RADIOSITE Fórum

• Troposzférikus terjedések

#29178  Szerző: donder

Sziasztok! Debrecenben viszonylag alacsony a terjedés, tokaj eddig full, most nagyon gyenge
 #28972  Szerző: Zsolt

Autóban nézegettem ma az ultrarövidhullámot, ahol közepes terjedés volt tapasztalható, külföldi adók nem jöttek jobban, de egy-két vidéki helyi adó jobban jött.
A 98,4-en viszont lehet, hogy sikerült fognom a vajai Ha-jó rádiót. Legalábbis a frekin magyar nyelvű, kereskedelmi stílusú adást (itt mennek a legjobb zenék színvonalú szignál), hivatalosan nincs más magyar adás a frekvenciát és határon túliról se tudok.
 #27022  Szerző: Jani

Máté írta:Hello Mindenkinek !
Ma Reggel egész jó kis tropo volt.jött a 94.5 Radio Zet Zsolnárol majdnem full tisztán , 106.8 Radio Romania Cultural (Arad) Gyengén.
Tegnap erősebb terjedés volt.Azért váltakozó térerővel jönnek itt szerb adók most is. :)
 #27020  Szerző: Máté

Hello Mindenkinek !
Ma Reggel egész jó kis tropo volt.jött a 94.5 Radio Zet Zsolnárol majdnem full tisztán , 106.8 Radio Romania Cultural (Arad) Gyengén.
 #26434  Szerző: mgabor

amit én hallottam, zajos, halk, kicsi sztereó szétválasztással.
 #26430  Szerző: joe

LuciFerko írta:http://www.nhh.hu/dokumentum.php?cid=13707
Köszönjük Laci, hogy vetted a fáradságot, hogy utánna néztél a szabályozásnak:
"5.13. Vezeték nélküli hangfrekvenciás alkalmazások
Vezeték nélküli hangfrekvenciás rendszerek lehetnek, beleértve: a hordozható vezeték
nélküli fejhallgatókat, mint például személyen viselt hordozható CD, kazettás vagy
rádiós eszközök; a járműben használt vezeték nélküli fejhallgatókat pl. rádióval vagy
mobiltelefonnal történő használatra, headset-ek stb.; fülbe helyezhető monitor
koncerteken vagy más színpadi előadásokon történő használatra és vezeték nélküli
tolmácsberendezések, valamint oktatási segédeszközök. Új lehetőségként jelent meg a
CD lejátszók és i-pod-ok vezetéknélküli összekapcsolása kisteljesítményű
adóberendezéssel (50 nW) a gépjármű URH (87,5-108 MHz sávú) vevőjével.
"

Ezek szerint 50nW-ot (-73dBW) engednek meg, ez mekkora jelszintet szolgáltat? 50 Ohm-os rendszerben adóantenna kapocsfeszültség max. 50nV= - 26dBuV. :yeah: Joe
 #26429  Szerző: Pasa

joe írta:meg is veheted...csak üzembe ne helyezd.
Én úgy tudom, adóberendezést nemcsak üzemeltetni, de egyszerűen birtokolni is tilos engedély nélkül.
 #26410  Szerző: LuciFerko

A 87,5–108 MHz, 863–865 MHz és az 1795–1800 MHz sávokban harmadlagos
jelleggel a kis hatótávolságú eszközök (SRD-k) vezetéknélküli hangfrekvenciás
alkalmazásai részére kijelölhető frekvencia a 6. melléklet 13. pontjában
meghatározottak szerint.
 #26408  Szerző: joe

Promenád írta:A mobíl kalózrádiósághoz vísszatérve :
Szeríntem akkor ilyen erővel bűntesd meg a Tescot is, mert símán beszerezhető náluk.
A Tesco nem büntethető, mert nem a forgalmazása a tilos, sőt meg is veheted...csak üzembe ne helyezd. Ha valaki elolvassa a tájékoztatót, az utolsó sorokban apró betűvel figyelmeztet is rá a forgalmazó, hogy a hatályos magyar jogszabályok szerint a a készülék Magyarország területén nem helyezhető üzembe...Joe
  • 1
  • 317
  • 318
  • 319
  • 320
  • 321
  • 331