RADIOSITE Fórum

• Sláger Rádió

#25628  Szerző: fofla

Kedves Orrhang!
Nem ismerjük egymást de amit írtál azzal nem értek egyet. 2 millió forint egy jól működő rádió esetében nem elég. Nemcsak műsorszolgáltatási díjat, meg műsorvezetőt kell fizetni. Nem tudom milyen rádió volt, ahol dolgoztál, de a leírtak alapján tartok tőle, hogy pl hírszolgálatotok volt.

Én a te állításod ellenkezőjét tapasztalom, vagyis a cégek egyre kevesebbet költenek hirdetésre, mivel egyre bizonytalanabb nekik is a megélhetésük. Nemcsak a rádiós hirdetések estek vissza, de legalább harmadával csökkentek a bevételek. Az sem tiszta, hogy mit nevezel profibb kereskedelmi rádió! Danubius, Roxy, Gong, N-Joy, Plusz, Sztár, Juve, Kék-Duna, Csaba, Aktív, R6, Pelikán, Nap és még vagy 40 nevet képzelj ide. Csak a legnagyobbak tudnak biztonsággal túl élni, mert akkora haszonnal dolgoztak eddig is, hogy lényegében a működést az esetleges csökkenés nem befolyásolja.

Nem a munkavállaló szabja meg, hogy mennyiért dolgozik. Én sem értek azzal egyet, hogy ilyen alacsonyak a bérek, ám erről nem kifejezett a rádiósok, hanem leginkább a tulajdonos tehetnek. Sok tehetséges szakember tűnt el az évek során, mivel a tulajok egyre kevesebbet fizettek, vagy nem emeltek a béreken, és így egyre jobban hígult fel a szakma. Másokról is tudom, hogy nem a pénz a hajtóerő amiért rádiózik a mai napig.

Engem tényleg érdekel, hogy hol dolgoztál és hogy mire alapozod, hogy több reklámot és pénzt termelnek a profik.
 #25622  Szerző: orrhang

Figyelj!
Én privátban nagyon szívesen leírom neked,
ahol te vagy, onnan úgy látod a dolgokat,

hogy én hogyan látom itt a dolgokat. Én dolgoztam egy kisvárosi rádióban nem is oly régen ott 2M Ft-ot tudtunk összeszedni havonta ügynökségi pénzek nélkül. Azért nem írom, hogy nem kaptam rá felhatalmazást, mert a médiában dolgozókat általában (te is ott dolgozol ,tehát bizonyára téged is) titoktartási szerződések kötik és ez már kimerítheti az üzleti titok fogalmát. Ez a rádió mondjuk 50.000-es hallgatottsággal bírt. Itt mi összeszedtünk ennyit. Tudom, hogy a megyeszékhelyi rádióknak mennyi a bevétele és az nem 5 millió forint havonta!!!!
te is tiszteld mások nézőpontját,
A nézőpont az egy dolog , a valóság más!
esetleg tapasztalták... és hidd el, ők a többség...
NE haragudj, de .. na ezt, hogy is írjam, hogy ne bántsalak meg és ne tarts bunkónak. Kb egy éve abbahagytam a fórumozást , mert az volt a tapasztalatom, hogy különböző helyi kis rádióban dolgozó, annyira nem sikeres és nem tehetséges emberek írják le a véleményüket olyan dolgokról, amiről fogalmuk sincs. Most is ezt érzem és vszinű inkább megtartom magamnak a véleményem a továbbiakban.
"kicsit belegondolsz és rájössz..."
A kereslet csökkent, ezért a vállalkozások úgy gondolják többet reklámoznak, hogy jobban el tudják adni a termékeket. Még mielőtt megvádolnál azzal, hogy légből kapott infó, felmérések és tapasztalatok vannak róla. Lehet, hogy egy kis helyi rádióban nem így működik, de a profibb kereskedelmikben többnyire igen.
ahhoz tehetség is kell..."
Akármennyire is vitatod, bizony tehetség kell hozzá, hogy ne óránként 1000 Ft-ot keress és 8 óra munkával havi szinten 160.000 Ft-ot keress. Ne haragudj, de azt a rádiót, amelyik 8 órában foglalkoztatja műsorvezetőit (műsorvezetőkről és nem szerkesztőkről beszélek) azt én kinevetem, úgy ahogy azt a nagyobb rádiót is, aki havi 5 millióból gazdálkodik, az inkább hagyja abba és adja át a terepet másoknak, akik majd ügyesebben csinálják.
MÉg egy magánvélemén: Pont az ilyen 1000 Ft-os emberek miatt tart ott a szakma, ahol!!

Ezzel én lezártam, ha gondolod privátban válaszolok a kérdéseidre, de azt hiszem ez nem ebbe a topicba tartozik már
 #25614  Szerző: Chriss

ne haragudj, de számomra néhány helyen nevetséges, amit leírsz!
a stílus meg...
"kicsit belegondolsz és rájössz..."
"ahhoz tehetség is kell..."
"nem kaptam felhatalmazást..."

a levél érdemi részére a felsőbbrendű stílusa miatt nem kívánok reagálni!
tiszteletben tartom, hogy ahol te vagy, onnan úgy látod a dolgokat, ahogy írod, cserében te is tiszteld mások nézőpontját, bizonyára van oka, amiért azt írják amit írnak... (esetleg tapasztalták... és hidd el, ők a többség...)
 #25608  Szerző: orrhang

igen, hallottam! szégyen, de 8 órás beosztások is léteznek és olyan is, hogy műsorvezetés + szerkesztői munkák! egyébként hol adnak napi 4 óráért 320.000 ft-ot? mert ha tudsz ilyet, azonnal szólj!
Pont azt mondtad, hogy 4 óra munka 160.000. Egyébként tudok ilyet, csak ahhoz tehetség is kell, nem csak "vagdalkozás" fórumokon.
igen, hallottam! szégyen, de 8 órás beosztások is léteznek és olyan is, hogy műsorvezetés + szerkesztői munkák! egyébként hol adnak napi 4 óráért 320.000 ft-ot? mert ha tudsz ilyet, azonnal szólj!
Nem fogok konkrétumot írni, mert nem kaptam rá felhatalmazást. De számolj már utána mennyi lehet egy kereskedelmi rádió max reklámideje, milyen másodperc árakkal. Gazdasági válság ide vagy oda a tapasztalat az, hogy a nagyobb ,minőségi rádiókban több a reklám,ha a miértre is kíváncsi vagy kicsit belegondolsz a dolgokba és rájössz
olvasnám a példákat... amúgy a teóriád már az alkalmazott szónál megbukik, a legtöbb médium ugyanis be sem jelenti a dolgozóit, mert az még több költség...
A legtöbb médium bejelenti a főbb alkalmazottjait, legalábbis az, aki ad magára, mert mocskosul nagy büntetéseket kapnak és nem egy rádióban volt ellenőrzés. A be nem jelentés meg színlelt szerződésnek minősül.
oké, van ilyen, de ez a megszokott? vagy a lehúzás, a dilettantizmus és a bérek alacsonyan tartása, a maximális kizsákmányolás mellett? szerintem az utóbbi
ebben igazada van.

Vegyük a megyeszékhelyi rádiókat. Pár példa: Rádió FM95, Juve Miskolc, Sunshine, Kéd Duna, Rádió88... Ezek mért tudnak normálisan működni? Azért mert komolyan gondolják és nem csak rádiót akarnak csinálni ezen a nagyon felhígult téren , hogy minél előbb meggazdagodjanak és kizsákmányoljanak mindenkit. Hosszú távra terveznel és műköik. Lehet kicsit demagóg voltam bocs
 #25606  Szerző: Chriss

orrhang írta:
belegondoltam, napi 4 óra munkával 160.000, az napi 8 órával brutto 320.000 ft!
Hol hallottál Te olyan rádiós műsorvezetőről, aki napi 8 órát dolgozik?

3-5 millió ft bérköltség!
ennyi egy megyeszékhyelyi profi rádió havi bevétele!
Szar lehet annak a megyeszékhelyi profi rádiónak, akinek ennyi a bevétele. Azt hiszem úgy rúgnám p.csán a marketingest és a reklámost, hogy földet se érne

a jelen gazdasági válságban kisebb-nagyobb rádiók a tönkremenetel szélén állnak! ha dúskálnának a pénzben, nem ez lenne a helyzet! egyébként nyugodtan írhatsz konkrétumokat is, mert vagdalkozni mindenki tud...
ki az az állat tulajdonos, aki a dolgozókra költi a nyereséget
Az, aki tudja, hogy a jó alkalmazottjából él és ha nem tartja meg, vagy ne adj Isten átengedi a konkurenciának hamar tönkre mehet (ez egyébként nem csak rádióknál van igy) . Nem egy példát tudnék erre.

olvasnám a példákat... amúgy a teóriád már az alkalmazott szónál megbukik, a legtöbb médium ugyanis be sem jelenti a dolgozóit, mert az még több költség...
túlmisztifikáljátok a fővárost és indokolatlanul lehúzzátok a vidéket
Egyáltalán nem! Épp ezért hoztam fel a debreceni példát, hogy ott jóval több az órabér , mint 2000 Ft.Sőt a fruktuáció is nagyon gyenge!!!
oké, van ilyen, de ez a megszokott? vagy a lehúzás, a dilettantizmus és a bérek alacsonyan tartása, a maximális kizsákmányolás mellett? szerintem az utóbbi...
 #25591  Szerző: orrhang

Hol hallottál Te olyan rádiós műsorvezetőről, aki napi 8 órát dolgozik?
3-5 millió ft bérköltség!
Szar lehet annak a megyeszékhelyi profi rádiónak, akinek ennyi a bevétele. Azt hiszem úgy rúgnám p.csán a marketingest és a reklámost, hogy földet se érne
ki az az állat tulajdonos, aki a dolgozókra költi a nyereséget
Az, aki tudja, hogy a jó alkalmazottjából él és ha nem tartja meg, vagy ne adj Isten átengedi a konkurenciának hamar tönkre mehet (ez egyébként nem csak rádióknál van igy) . Nem egy példát tudnék erre.
túlmisztifikáljátok a fővárost és indokolatlanul lehúzzátok a vidéket
Egyáltalán nem! Épp ezért hoztam fel a debreceni példát, hogy ott jóval több az órabér , mint 2000 Ft.Sőt a fruktuáció is nagyon gyenge!!!
 #25554  Szerző: fofla

Az árak az elmúlt években nem emelkedtek, sőt egyes helyeken csökkentek. Az OK? Fogtechnikus mindegyik főnök, és vannak akik 1000 forintért szöveget írnak, felmondják és legyártják. És miután vannak ilyen emberek ezért munkájuk is van. Mindig lesz olyan aki azt mondja, hogy olcsóbban elvállalom, csak pénzem legyen. Miután egyre kevesebb a jó gyártó és sok a kontár, és a munka is kevesebb, ezek az árak nevetségesek. A tulajok örülnek neki a legjobban. Vidéken nem tudják megfizetni 5-10-15 ezres reklámhangokat. Pedig mennyivel jobban hangozna profikkal, ismertebb hangokkal egy promo, reklám vagy szignál.
Arról nem beszélve, hogy a hangok is instrukciók nélkül mondanak fel mindent. Olyan embert is ismerek, akinek jó a hangja, de ha szólsz neki, hogy neked máshogy kell, megvonja a vállát és azt mondja, hogy akkor mondja fel más neked.
Hang nélkül, szerintem egy reklám vagy szignál elkészítése, minimum 4-5000 ezer forint. Lehet, hogy valamit többször kell megcsinálni ezért a pénzért, mert a megrendelőnek vmi nem tetszik. Ennyi legalább kell, hogy ne havi 100 reklámot gyárts, de sajna így a minőség is megsínyli és persze kell fejleszteni, venni új effekteket új reklámzenéket stb.
Chriss is jól látja, 1-2000 forintért dolgoznak az emberek. Szal ebből nem lehet megélni tisztességesen. Egy vokál nélküli, egységes dallammal ellátott park alaphangon 300 ezer. De ez tényleg csak az alap. Ezt utána illenék frissíteni, amit sok rádió nem tesz meg és esetenként 5-7 éves szignálokkal dolgoznak.
 #25550  Szerző: Chriss

NagyBela írta:
Chriss írta:Studimax-szintű gyártók kb 300.000 - 360.000-ért csinálnak komplett arculatot,
Közvetve Kb. 1 évvel ezelőtt beszéltem velük. Na jó nem egy millióból, de 900.000 forintból kijött volna az amit akartam vérprofi minőségben. Nagyon korrekt volt a cég, mert minden extra kérésünkre kínáltak olyan megoldásokt, hogy csak néztünk.

Az országos rádiós bérviszonyokról csak annyit mondanék, hogy ha Pesten 2000 forint lenne az az átlag én megnézném, hogy ki adná erre a fejét.
Gondolj bele 4 óra napi munkával br 160.000 ? Mire elég az Pesten?

A pénz kérdéséről annyit, hogy ezek a cégek külföldi tulajdonosi körrel és horribilis tőkével rendelkeznek és habár az üzletpolitikájukba nem látok bele elhiheted, hogy nálluk nem kérdés a pénz semmiben.

Egyébként részemről ez magánvélemény, nem szeretnélek ennek igazságáról, vagy sem meggyőzni senkit.
korrekt, kevesen keresnek ennél többet, legfeljebb brutto 400-500.000 ft-okat! szerintem egy kicsit számolj utána... 10 embernél ez már 3-5 millió ft bérköltség!

ki az az állat tulajdonos, aki a dolgozókra költi a nyereséget?
Budapesten sincs ez másképp és ott sem kolbászból van a kerítés!
 #25549  Szerző: Chriss

orrhang írta:Az általános budapesti 2000 Ft helytálló??????? Ne haragudj ,de ennyit már kisebb vidéki rádióban is lehet keresni. Nem ismerem a pesti viszonyokat,ezért nem is vitatom, csak csodálkozom.(Debrecenben pl magasabb az órabér)

így van!
odaírtam, hogy általános!
tehát lehet 1000 ft is és lehet 2500-3000 is...
túlmisztifikáljátok a fővárost és indokolatlanul lehúzzátok a vidéket!
miért?
 #25540  Szerző: NagyBela

Chriss írta:Studimax-szintű gyártók kb 300.000 - 360.000-ért csinálnak komplett arculatot,
Közvetve Kb. 1 évvel ezelőtt beszéltem velük. Na jó nem egy millióból, de 900.000 forintból kijött volna az amit akartam vérprofi minőségben. Nagyon korrekt volt a cég, mert minden extra kérésünkre kínáltak olyan megoldásokt, hogy csak néztünk.

Az országos rádiós bérviszonyokról csak annyit mondanék, hogy ha Pesten 2000 forint lenne az az átlag én megnézném, hogy ki adná erre a fejét.
Gondolj bele 4 óra napi munkával br 160.000 ? Mire elég az Pesten?

A pénz kérdéséről annyit, hogy ezek a cégek külföldi tulajdonosi körrel és horribilis tőkével rendelkeznek és habár az üzletpolitikájukba nem látok bele elhiheted, hogy nálluk nem kérdés a pénz semmiben.

Egyébként részemről ez magánvélemény, nem szeretnélek ennek igazságáról, vagy sem meggyőzni senkit.
  • 1
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 149