RADIOSITE Fórum

• Class FM

#34872  Szerző: Rádiós

Nagy reményekkel kezdtem hallgatni a reggeli műsorokat. A körkép korántsem teljes, hisz nem tartalmaz helyi adókat, amik ismeretem szerint néha hallgathatóbbak, mint bármelyik nagyobb rádió reggeli „showja”.
NEO FM – Leginkább bizarr amit reggelente hallok Ganxsta-tól és Lovász Lacitól. A legkevésbé sem tartom reggeli műsornak az ő produkciójukat. A Neo délutánjába inkább el tudnám képzelni őket. Sem a témák, sem a műsor felépítése, de maguk a személyek sem jó választás egy reggelhez. Sokszor elmondják, hogy bocsi de ők csak ideiglenesen ülnek ott, de már nem sokáig és minden csak időleges. Mint hallgató, letojom mért ül ott valaki és milyen stúdióban készül a műsor. Ha már ott ül, akkor vállalja, hogy benne csak ennyi van és ne magyarázkodjon az ébresztő hang. Tegye a dolgát és kész! Tudom, mostoha feladat, de ez nem lehet mentség.
CLASS FM – Már a szlogen, hogy Magyarország legkedveltebb reggeli műsora, nagyképű és merész. Bár maga a rádió is merész, de legalább nem jó. 27-28 perces tömény, olykor unalmas beszélgetések, már-már kínlódások tarkítják a Morning Show-t. Ennél rosszabb nevet nem is találhattak volna. A rádió interntes oldalán bőven akadt ennél sokkal jobb ötlet is a névre. Kevesebb beszéddel, jóval élvezetesebb lehetne a reggel. Nem mellesleg egy országos rádióban, reggel nem csupán 30 percenként bírnám meghallgatni a közlekedést. Ennyi idő alatt elég sokan elérnek a munkahelyre, és ez idő alatt, nem kapnak infót, se zenét, csak valami témát, amit annyira lerágnak sokszor, hogy már ők is nehezen tudnak mit mondani. Így elég hamar ki fognak égni a reggelesek. Még a Bumerángban sem volt ennyi duma. Nah azért kaptunk zenét is, leginkább rock zenét. Sőt ma reggel egy kis metál is belefért, minek hatására a fodrászatban azonnal elkapcsoltak a nők. Az egyik 25 év körüli lány csak annyit mondott, JAJ DE SZAR EZ! De legalább a műsorvezetők élvezték. Van már saját szignálhang és vokálos szignál is, teszem hozzá a körítés jobb, mint maga a műsor. Ami különösen gagyi, hogy Pákót ide is sikerült betenni. Hihetetlen, hogy Balázstól csak ennyi telik! Szánalmas, ócska, ótvar és még sorolhatnám, hogy egy ilyen buta ember egy reggeli műsor fénypontja.
JUVENTUS - A Sláger klónná lett rádió, 24 órában görcsösen szenved, alakul át, és ez a reggeleken is hallatszik. Keresik a műsorvezetők, hogy mit is csináljanak, és a kézifékes zenék nem nagyon segítenek nekik. Bende Gábor, mintha unná a műsorvezetést, hallhatóan nem érzi jól magát. Ha mégis, akkor elég pocsékul mutatja ezt ki. A milliós játék során a kedves hallgató nem minden esetben kap nyereményt. Milyen hülye karácsonyi játék ez? Nem az lenne a cél, hogy a hallgatónak sikerélménye legyen? Persze erről nem is a műsorvezető tehet, de neki ezt ennél lelkesebben és jobban kellene eladnia. Itt is elég a közlekedési hír, pedig azzal jól megélhet egy budapesti rádió. Túl sok hallgatója amúgy nem lehet ennek a reggelnek, ha a milliós nyeremény és egy elég egyszerű kérdésre nem érkezik csak a könnyítés után megfejtés és próbálkozó. Gábor a karmester, Petra pedig készül a megszólalásokra. A szerepeket jól osztják ki és ezzel együtt, még mindig elviselhető a reggel. Az a fránya zenei szerkesztő viszont elég gyenge munkát végez. Lehet neki tetszik a kínálat, de csak jobb esetben van 110 bpm-es dal. Ennél csak lassab dalokkal találkoztam reggel.
RÁDIÓ 1 – A Rádió 1 zenéi is egyre siralmasabbak. Inna és Lady Gaga, non-stop 30 percenként és egy reggelt sem úsztam meg a nagyszerű dalok nélkül. A bevált reggeli recept tehát szar zene és nyerítős műsorvezető, aki poén nélkül is képes röhögni mindenen. Merthogy ez röviden a Kukori. Harsányi és Happy, két markáns figura, és érezni, hogy már ők is kezdenek kiégni. Kéne mögéjük egy szerkesztő, aki mentesíti őket kicsit, vagy szállítja a témákat. Tény, hogy ez a reggeli műsor össze van rakva. A Neo, akár velük is jól járt volna. Mindent egybe vetve, egy 10-es skálán ez a reggeli show 8 pontot ér, és ebben a célközönség elérése is benne van.

Szerintem egy reggeli műsorban a következőknek kellene megfelelni: Fontos, hogy a zene, beindítson, lendületbe hozzon. Esetleg tudja dúdolni és főként sokan ismerjék. Legyen lendületes, mivel nem visszafeküdni szeretnék. Tartalomban sok kis információt szeretnék kapni. Tudni szeretném, hogy szandálban vagy gumicsizmában menjek-e dolgozni. Bejutok-e a belvárosba avagy megrekedek a város szélén. Történt-e valami a világba, vagy aznap mire számíthatok. Legyen érdekes, humoros, aktuális a téma, amiről beszélnek. Nem akarok folyton celebekkel találkozni és nem vagyok kíváncsi a műsorvezetők gyerekeire és életére minden reggel. Nem érdekel, hogy mekkora lakása van sztár-műsorvezetőknek és hogy a felesége, barátnője milyen jól főz. Ha már annyira lelkes vagyok, hogy betelefonálok egy műsorba, akkor ne röhögjenek ki és ha játszom és tudom a választ akkor ne legyen lutri a nyerés. Egy reggeli kudarc elcseszheti a napot.
Nem hinném, hogy ezek nem tartható elvárások lennének, bármilyen reggeli műsorral kapcsolatban.

Nem hallgattam Roxy-t, mivel az egyszemélyes reggeli műsorok unalmasak, és a műsorvezetők hamar kiégnek, így a legkevésbé sem tartom versenyképesnek ezeket. A Rise FM, hol szól, hol nem, így azt gondolom, kell pár hónap mire bízom annyira a rádióban, hogy mérvadó legyen egy ilyen körképben. Az MR2 reggeli műsora pedig nem is műsor. Egy vicc. Inkább ne is lenne. Annyira feleslegesnek és pénzkidobásnak érzem az egész rádiót, hogy többet nem is érdemes róla beszélni. Az egyedibb rádiók (Klub, Infó, Jazzy, stb.) egy más kategória. Pesten még fogható a Rádió 6, de a készítőit ismerem és bármit is írnék, elfogultnak mondanátok érte. Ez tehát az én véleményem, biztosan van aki nem ért velem egyet, és ez persze így van rendjén.
 #34846  Szerző: boly

radukanorbert írta:
boly írta: Magyarországon nem lehet megváltoztatni "nagy" közízlést, mert gyorsan tovább tekernek, ezért nagy nyertes a Juventus.
Csak nehogy a Juventus is úgy járjon, mint a Sláger és a Danubius
Majd megy a ki ad többet játék, szerintem ezért is adta el gyorsan a Juventus mindkét Sztár fm adót. Kell a zseton és nem akarnak még a 102.1-re is pályázni. Egy évre eladták, mert volt aki erre az időre is megvette. Aztán lehet a végén a Juve több frekire is pályázik, mint a Danubius. Nem lehet tudni!

Egy biztos hatalmas küzdelem lesz a Pesti frekikért.
 #34843  Szerző: radukanorbert

boly írta: Magyarországon nem lehet megváltoztatni "nagy" közízlést, mert gyorsan tovább tekernek, ezért nagy nyertes a Juventus.
Csak nehogy a Juventus is úgy járjon, mint a Sláger és a Danubius
 #34841  Szerző: boly

SzD írta:Még mindig nem értem, hogy lehet zenéről vitatkozni. Úgysem lehet valakit meggyőzni arról, hogy egy zene jó, ha neki nem tetszik, és fordítva. Elég hosszú veszekedést lehetne a zenékről kezdeni, de felesleges lenne.
(Amúgy nekem is tetszik a Holdviola, meg a NOX is. Utóbbi új albuma, a Most elég jó lett, érdemes meghallgatni (persze annak, aki szereti ezt a stílust).)
Az tény hogy a nagyon nagy zenei változatosságban ők is néhány dalt nagyon nyomnak kb. 3 óránként.

Péterfi Bori is, persze én szeretem. Viszont most nem a Republic szól minden nap 1x, mint a slágeren, hanem ezek 3 óránként. Minden zenei szerkesztőnek megvan a maga vonala, ez tény. Slágert ezért sokan gagyinak és mindennek tartották. Kár volt! Class is azt csinálja csak másik zenékkel.

Neo viszont tényleg egy amatőr rádióhoz hasonlít és nem egy országos adóhoz. Azt mondták nem lesz Cafe stílus, de picit zeneileg arra emlékeztet. Ha viszont ilyen gyatra lesz, akkor az ORTT-s tagok várhatják a fene nagy bevételt. Még annyit sem fog befizetni, mint a sláger fizetett. A zenei szerkesztő azt nyilatkozta valahol, majd januárban indulnak a profi műsorok ! Jaj kérem ! Aki már csinált vagy csinál rádiót tudja az alapszabályt: Az elején nagyon kell mutatni, mert utána senki nem lesz rá kíváncsi! Ők elég rendesen elrontották, de ez jó lesz majd a Classnak. Class FM részéről látszik azért, ők üzletet akarnak csinálni és nem valami mosodát :)

Magyarországon nem lehet megváltoztatni "nagy" közízlést, mert gyorsan tovább tekernek, ezért nagy nyertes a Juventus.
 #34829  Szerző: SzD

Még mindig nem értem, hogy lehet zenéről vitatkozni. Úgysem lehet valakit meggyőzni arról, hogy egy zene jó, ha neki nem tetszik, és fordítva. Elég hosszú veszekedést lehetne a zenékről kezdeni, de felesleges lenne.
(Amúgy nekem is tetszik a Holdviola, meg a NOX is. Utóbbi új albuma, a Most elég jó lett, érdemes meghallgatni (persze annak, aki szereti ezt a stílust).)
 #34827  Szerző: Zoey

orrhang írta:Akkor ha már ilyen sikeres a Radiosite.hu nem lehetne összefogni és letöröltetni a zenei szerkkel a Holdviolát a Bánat Utcájukkal együtt?? Valami förtelem az a dal és nem tudom hány óránként játszák, de amikor én hallgatom akkor mindig belefutok!
Hagyjátok már a Bánat utcát végre! Szerintem meg tök jó dal. Most miért más, mint pl. a NOX? Azt is játsszák eleget...
 #34822  Szerző: erogen

mgabor írta:delreg plíz, nem kívánok osztozni ezekben a hatalmas sikerekben...
Gondokoztál már azon,hogy csupán nemlépsz be???:)))
 #34821  Szerző: djlacee

Nyugalom, ez egy szakmai fórum, itt minden kérés meghallgattatik, max nem érkezik rá válasz :)
 #34809  Szerző: mgabor

delreg plíz, nem kívánok osztozni ezekben a hatalmas sikerekben...
 #34807  Szerző: orrhang

Akkor ha már ilyen sikeres a Radiosite.hu nem lehetne összefogni és letöröltetni a zenei szerkkel a Holdviolát a Bánat Utcájukkal együtt?? Valami förtelem az a dal és nem tudom hány óránként játszák, de amikor én hallgatom akkor mindig belefutok!
  • 1
  • 442
  • 443
  • 444
  • 445
  • 446
  • 510