RADIOSITE Fórum

• AM-DX

#28907  Szerző: mgabor

1.) az antifading az egy adóantennatípus, aminek a lényege, hogy nem sugároz az ionoszféra felé, mert ha sugározna, az onnan visszaverődő jelek a vevőantennánál keverednének a földfelszínen terjedő jelekkel, és azokat hullámzóan hol kioltaná, hol felerősítené, ami úgy mutatkozik meg a vételben, hogy hol rohadt hangos, hol meg nem szól.

2.) középhullámú adók csak 9-cel osztható számú frekvencián működnek, kivéve Amerikában, ahol 10 kHz-enként vannak. ha ettől eltérő frekin hallgatsz valamit, az félre van hangolva

3.) olyan, hogy transreceiver, nincs, transceiver van, annak a jelentése pedig adó-vevő
 #28906  Szerző: mgabor

donder írta:Bocs az mr1 az antifading, 2 onnan hogy nekem nem olyan van! Akai transreceiver és nem 9 es ésmégis mw ben van
teljesen hülyeségeket beszélsz, nem baj? :)
 #28901  Szerző: donder

Bocs az mr1 az antifading, 2 onnan hogy nekem nem olyan van! Akai transreceiver és nem 9 es ésmégis mw ben van
 #28898  Szerző: mgabor

donder írta:902 khz éjszaka fogtam, k***a térerő és jó adás nincs bezavarás mert az 540 MR1 anti feeding leált asszem orosz vagy ukrán vagy román
hogy fogsz te 1081-et meg 902-t, amikor a középhullámú frekik 9 többszörösei? :)
meg honnan szopsz ilyeneket, hogy "anti feeding"? :D
 #28882  Szerző: donder

902 khz éjszaka fogtam, k***a térerő és jó adás nincs bezavarás mert az 540 MR1 anti feeding leált asszem orosz vagy ukrán vagy román
 #28881  Szerző: donder

de most én is fogom! 1089 khz orosz, de már nem olyan jól jön le
 #28880  Szerző: donder

hát nem tom, már nem jön be?
  • 1
  • 334
  • 335
  • 336
  • 337
  • 338
  • 402