RADIOSITE Fórum

• ROXY Rádió

#28872  Szerző: mgabor

Sakál írta:Jó, akkor Bochkor Gábor, Geszti Péter, Harsányi Levente, kit mondjak még aki nem rádiózott az előtt, hogy "nagy" rádióban vezetett műsort. Tudom, Harsányi először tévézett, de az még komolyabb talán, és előtte pincér volt.
Geszti már gyerekkorában Mézga Aladárt szinkronizálta, meg ugye ott volt pl. a '80-as évek végén az Ász a tévében :)
Harsányi meg még a budapesti helyi TV3-on kezdte az Aszfaltbetyár című ökörködéssel, hát...
Bochkor talán, ő német szakos egyetemistaként kezdte tán a Danubiusnál, mint német nyelvű műsorvezető, ha jól gondolom?
 #28871  Szerző: gobbi

Azt gondoljátok, hogy a roxynak lenne pénze szerkesztőt és technikust megfizetni pluszba egy műsorvezeteő mellé? Mert ugye nem-igen van, és ha nincs akkor bizony elég kevés ha valaki tehetséges.
Mert:-
- nem árt tudni, helyesen beszélni magyarul (ok, nem kell mikorfonengedély, de azért egy alap nem árt, és az átlag utcáról bejött tehetséges embernek ez nincs meg sajnos)
- nem árt tisztában lenni az alapvető rádiózási szokásokkal
- nem árt tisztában lenni az ortt-és törvényekkel
- nem árt tisztában lenni a technikai követelményekkel
- nem árt ha van egy jókora adag tájékozottsága minimum arról a zenei vonalról amit az érintett rádió képvisel
- nem árt egy "csipet" angol nyelv tudás...
- és igen, valahol a végén ott kullog az is, hogy legyen egy kicsit egyéniség - egy pici tehetséggel! :oops:
 #28870  Szerző: SzD

Na jó, de ezek celebek, és az sem utsó szempont...
 #28869  Szerző: Sakál

Jó, akkor Bochkor Gábor, Geszti Péter, Harsányi Levente, kit mondjak még aki nem rádiózott az előtt, hogy "nagy" rádióban vezetett műsort. Tudom, Harsányi először tévézett, de az még komolyabb talán, és előtte pincér volt.
 #28866  Szerző: Cicoo

Sakál írta:Aki pedig már dolgozott rádióban, az ha nem is őstehetség, de sokmindent megtanulhatott már.
Jahm. :( Nyilván több meló van egy ilyen betanításával.. Néha úgy érzem, hogy csak a tapasztalat számít, a tehetség nem. Akinek tapasztalata van, az képes önálló munkavégzésre. Ez fontosabb, mint a tehetség. De ez általánosan igaz, úgy érzem. Pályakezdőként soha sehol, semmilyen szakmában nem könnyű.
Sakál írta:De azért van ilyen is. Hogy a Roxy-közeli példát hozzak: Béres Zoo.
Khmm: 4F Club.. Tehát legalább az emberhez történő beszédben volt tapasztalata. Vagy hogy is fogalmazzam. (Mindegy, értitek. :D )
 #28864  Szerző: mgabor

egyszer régen jártam a caféban castingon, jó, nyilván nem sok reménnyel, csak szétnézni, milyen az, de hogy-hogy nem, a megasztáros Bella Levente nyerte :)
 #28862  Szerző: Sakál

Az "utca emberéből" nyilván jóval kevesebb olyat lehet kihalászni, aki alkalmas arra, hogy egy rádióban megszólaljon, hiszen ez azt jelenti, hogy született tehetségnek kell lennie. De azért van ilyen is. Hogy a Roxy-közeli példát hozzak: Béres Zoo. Aki pedig már dolgozott rádióban, az ha nem is őstehetség, de sokmindent megtanulhatott már.
 #28860  Szerző: tomee

Ha a másik műsorvezető is valamilyen rádióból került át, akkor azért elgondolkodtató, hogy milyen eséllyel is kerül be az utca embere egy rádióba. Mert oké, hogy nyilván jobban ért hozzá, de akkor vajon miért van nyilvános casting-ként meghirdetve? (Ez csak inkább elmélkedés, elképzelhető, hogy nem így van). Mert akkor már ésszerűbb szétküldeni egy felhívást vidéki frekvenciákra, úgyis rengeteg, sokkal tehetségesebb fiatal van az ilyen rádióknál.
 #28858  Szerző: zenefalo

Ja,amúgy az egyik új műsorvezetőt Koncz Robinak hívják,éppen bemutatta Dóri,amikor hallgattam a héten. A neten azt találtam róla(talán?),hogy a zalaegerszegi Stúdió Fm 96.3 stationvoice-a,vagy legalábbis ezt az embert is úgy hívják.
 #28857  Szerző: zenefalo

Érdekes az is,amikor úgy reklámoznak,hogy ne hívd ezt a számot! Szerintem,meg inkább az új számot szokták,hogy megváltozott erre és erre! Érdekes koncepció...
  • 1
  • 221
  • 222
  • 223
  • 224
  • 225
  • 333