RADIOSITE Fórum

• RiseFM - Balaton - 98.9 MHz

#36310  Szerző: LuciFerko

ez a bünti kb milyen nagyságrendű?
 #36305  Szerző: Richmonde

Az NHH a szokásos évenkénti méréseit végzi 2 alkalom/év/rádió! Mpx mellett ERP-t is mérnek, így aki hangos, vagy nagyobb teljesítménnyel szór, az kap egy szóbeli körmöst és kb. van 10 perce elérni a technikusnak az adóhoz, vagy távvezérléssel kell +3 dbr-re állítania a prociját, levenni az adó teljesítményét. Megjegyzem ez a jobbik eset, mert ha nem szólnak, akkor csak a bünti csekk érkezik postafordultával.
 #36304  Szerző: Permi

ravasz írta:Kb. fele olyan erős a 98.9-es, balatoni frekvencia egy ideje. Itt, ahol eddig sztereóban szépen, zajmentesen jött, most mono és zajos.

Miért?
Mert ennyire van engedélyük.
És mint tudjuk az NHH-val mostanában nincsenek puszipajtási viszonyban rise-ék, így mindenki gondolja végig h. mi történhetett... :twisted:
 #36269  Szerző: Galaxy

Én is cirkáltam mostanában az M7-esen, ritka szar, eddig fehérvárnál megállt a seeker és rds+st volt, most siófoknál alig bírtam megállítani rajta a rádiót... volt egykét rész, ahol zaj volt, már azt hittem nem megy az adó... tiszta gáz.
 #36223  Szerző: LuciFerko

Enyingen is fos :gülü2:
 #36222  Szerző: ravasz

Kb. fele olyan erős a 98.9-es, balatoni frekvencia egy ideje. Itt, ahol eddig sztereóban szépen, zajmentesen jött, most mono és zajos.

Miért?
 #35908  Szerző: Vendég

Nem tudjátok,hogy ki az új hírszerkesztő?
 #35450  Szerző: erogen

RISE Fm fórumról:"vki tudna segíteni, h melyik szám megy most? férfi hang és elég pattogós"

Vajon,itt mire gondolhatott??? :D:D
 #35406  Szerző: DXM

Ghee írta:Most semmi gond nincs a hangzással a 88.1-en. Sőt jól belőtték az adásprocit.

Ami pattoghat még az a stúdiót az adóval összekötő lánc "digitális" hibája lehetett - végülis az amit Luci is írt. Most hibátlan :yes:
Csiripeltek a szószátyár verebek, és véletlen meghallottam, amiről beszélgettek, a lényeg a következő:

Valami "teljesen véletlen" esemény során "hozzáértő" emberek "elengedhetetlenül szükséges" beavatkozása révén az omnia 1 feketekávé típusú adásprocesszoruk, mely nem is az övéké, csak bérlik, az örök vadászmezőkre, akarom mondani örök elektromágneses mezőkre távozott, a cserébe kapott orban viktor 2200as típusú processzor, melyet elrontani különösképp nehéz, nah ennek a music-bass-medium nevű gyári presete ketyeg épp... és ez a processzor egy nagyon eltalált szerkezet, így természetesnek vehető, hogy jól szól. csak tisztánlátás végett...
A pattogás szerintem nem modulációs vonal, elvileg már 25ezer helyen volt a stúdió és mindenhol pattog, a kodekek is mások meg a hely változásai miatt a kábeles, mikrós, egyéb kapcsolati típusok is mindig máshogy álltak össze, olyan meg nincs, hogy az összes hozzájuk kerülő berendezés náluk pattog máshol meg nem... és a pattogás megvan, ergo ez stúdióoldal kőkeményen. szvsz. szal risefm :fuckyou:
 #35290  Szerző: Vendég

Ghee: egyszer jó, egyszer nem...

igen szemét hiba lehet :d
  • 1
  • 264
  • 265
  • 266
  • 267
  • 268
  • 470