal, és remélhetőleg fel fog pörögni a hírek felkerülési sebessége.
Mint a design, és a menüpontok mutatják, ez igazából inkább egy rockzenei oldalnak indult, amikor az átalakítás tervei felmerültek, pontosan azért, mert már nem volt rádió. Mire elkészült, addigra meg megint lett rádió, hát a fene aki tudja ezt követni, kérem :D
 #25345  Szerző: Zsolt

Én úgy láttam, hogy eddig is lehetett kommentezni.

Egy két pontatlanság amit tegnap még láttam, mára szerencsére eltűnt.
Azért még egy-két észrevétel:
-Az újraindul egy szó, bocsi de nagyon szúrja a szemem :S
-A lap legalján van egy "Partnereink:" és azután semmi
-A hírextrás hírdoboznál a hírextra feliratnak nagyon csúnya, "darabos" a széle, nincs kisimítva. Aztán szintén ott nem értem, hogy miért van talpas betűtípussal egy az egyes kategóriák neve (Belföld, Külföld, stb.)
-Az egyes menüpontok betűformázása nem tetszik, talán túl nagy.
-A top hírek sorban nekem egy hír sem fut. De ez szerintem felesleges réz, ha már van egy komplett hírextrás box.
Egyébként remélem változni fog, de jelenleg a főoldalon megjelenő cikken kívül semmi a rádióhoz kapcsolódó dolog nincs fent.
 #25342  Szerző: Hooshee

"az elrendezésen lehetne javítani egy kicsit, hogy szellősebb legyen, de lehet, hogy ha kevesebb lenne a villódzás."

Hol érzed zsúfoltnak? Szerintem a hírek most elég jól elkülönülnek, tényleg kb az index jellegű oldal volt a cél. Nekem a zsúfolt pl a www.origo.hu vagy a www.stop.hu.

"Nagy ütik egymást a színek, pl. az 'időgép' sárga színe gáz, szerintem."

hol látsz időgépet a ponton? :) Nem kéne ott legyen, az csak a hírextra felségterülete. Ha ott látod, az normális, figyelemfelkeltő színt akartunk neki, mert az szerintem egy nagyon jó (és amennyire tudom, egyedi) feature.

"A fekete a piros, a szürke csak a logóban lenne domináns, kéne találni olyan minimális színösszeállítást, amivel minden szín jól néz ki vagy legalábbis nem zavaró."

Továbbítom a designer srácnak, hátha tud alkotni, de ha esetleg időd-kedved engedi, fesd át, küldd el, megvitatjuk :)

"a sideboxoknak(szavazás, legfrissebb hir, stb.) is kéne találni egy normális vagy legalábbis egységes helyet."

Elvileg minden oldalon ugyanott kell hogy legyenek, hol látsz "mozgást"? Ha a hírextrához képest nézed, ott azért van eltérés, mert odaáit kicsit több a box, és mások a prioritások.
 #25341  Szerző: FMdarkside

az elrendezésen lehetne javítani egy kicsit, hogy szellősebb legyen, de lehet, hogy ha kevesebb lenne a villódzás.
Nagy ütik egymást a színek, pl. az 'időgép' sárga színe gáz, szerintem.
A fekete a piros, a szürke csak a logóban lenne domináns, kéne találni olyan minimális színösszeállítást, amivel minden szín jól néz ki vagy legalábbis nem zavaró.
A szürke fej-és lábléc, illetve a 'top hírek' sor, lehetne más.
a sideboxoknak(szavazás, legfrissebb hir, stb.) is kéne találni egy normális vagy legalábbis egységes helyet.

:)
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 55