RADIOSITE Fórum

• Rádió 1 Baranya megye - Pécs, Komló, Mohács, Villány

#27800  Szerző: Cicoo

orrhang írta: De ha pl meghallok egy Lady Gaga után egy Cool and The Gang-et (csak hogy maradjunk ennél a hasonlatnál) annak nagyon örülök.
Ez a 30 és/vagy 30 bpm, amit mondtam.. Szinte az összes elszaporodott kereskedelmi ilyen (márminthogy túl sokan vannak, nem máshogy értettem :roll: ), de elég legyen már ebből! Hol van az előírva, hogy egy előadótól csak 3-4 számot szabad játszani, és csak a legagyonjátszotabbakat? A Sztár FM-en mostanság időnként előszednek olyan zenéket is, akiket nem hallottam még sosem. Pedig elég sokat hallgattuk a Slágert, amikor még ott mentek a '60-as, '70-es évek-beli zenék. Ez akkortájt volt, mikor országos lett a Sláger. Tönkrement a TV-nk, és egész nap a Sláger szólt. Aztán 13-14 éves korom körül a Danubiust hallgattam (a Jáksót pl. rengeteget.. :shock: De csak az új zenék miatt), később meg, amit találtam: Roxy, Radio Junior, Másik/Calipso/Pelikán, Rádió Gyömrő, Rádió Dabas, DeeJay, Gong Rádió, Pilis.. Szóval mindenféle "kis" rádió, amit el tudtam csípni, és tetszett. Felsorolni sem tudom. Mindig, az szólt, ahol olyan zene szólt, amit nem hallok minden nap, vagy ha mégis, akkor nem olyan, amit évekkel ezelőtt is minden nap játszottak. Az meg külön előnynek számított, ha hallgatható volt a műsor.
Mostanság már szinte csak útközben hallgatok rádiót, vagy itthon valamit, neten. (A konyhában van a rádió, de minek kapcsoljam be, ha úgyis megy a gép..) Apu, aki 64 éves, pl. szereti a Sztár FM-et, mert olyan zenéket hall, amiket máshol nem, meg amiket még a Slágeren se játszottak, de ettől függetlenül abszolút rádióbarát dal. (Értsd: dallamos) Anyu, aki 43, pl. Juventust hallgat, mert neki ezek a zenék tetszenek, főleg, amik hajnaltájt mennek, mert ő munkában hallgat rádiót. Meg most is az szól, valami filmzenés hétvége van. Befognám a számat, ha ezeket a zenéket hajlandóak lennének gyakrabban is játszani, legalább ilyen változatosan (meg ha valaki befogná ennek a nőnek a száját.. a hangja több, mint borzasztó)
 #27797  Szerző: Attis

Azért van "némi" különbség a Rádió 1 és az MR2 között. A Rádió 1 nem olyan durván "sok fülessel ellátott mp3 lejátszó rádiónak álcázva", mint a Petőfi. Mármint kicsit jobban emlékeztet rádióra.
Naaa. Hallgasd 2-3 hétig naponta. Az életkedved elmegy. :shoot:
 #27789  Szerző: orrhang

én csak azt nem értem a kereskedelmi rádiózásban, hogy hogy lehet tizenöt éve mindig borosbocskorra kelni, meg minden áldott nap ugyanazokat a zenéket hallgatni már ezredjére. annyi, de annyi zene van a világon, és mégis vannak emberek, akik pl. a slágeren képesek ugyanazt meghallgatni ezredjére
Azért , mert megszokták és a magyar ember életében a megszokás nagy úr. Tényleg nem vicc, így van! Ugyanez a zenékkel is. Bevált tetszik újra meg szeretnék hallgatni. A Sláger országos, tömegigényt szolgál ki. Ennek így kell lennie! bár megjegyzem, hogy szerintem sokat romlott a zenei színvonal az elmúlt kb. két évben!

Egyetértek Mgaborral és Pasa-val, inkább stílusfüggő. De átlagember a jó dallamot keresei , ahol ezt megtalálta, az tetszik.

Egyébként én meg úgy vagyok vele, hogy kereskedelmi, tehát a piac dönt! Amig életképes ezek alapján nekem nincs gondom vele, max. nem hallgatom, de ha ez másnak tetszik, hát legyen. Nekem ott a választás szabadsága 18 adót tudok tárolni az autómba, abból válogatok. Valahogy egyébként mostanában nem találok megfelelőt. Rádió1, Sláger , Danu unalmas, ha Pesten vagyok a Roxy szar, a Rise még jobban. Sztár Fm-be valahogy nem szeretem a Katona Kláris vonalat. De ha pl meghallok egy Lady Gaga után egy Cool and The Gang-et (csak hogy maradjunk ennél a hasonlatnál) annak nagyon örülök. Tudom, hogy nem az országos vonalba tartozik és nem a reklám helye, de pl. ezt a Rádió FM95 szerintem jól csinálja. Valami hasonlót tudnék elképzelni egy országos frekin.
 #27784  Szerző: SzD

Én abban bízom, hogy az FM1 konzorcium nyeri meg a pályázatot, mert legalább akkor lenne egy olyan országos rádió, mint amilyen pl. a radiocafé is. Csak annyi különbséggel, hogy nem annyira rétegrádió, de mindenképpen kiemelkedik a többi közül. Aztán majd rájönnek az emberek, hogy az értelmes dolgok is élvezhetőek. Nem csak az agyonjátszott zenék parasztvakító, vagy épp semmitmondó szöveggel. Vagy nem jönnek rá, mert annyira le vannak ragadva a jól bevált dolgoknál.
 #27775  Szerző: mgabor

de melyik fiatalok? :D

én csak azt nem értem a kereskedelmi rádiózásban, hogy hogy lehet tizenöt éve mindig borosbocskorra kelni, meg minden áldott nap ugyanazokat a zenéket hallgatni már ezredjére. annyi, de annyi zene van a világon, és mégis vannak emberek, akik pl. a slágeren képesek ugyanazt meghallgatni ezredjére...

engem már kiver a víz és menekülök, ha még egyszer meghallom, hogy holnaphajnalig vagy mentahűtlen vagy ahatvanhetesúton. vagy a dedikúlt. ha havonta egyszer jutna a fülembe, nem is szólnék egy szót se, de nem tudom, hogy ez csak az én betegségem-e, hogy szeretek minél több zenét megismerni :) aztán ami nagyon tetszik, az egy kicsit visszatérő vendég a lejátszóban, aztán ha megunom, fiók és mondjuk egy év múlva megint előkerül kicsit.

de hogy mindig ugyanazt... :vomit:
 #27767  Szerző: Pasa

mgabor írta:szerintem sokkal jobban stílusfüggő, mint korfüggő, hogy ki mire vevő
Alapvetően ez igaz, de azért korfüggő is. Nem véletlen, hogy az igazán fiatalok megszüntetnék a Slágert, Sztárt, Bartókot, és inkább még egy-két Rise kéne nekik...
 #27766  Szerző: mgabor

szerintem sokkal jobban stílusfüggő, mint korfüggő, hogy ki mire vevő, én például szeretek egészen a '60-as évekre visszamenőleg is tenni zenei felfedezéseket, mint ahogy az idősek se hiszem, hogy mind befordulnának abba, hogy csakis ifjúkoruk lexebb dalait hallgassák :)

egyébként rengeteg zene van a '60-as, '70-es évekből, amit rettenetesen szeretek, főleg soul/funky vonalon, és (bár a Sztár FM-ről nem tudok nyilatkozni, nem hallgattam még) feltételezem, hogy az életben nem kerültek kereskedelmi rádiós zenei szerkesztők látókörébe, pedig nem kizárt, hogy sokak füle kettéállna tőle :)
 #27759  Szerző: Pasa

Na akkor tisztázzuk! A Sztár FM 60-as, 70-es, ebben ott vannak az általam felsorolt előadók, plusz a magyar beatzene (1965-75), kezdeti magyar diszkó (Beatrice, Szűcs Judit, Neoton, stb., 1975-től), a korai magyar rock (Piramis, Edda, Mini, Skorpió, stb.), és lehet, hogy mp3-szerű, de zeneileg messze a legjobban válogatott a hazai rádiók közül (nem mellesleg gyakran frissítik a playlistet is). Az italodisco meg a Juventuson szokott előfordulni, ami meg ugye a 80-as és 90-es éveket játsza. A kettő együtt igényesen lefedi az egész retro korszakot (ezért is felesleges a Sláger, legalábbis itt Bp-n). Amúgy meg nem akarok én kötekedni, csak nem hiszem, hogy egy 20 évesnek sok fogalma lehet a 40-50 évesek zenei igényeiről, épp úgy, mint ahogy az idősebbek sem értenek a mai stílusokhoz.
 #27749  Szerző: mgabor

csak arra nem gondol senki, hogy valakinek kool & the gang-től, fragmától, gunstól, sammytől is kivan a :)

és hogy létezik legalább százmillió zenei felvétel a Földön, de a magyar mainstream médiában ha kétezer megfordult az elmúlt húsz évben, lehet, már akkor is sokat mondtam...
 #27748  Szerző: centerweb

Pasa írta:
centerweb írta:azért az sem teljesen mindegy, hogy melyik generációnak mi a szórakoztató. a magyar nóta miért nem lehet szórakoztató?
Magyar nóta a 45-55 közöttieknek??? Ez most komoly? :o Ezekről hallottál már: Boney M, ABBA, Chilli, EWF, Kool and the Gang? Amikor ezek mentek, az akkori 20-asok ma 50-esek. Nekik ilyet az MR6 nem játszik, csak a Sztár FM. De ugyanez vonatkozik a magyar beat- és diszkózenére is, vagy pl. az italodiscora. Ha viszont az idősebbeknek szól az MR6, akkor a fiataloknak meg ott az MR2. Tehát nem kell nekik sem Rádió1... :stare:
ON
Ki mondott ilyet hogy nóta a 45-55 közöttieknek? Arra egyébként nem gondoltál hogy az 55+-ba beleértendők a 70, 80 évesek is? Igazad volt, azt a 45+ MR6-ot eltúloztam nagyon, ezért korrigáltam 55-re. Ebben igazad volt. Úgy értettem azt a mondatot, hogy most az idősebbeknek miért nem lehet a nóta szórakoztató? Egyébként meg pont az MR6 játszik ilyeneket is (igaz, közben még a rock-tól a jazz-ig mindent.) és a Sztár FM meg nem, ahogy Cicoo írta, az 60,70-es. De tudod mit? Legyen neked igazad! Mondok valamit:

15-30 Rádió1 (vagy valami helyi, ennek a korcsoportnak) (106.5)
25-45 FM95szerűség (101.6)
35-45 Juventus (96.3)
35+ Sztár FM (103.0)
55+ MR6 ÉM (102.3)

így tetszik? remélem ebbe már nem kötsz bele.
És arra nem gondolt senki, hogy például egy 20-30 közötti szívesen meghallgat egy-egy Cool and The Gang, stb.. dalt, mint ahogy laz 55-60-asnak is tetszik akár GunsNRoses vagy Fragma, DjSammy, ...
Most arról beszélek hogy ÁLTALÁNOSSÁGBAN annak a korosztálynak milyen rádió lenne az optimális.
  • 1
  • 442
  • 443
  • 444
  • 445
  • 446
  • 482