RADIOSITE Fórum

• Sláger Rádió

#26347  Szerző: orrhang

Sőt, ezek a vélemények talán egyeztek is a te mostani véleményeiddel. De megváltoztak, mert a dolgok mélyére láttam.
Vélemény lehet, de a vélemény sok esetben eltér attól, ami a való világban jól müködik. Erre próbáltam én most rávilágítani, de úgy látom, hiába.
És azt hiszem én éreztem jól. Te gyakornok vagy én meg már bizonyítottam! Én eltaláltam, hogy gyakornok vagy te meg nem, hogy keleti származású Slágeres!
Úgyhogy tökmindegy minek nevezel "vérprofinak" , "barát"-nak, ... te még mindig gyakornok vagy és ha a rádiózás iránti alázatot nem veszed be sürgősen a tanulandó dolgaid közé szerintem hosszú távon nem is leszel más, csak gyakornok.
Szóval csak az dolgozik rádióban, aki hallatja a hangját. Nincs sem igazgató, sem szerkesztő, sem karbantartó, sem rendszergazda.. Vagy ha van, akkor az nem igazi rádiós.
Rendszergazda feladata: számítógép kezelés
Karbantartó sem hiszem, hogy igazi rádiós lenne.
szerkesztő: háááát , kereskedelmi rádióban max. hírszerkesztő, hiszen ktgtakarékosság miatt müsvez=szerkesztő is. De a hírszerkesztőnek inkább a hírek világában kell tájékozottnak lenni.
Miért, Józsi bácsi véleményét mondja a tanyárúl, vagy Klárika néniét, aki a volt iskolájában takarít, vagy professzor doktor kommunikáció szakos akárkiét? Mire alapozza? Valószínű a józan eszére. Tudod, vannak, akiknek van saját véleményük is
Ezután meg belinkelsz egy meghatározást, ami nem tőled való, hanem vikipédiás!! ^^ ^^ ^^ ^^

Ezután illedelmesen kijelentem mindenkivel egyetértek!!! :party:
 #26346  Szerző: orrhang

E/2 magában foglalja a tegező és magázó megszólítást is.. Ezt nyilván a rádió profilja dönti el, hogy melyiket alkalmazza.
rádió tömegekhez szól, nem konkrét személyekhez. Ez így volt és így is marad egy darabig még
Most minek próbálnálak meggyőzni arról, hogy a rádiók úgy kommunikálják ezt, mintha egy hallgatóhoz szólnának, tudod, személyesség, mert így jobban érzi magát az ember.
Szóval csak az dolgozik rádióban, aki hallatja a hangját. Nincs sem igazgató, sem szerkesztő, sem karbantartó, sem rendszergazda.. Vagy ha van, akkor az nem igazi rádiós.
A rendszergazda mitől lenne igazi rádiós? ^^ ^^ ^^ . Ennyi erővel a müsorvezető meg rendszergazda :lol:
Egyébként,amit belinkeltél az én hozzászólásomból, az , hogy kapcsolódik ahhoz, amit írtál????
Egy jó rádió nem úgy szólítja meg a hallgatóit, hogy:
"Ön mit gondol a témáról? Írjon nekünk/híjon minket a.."
De ! Egy jó rádió így szólítja meg a hallgatókat.
Inkább sose dolgozzak rádióban, minthogy egy olyan helyre kerüljek, ahol hülyére veszik a hallgatót.
Jelenleg hírszerkesztő/műsorvezető gyakornok vagyok egy vidéki kereskedelmi rádióban, és villamosmérnöknek tanulok
Kíváncsi lennék arra,hogy melyik vidéki rádió ez, ha nem mered megírni ide ird meg privátban. Én 1 évig voltam program- és 4 évig zenei igazgató.
Egyébként kíváncsi lennék rá, hogy ha megkérdeznéd a te programigazgatód ugyanerről a kérdéskörről, akkor mit mondana.
Én tiszteletben tartom azt, hogy a te véleményed most ez a dolgokról, de nekem is volt véleményem és azt nagyban megváltoztatta az, amit tapasztaltam
 #26343  Szerző: mgabor

én, mivel már hosszú évek óta nem foglalkozok kereskedelmi rádiózással, és addig se feltétlenül profi szinten űztem, nem tudom, ha van olyan kimutatás, ami alapján a hallgató jobban érzi magát az E/2-es megszólítással, hát hajrá.

én a magam részéről se hallgatóként, se műsorvezetéskor nem szeretem, ugyanis amíg nincs interakció, addig csak közlés van, az pedig mindenkinek. mondjuk engem is jobban hajt a tartalomátadás, a hallgatóinkat is a tartalom befogadása, mint a körítés, az meg felvállalt dolog, hogy nem törekszünk nagy szeletre a hallgatottsági kördiagramban, a meglévő hallgatókat meg talán pont annak köszönhetjük, hogy nem a klisék és kutatások után megyünk :)

de - leszögezem megint - ha a kereskedelmi rádiók ennek is köszönhetnek hallgatottságot, csinálják, úgyis csak nagyon esetlegesen kapcsolok bármelyikre is. már a zenékkel buktak nálam :)
 #26340  Szerző: Cicoo

Egyébként sokan említettétek a tegeződést. Egy fiataloknak szóló rádióban elég rosszul jön ki a magázódás, egy 30-40... korosztálynak szólóban pedig a tegeződés. Az E/2-t úgy értettem, hogy te vagy Ön megszólítás, nem konkrétan a tegeződés részt emeltem ki.

Egy jó rádió nem úgy szólítja meg a hallgatóit, hogy:
"Ön mit gondol a témáról? Írjon nekünk/híjon minket a.."
Hanem felvezeti a témát, elmond egy telefonszámot, és hívják, írnak stb. Nem kell hülyének nézni az embereket, főleg ha már belőlük élnek, és szinte már gügyörészni hozzájuk. Inkább sose dolgozzak rádióban, minthogy egy olyan helyre kerüljek, ahol hülyére veszik a hallgatót. (Jelenleg hírszerkesztő/műsorvezető gyakornok vagyok egy vidéki kereskedelmi rádióban, és villamosmérnöknek tanulok.)
 #26339  Szerző: Cicoo

orrhang írta: De még mindig nem írtál sem egy rádiót, sem egy várost sem, ahol hallható vagy / lettél volna és írod a hülyébbnél hülyébb dolgokat, amit olvasva sok "igazi" rádiós fogja a hasát a röhögéstől.
orrhang írta:Csak azokat a dolgokat, amik szerinted jobbá tennék, szerinted ezt lehetne jobban is, szerinted, szerinted szerinted. Mire alapozod ezeket????
Miért, Józsi bácsi véleményét mondja a tanyárúl, vagy Klárika néniét, aki a volt iskolájában takarít, vagy professzor doktor kommunikáció szakos akárkiét? Mire alapozza? Valószínű a józan eszére. Tudod, vannak, akiknek van saját véleményük is..
orrhang írta:Nem is tudom mi a legmókásabb ezek közül. Talán az, hogy hozzuk vissza a "kedves hallgatók" kifejezést!!! :yeah:
Ezt senki nem írta. Egyszerűen csak idegesítő, mikor a Slágeren az az irritáló hangú nő E/2-ben próbálja agymosni a kedves hallgató fejét, hogy ne tekerjen el a reklámig.. A rádió tömegekhez szól, nem konkrét személyekhez. Ez így volt és így is marad egy darabig még.
orrhang írta:Szóval kettőnk közül nem tudom ki a hitelesebb.

Egy véleményt mivel kéne alátámasztani? Nézzük a vélemény meghatározását a Wikipedia szerint:
"A vélemény egy személynek, individuumnak a dolgokról vagy egy bizonyos dologról alkotott, egyéni értékítélete, az értékítéletet megalkotó személy értékrendjének tükrében. Minthogy a vélemény konkrét dologgal (vagy dolgokkal) illetve konkrét személyhez (személyekhez) kacsolódóan értelmezhető, a vélemény szükségszerűen szubjektív."

Csak én nem látom itt az érv szót?
orrhang írta:tanács: Inkább próbálj meg meggyőzni másokat észérvekkel, ahelyett, hogy nevetségessé tennéd magad!
Ha nevetségessé is tette magát, mi vele nevetünk, nem rajta..
 #26338  Szerző: Zoey

orrhang írta:
E/2-ben beszélünk
Hallgatóhoz pontosan E/2-ben beszélünk, hiszen éreztetni kell vele, hogy - bár van több hallgató is- de ő a legfontosabb, nem Juli néni, nem más, hanem ő, hiszen hozzá szól az adás. A Kossuth-os és egyéb máshol hallható "kedves hallgatóink" -tól a falra mászom. Én egyszer figyelmeztettem, aztán fizetést vontam attól a műsorvezetőtől, aki ezt használta. (egyébként sem tudni, hogy az a hallgató valóban kedves-e :) )
Én már hallottam nem egyszer úgy is, hogy pl. "a következő dal csak Önnek érkezik" vagy "maradjon velünk Ön is!". Ez is személyes, csak éppen nem tegezve.
Országos kereskedelmi rádióban szerintem nem kéne tegeződni, hiszen egy ilyen rádió elvileg mindenkinek szól. Egy kisköznél, vagy helyinél még elmegy.
Engem inkább attól ráz ki a hideg, amikor hirtelen váltanak egyikről a másikra. A Gold idejében a 6-os hírek utáni beköszönőben még magázódtak, 3 perccel később a kívánságok felolvasásánál meg már tegeződtek. Na ez mondjuk elég amatőr...
Szerintem én sem dolgoznék túl sokáig a te rádiódnál, mert nekem még mindig nem a tegeződés jönne a legkönnyebben. Persze nem tudom, milyen rádiónál vagy, mert ha az általam előbb felsorolt típusúak valamelyikénél, pl. fiataloknak szóló rétegrádiónál, akkor megértem, ha elvárod a tegeződést.
 #26336  Szerző: Chriss

orrhang írta:Figyelj! Ez a hozzáállás csak azt erősíti bennem, hogy Te tényleg csak szeretnél rádiózni. Én nem akarok a továbbiakban vitázni veled, azt hiszem nem oktattam ki senkit és nem is célom.
De még mindig nem írtál sem egy rádiót, sem egy várost sem, ahol hallható vagy / lettél volna és írod a hülyébbnél hülyébb dolgokat, amit olvasva sok "igazi" rádiós fogja a hasát a röhögéstől.

Csak azokat a dolgokat, amik szerinted jobbá tennék, szerinted ezt lehetne jobban is, szerinted, szerinted szerinted. Mire alapozod ezeket????
Nem is tudom mi a legmókásabb ezek közül. Talán az, hogy hozzuk vissza a "kedves hallgatók" kifejezést!!! :yeah:

Szóval kettőnk közül nem tudom ki a hitelesebb.

tanács: Inkább próbálj meg meggyőzni másokat észérvekkel, ahelyett, hogy nevetségessé tennéd magad!

Ezzel én tényleg lezártam!
dehát én sem akarok vitázni, most kértem segítséget és le sem tojsz!
egyetlen kérdésemre sem válaszoltál, pedig feltettem néhányat!
tényleg szeretnék rádiózni, legalább is megfordult a fejemben, de sehol sem rúgok labdába a nagy ászok miatt!
írásaidból azt veszem ki, hogy te is nagyon nagy profi lehetsz, hiszen világosan és magabiztosan írsz szuper szakmai dolgokat! ami külön tetszik, hogy nemzetközi kitekintésed is van!
bárcsak én rendelkezhetnék fele ekkora tudással, Istenem, de szép is lenne...
nem mondtam, hogy hozzuk vissza a "kedves hallgatók" kifejezést, kérlek, ne alázz már jobban, elég baj nekem, hogy nem lehetek rádiós...

kettőnk közül természetesen te vagy a hitelesebb, továbbra is bámulom a tudásod és kérlek vezess, hogy tanulhassak!
 #26334  Szerző: orrhang

Figyelj! Ez a hozzáállás csak azt erősíti bennem, hogy Te tényleg csak szeretnél rádiózni. Én nem akarok a továbbiakban vitázni veled, azt hiszem nem oktattam ki senkit és nem is célom.
De még mindig nem írtál sem egy rádiót, sem egy várost sem, ahol hallható vagy / lettél volna és írod a hülyébbnél hülyébb dolgokat, amit olvasva sok "igazi" rádiós fogja a hasát a röhögéstől.

Csak azokat a dolgokat, amik szerinted jobbá tennék, szerinted ezt lehetne jobban is, szerinted, szerinted szerinted. Mire alapozod ezeket????
Nem is tudom mi a legmókásabb ezek közül. Talán az, hogy hozzuk vissza a "kedves hallgatók" kifejezést!!! :yeah:

Szóval kettőnk közül nem tudom ki a hitelesebb.

tanács: Inkább próbálj meg meggyőzni másokat észérvekkel, ahelyett, hogy nevetségessé tennéd magad!

Ezzel én tényleg lezártam!
 #26333  Szerző: SzD

Tetszik ez a cinikus hozzáállás! :yes:
 #26332  Szerző: Chriss

orrhang írta: Van egy meggyőződésed, amit az Istennek senki nem tud megváltoztatni, ezért ajánlom, hogy olvass, kutass, tanulj okosabbaktól, ha egyáltalán beengednek a rádiójukba. Részemről a téma lezárva, semmi felmutatható eredményed nincs, olyanról vitatkozol, amihez nem értesz, elképzelésed sincs róla, csak megérzésed. Tudod ez olyan, mint a foci, mindenki jobban tudja, hogyan kell(ene) csinálni, aztán amikor meg kell mutatni, akkor jön a leégés. Ja és mégegy dolog. Nem értek egyet mindennel, hiszen a magyar kerrádiózás nagyon le van maradva pl. az angolhoz képest, de gondolom te azt is jobban tudod, hogy milyen az angol, úgyhogy inkább nem írok erről semmit :)
valóban nem értek semmit a rádiózáshoz és elképzelésem sincs róla! :(
azért nem válaszoltam korábban sem a kérdésedre, mert nincs olyan munkahelyem... aki ért bármihez is, az már rég rádiókban dolgozik, a magamfajták meg csak irígykedve bámulják és olvassák kioktató sorait... :(
angol rádiózás? sosem hallottam róla! Anglia az egy ország?
köszönöm, hogy megvilágítottál és helyretettél!
szívesen olvasnék könyveket a témában, ajánlanál néhányat?
vagy internetes címeket?
van esetleg itthon olyan ember (rajtad kívül), akitől érdemes tanulni, érdemes meghallgatni a gondolatait?
tudod, olyan géniuszokra gondolok, akik hatalmas profitot termelnek nap, mint nap és a kisujjukban van a szakma! micsoda életük lehet...
kérlek mondj neveket, hogy lerakhassam az alapokat!

nagyon köszönöm, ha segítesz, akár kioktatás árán is, hisz a magamfajta laikusokkal nem is lehet másképp!
  • 1
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 149