a csodára nem kell sokat várni, a gold fm-nek pár nap múlva vége lesz - mondta tegnap este egy kolléga.
nem pánikkeltés vagy félreinformálás céljából írom ezt, de tegnap este azt tudtam meg, hogy az ortt október 9-ig(!) vár, hogy miskolcon és debrecenben megszűnjön a gold fm, ha pedig ez nem történik meg, akkor az ügyet az nhh-nak adja át, akik - a forrás szerint - a rendőrséggel közösen szállítják majd el az adót. (a hírközlési hatóságnak pedig erre mostanság bőven van kapacitása.) vagyis két-három hét múlva jelentősen átrendeződhet az (enyhén szólva) amúgy sem telített miskolci rádiópiac. írom ezt azoknak, akik a városban kisközösségi rádiót üzemeltetnek; hamarosan lehetőség nyílik egy nagyobb hallgatótábort kiszolgálni, még akkor is, ha egy kisközösség rádiónak alapvetően nem ez a feladata. vagyis: lehet gondolkodni azon, hogy mik a helyi igények, hogyan lehetne megfelelni nekik.
most már nincs helye a viccnek, mert vérkomoly dolog ez, a médiatörvény hatálya alatt talán még sosem volt példa arra, hogy az ortt egy műsorszolgáltatási szerződés jogerős felbontása mellett az adott cég felszámolását is kezdeményezi.
egyébként nagyon mellékesen jegyzem meg, hogy információim szerint a gold fm stábján belül ma már a pozitív jövőt illető kétely a legjellemzőbb, aminek én - mint kolléga - természetesen nem örülök, mert a hátam közepére nem kívánom senkinek, hogy megszűnjön a munkahelye, de - valljuk be őszintén - az advertum média, mint cégcsoport, ezt a sorsot érdemli, mert kivívta a maga tisztességtelenségével.
azt hiszem nem kell már leírnom, hogy a körmeimet már nem tudom jobban rágni...