RADIOSITE Fórum

• Rádió Diósgyőr - Miskolc-Diósgyőr - 92.4 MHz

#27183  Szerző: mgabor

a sokkal kapcsolatban én mondjuk azt a kérdést fogalmaznám meg, hogy mit nevezünk soknak? tegyük fel, hogy indul egy komolyzenei rádió, ami alapból egy réteget szolgál ki és nem széles tömegeket, de annak a rétegnek fontos, még ha nincsenek is olyan sokan, mint egy mainstream rádió hallgatói. ettől még az lehet jó rádió, csak épp nem tömegeket céloz meg.

ha egy százezres városban ezer olyan ember van, aki szereti a komolyzenét és azokhoz eljut, akkor az az ezer ember a "sok", szerintem.
 #27178  Szerző: Obladioblada

Kicsit eltértünk a topic témájától szerintem. :D

De, hogy kötözködjek kicsit... Johnny. Áruld el nekem, miben adtok ti többet az egyetemistáknak (mint célcsoportnak és közösségnek), mint mondjuk az avas, vagy mi, vagy az európa, stb? De komolyan. Nem tudom. Nem hallgatom az epert.
Johnny írta:Mi is azért vágtunk bele mert szeretünk rádiózni a Hallgatóknak. Újítani akarunk, emlékezeteset, értékeset csinálni.
Hmmmm.... :boldog:
Johnny írta:"...az a jó rádió amit sokan hallgatnak." (Béres ZOo) lehet ellenkezni vele de van benne igazság.
Ebből a gondolatmenetből kiindulva tehát az eper nem jó rádió, mert nem hallgatják sokan? :shock:
 #27176  Szerző: mgabor

mjoel írta:Itt nem az a lényeg, hogy ki tulajdonában van egy Kisköz rádió. Az sokkal fontosabb,hogy a megcélzott célközönségnek tudsz e valami mást (jobbat) felmutatni. Az átlag hallgatót abszolút nem érdekli, hogy ki a tulaj ő csak egyre kíváncsi ha ráteker az adott frekire a TARTALOM.
persze, csak most nem hallgatóról, hanem befogadó intézményről beszélek.
tegyük fel, hogy egy kisvárosban létrejön egy rádió, és befogadja a művház - már csak a közmegítélés szempontjából sem mindegy, hogy akkor most ezzel egy magánvállalkozót, vagy egy civil egyesületet támogatnak.
a tartalmat pedig elég keményen érintheti, hogy az önkéntesek maguk határozzák-e meg, vagy készen kapják, hogy hogyan legyen.

persze a civil egyesület is lehet álca és abban is megvalósulhat a diktatúra... de ha már eleve egy közösség hozza létre, biztosíthatja azt is, hogy ne így legyen.
 #27174  Szerző: mjoel

mgabor írta:
Johnny írta:
szívesebben támogatnak egy civil közösséget, mint egy egyszemélyi tulajdonos kezében lévő bármilyen rádiót.

.

Itt nem az a lényeg, hogy ki tulajdonában van egy Kisköz rádió. Az sokkal fontosabb,hogy a megcélzott célközönségnek tudsz e valami mást (jobbat) felmutatni. Az átlag hallgatót abszolút nem érdekli, hogy ki a tulaj ő csak egyre kíváncsi ha ráteker az adott frekire a TARTALOM.
 #27172  Szerző: mgabor

csak egy példa még: hogy ha egy kisközösségi rádióval egy tulajdonos a saját döntésével megteheti, hogy az egészet átrakja egy teljesen más városrészbe, új névvel, teljesen új arculattal, hogyan várhatja el az önkéntesektől, hogy szívüket-lelküket beletegyék? sehogy.
 #27171  Szerző: mgabor

Johnny írta:mgabor, te/ti a rádiózás szeretete miatt csinálod, próbálsz előre lépni, !Rádiózol a hallgatóknak! én azokról beszéltem akik csak úgy vannak a levegőben, !gyártják az ORTTnek a műsorokat! , hogy megfeleljen a pályázatban meghatározott arányszámoknak (amit alapból elavultnak és korszerűtlennek tartok).
Mi is azért vágtunk bele mert szeretünk rádiózni a Hallgatóknak. Újítani akarunk, emlékezeteset, értékeset csinálni.
"...az a jó rádió amit sokan hallgatnak." (Béres ZOo) lehet ellenkezni vele de van benne igazság.
Ennek örülök, a rádiózás szeretetének, amit voltaképpen mondani akartam, az az, hogy a kisközösségi frekvencia csapdája, hogy nem tud kitermelni se bért, se a rádió önálló fenntartását, és nagyon sokan vergődnek emiatt. Nem mindent, de nagyon sok mindent le tud küzdeni a közösségi működési forma, amikor nem egy tulajdonos, hanem a műsorkészítők közössége tudhatja magáénak a rádiót, közösen hozzák meg a döntéseket is, közösen dolgoznak a műsorokon kívül is azon felelősség tudatában, hogy mindenki magának is csinálja, és az se mindegy neki, hogy mi lesz az addig belefektetett munkája sorsa, milyen környezetben szólal meg a saját műsora és eleve mennyire kötődik a közösséghez. Ehhez persze olyan induló közösség kell, akik egy hullámhosszon vannak, és olyanokat vesznek be azután is, akik szintén - egyáltalán nem biztos az se, ha valaki nagyon szeretne rádiózni, és még tud is, attól tudunk vele valamit kezdeni; és fordítva, lehet, hogy valaki még közelében nem volt életében rádiónak, de rögtön megtalálja a helyét (ilyenekből vagyunk többen).
És egy közösség könnyebben találhat intézményi befogadóra is, akár annak révén, hogy a tagság összesítve már nagyon nagy kapcsolati rendszerrel rendelkezik, és annak révén is, hogy szívesebben támogatnak egy civil közösséget, mint egy egyszemélyi tulajdonos kezében lévő bármilyen rádiót. Így működhetünk együtt mi az egyetemmel, vagy a Periszkóp a Közelítés galériával, vagy a Fúzió a Merlin színházzal, satöbbi.

És egész biztos vagyok abban is, hogy ha nekem egyedül, mint egyszemélyi vezető kellene vinnem a rádiót, szart se érnék, ha fejreállok se, és ugyanott tartanék, mint sokan, ugyanakkor nincsenek is ilyen ambícióim, sokkal büszkébb vagyok arra, hogy egy jó közösségben tehetek valamit, mintha a saját erőmből építgetnék egy kártyavárat.

De ne értsen félre senki, én támogatom a magántulajdonú rádiózás lehetőségeinek bővülését, fejlődését is, csak a közösségi rádiózástól teljesen elválasztva. Így a kisközösségi frekvencián működő magántulajdonú rádiózás mellett nem tudok szólni, amiért meg én tenni tudok és akarok, hogy a közösségi rádiózás lehetőségei bővüljenek - a magántulajdonú rádiózás képviselőinek meg saját maguknak kell kitenniük magukért.
 #27169  Szerző: Johnny

mgabor, te/ti a rádiózás szeretete miatt csinálod, próbálsz előre lépni, !Rádiózol a hallgatóknak! én azokról beszéltem akik csak úgy vannak a levegőben, !gyártják az ORTTnek a műsorokat! , hogy megfeleljen a pályázatban meghatározott arányszámoknak (amit alapból elavultnak és korszerűtlennek tartok).
Mi is azért vágtunk bele mert szeretünk rádiózni a Hallgatóknak. Újítani akarunk, emlékezeteset, értékeset csinálni.
"...az a jó rádió amit sokan hallgatnak." (Béres ZOo) lehet ellenkezni vele de van benne igazság.
 #27157  Szerző: mgabor

Johnny írta:Ennek mi értelme van? Emberek beszélnek a semmibe a senkihez semmitmondó dolgokról ami amúgy se érdekelne senkit, nyilván ezért oda sem kapcsol ha egyáltalán tud róla hogy ott van valami. Most mondjátok meg ennek mi a célja? Hol van a perspektíva?
Pályázatos infúzión tart az állam (halott)rádiókat, amik még csak előrébb sem viszik a szakma fejlődését, változását, alakulását.
te most általánosítod az egész kisközösségi rádiózást egy valóban létező jelenségre, de.

mi igyekszünk folyamatosan, hogy tartalmat vigyünk az éterbe, amiért néhány ember hajlandó arra, hogy minimális erőfeszítést tegyen az elfogadható vételért, pályázati pénzeket nem veszünk igénybe, és igazából nem is akarunk ebből egy fillért se keresni. természetes, hogy örülnénk egy jobb lehetőségnek, mármint nagyobb lefedettségnek, mint majom a farkának, de hát ha nincs, akkor egyrészt lehetőségeinkhez mérten keressük az utakat, amin keresztül talán felmerülhet akár apró reménye is a változásnak, másrészt a jelenlegi helyzetből kihozzuk, amit ki lehet.

Johnny, gondolom, te üzleti vállalkozásként szeretnéd működtetni a rádiódat, ehhez a kisközösségi frekvencia lehetősége már végképp szűk és egyszemélyi tulajdonosként, döntéshozóként nem számíthatsz olyan hátországra, olyan szintű közösségi összefogásra, olyan specifikus hallgatói érdeklődésre, mint mondjuk egy közösségi rádió, és sok más kisközösségi frekin működő rádió is ugyanezen a szopóágon van. Csak egy kérdésem lenne: ezt nem tudtad előre, vagy ha tudtad, miért fogtál hozzá?
 #27153  Szerző: LuciFerko

meg azért lássuk be, hogy az átlagos júzer nem fog CCIR antennát telepíteni.
 #27152  Szerző: LuciFerko

1 w sajnos még falusi környezetben sem vmi jó. Bemész egy házba és egy szál dróttal max mono minőségben fogod normálisan.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8