RADIOSITE Fórum

• FM-DX

#37322  Szerző: Snake

nem gyári... de csak az én kocsimba okoz zavart, át tettük pár haveroméba semmi. amúgy nem kínai a xe.
 #37321  Szerző: Ghee

Snake írta:nincs fénycső a közelben? nekem a xenon zavarja így a kocsiban a rádiót.
Gyári xenon? :o
 #37320  Szerző: Snake

nincs fénycső a közelben? nekem a xenon zavarja így a kocsiban a rádiót.
 #37318  Szerző: Nightman01

Az én esetemben a wifi kizárt,legalábbis a 90-es évek végén tuti nem sokan használták, :D mert ez a problem nekem már akkor is +volt,de ja,egy felvétel megkönnyítené a dolgot hogy egyről beszélünk-e..
 #37313  Szerző: Ghee

Lehet wifi alharmonikusa is... lehet szeretik ezt a terjedési környezetet.

Milyen tunered van egyébként tipus szerint ? Csak úgy érdekel...
 #37311  Szerző: LuciFerko

majdnem belváros :D majd teszek ki felvételt.
 #37310  Szerző: Nightman01

Igen,mondjuk annyira tán nem is x-akta mint hinnéd. Valahol város szélén laksz? Vagy távvezeték nincs egy-két km-en belül? Mert amit írtál,én is tapasztaltam anno,és egy-két bicajtúra alkalmával távvezetékeknél csúcsosodott ki a helyzet. A válasz pedig pont a télben van. Csak ilyenkor ködös,párás,nyálkás az idő hosszú távon,és ez okozhat valami olyan interferációt,ami még az FM sávra is kihat.. Persze,lehet tévedek,amit írtam,saját tapasztalat.. :)
 #37303  Szerző: LuciFerko

Nah lenne egy több éve telenként visszatérő gondom. a CCIR sávban rendszeresen előjön egy zaj (hol rendszeresen, hol sztochasztikusan) ami lehetetlenné teszi a kisebb térerejű adások normális vételét. a dolog a sáv elején 12-16 dB-t produkál, még a sáv tetején 30-31 dB. Mitől lehet ez?
mindig csak télen. És minnél hidegebb van, annál sűrűbben és hosszabban jelentkezik a dolog. Nem a házból jön, az 100%. Lehetséges, hogy valami gázcirkó indíttója okádja tele a sávot? Nem találok normális magyarázatot már erre... Ja és 106.6 on néztem. Elindul a zavarás 23 dB-ről majd szép lassan felmegy 30-ra. Tiszta X akták ez :gülü2:
  • 1
  • 469
  • 470
  • 471
  • 472
  • 473
  • 541