RADIOSITE Fórum

• Rádió 6 - Százhalombatta - 101.3 MHz

#6495  Szerző: Chriss

A Rádió 6 november 6-án 1 éves!
Boldog szülinapot!
 #2291  Szerző: Chriss

jól tudod, de az még junioros korszak volt...
 #2257  Szerző: Norby

és ha jol tom Akva is itt kezdte aki ma a Roxyban tevékenykedik
 #2247  Szerző: andris2030

Butaságokat ne beszéljünk, ugyanis a költözéskor igenis volt adóteljesítmény növekedés. Aki a korábbi radiosite fórumot olvasta, az tudhatja, hogy a korábbi százegynéhány watt helyett, most 360 wattal sugározzuk adásunkat, az engedélyeknek megfelelően. Az adóáthelyezéskor megkaptuk az engedélyt a teljesítmény növelésre. Persze ettől függetlenül az antennában van elsősorban a varázslat, hogy oly messzire szól a rádió. Az, hogy 6 méterrel magasabbra kerül az antenna, nem feltétlenül jelenti azt, hogy messzebb hallható lesz az adás, sőt, mélyebben fekvő területeken (Budapest Duna vonal) kifejezetten romolhat a vétel minősége, mely mellesleg most sem tökéletes. :) Jelentős javulás lesz viszont a 14,15,16,17,18,19. kerületekben. Mindenesetre az élet megmondja majd, hol lehet jobban hallgatni minket... A neten biztos... :D
 #388  Szerző: Chriss

így már 100-as a helyzet és rendben van!
nem tudom, a hírtükör miket ír, de a 2007.11.06-a 18.00 óra az fix!
most lesz 1 éves a R6...
 #369  Szerző: ropi21

köszi a pontosításokat, sokminden fejből ment
a váltásról pontos infoim nincsenek, csak amennyitt nyitott szemmel járva olvastam, hallottam; gondoltam egyszerűbb így megfogalmazni, de valóban nem teljesen egyszerű a helyzet.
a 07 aug. 17-et pedig olvastam valamerre (talán hirtükör?) (valamint születésnap ténye miatt logikus)
 #349  Szerző: Chriss

ropi21 írta:Rádió6 - Velünk szórakozhat
Kép

A rádió6 Érd és 25-30km-es körzetében hallgatható. Az adást Százhalombattáról sugározzák, az Érd és Százhalombatta között található (Százhalombatta-Óváros) víztoronyból a 101.3mhz-es frekvencián.
A rádió 2002 augusztus 17.én indult, akkor még Rádió Junior néven érdi stúdióból, Érd és 15-20km-es környezete számára. Tulajdonos a Promotion Service Kft. Juniorban volt hallható először Budapest környékén Cooky.

A rádió hat éves születésnapját hatalmas változások kísérték, megvásárolta Százhalombatta város önkormányzata, a stúdió átköltözött, és "ideje ötről a hatra jutni" szlogen mellett 2007 augusztus 17.én showműsor keretében elindult immár Rádió6 néven immáron Százhalombattáról. Teljesítménynövekedésnek köszönhetően immáron 25-30km távolságra is élvezhető a rádió műsora.

A rádió immáron elfoglalta végleges helyét az Ifjúság úton kialakításra kerülő médiaközpontban, ahol egy igen fejlett technikai háttérrel rendelkező helyszín segíti a műsor elkészülését.

Zenei arculatára jellemző az átlagos, mindenki által emészthető válogatás, műsorai között az elengethetetlen reggeli és délutáni kiemelt sávok alatti szórakoztató műsorok mellett találhatunk közéleti, beszélgetős műsorokat vagy szombat esti bulihoz illő mixeket.
Bocsánat, az írás jó, de szeretnék pontosítani, mert néhány helyen "hibádzik"!
A Rádió 6 nem Junior néven indult, az egy teljesen másik rádió volt, 2002-2007-ig, a rádiót tulajdonló Fridély László vállalkozó nyerte meg később az FM94.2-t is, ahol elindult az Extrém Rádió (2003-2006)! Pénzügyi gondok miatt a vállalkozó először az Extrémtől vált meg (FM4 Kft), amit a Mária Rádió vásárolt meg és indult el azon a frekin.

2006-2007-ben már tárgyalások folytak a százhalombattai önkormányzat és a vállalkozó között a Promotion Service Kft megvásárlásáról, a tárgyalások alapja a teljesen új név és arculat volt (új rádió). Mivel a sugárzási engedély Érdre szólt és azt megkerülni nem lehetett, stúdió helyet viszont lehetett változtatni, így került fel az antenna a víztoronyra, a teljes stáb és stúdió pedig Százhalombattára!

2007 nyaráig a tárgyalások befejeződtek, az üzlet megköttetett, de Rádió 6 néven csak 2007 november 6-án, 18 órakor szólalt meg először, egészen addig Rádió Junior néven adott, nagyjából a régi hangokkal és műsor politikával... A szlogen: Rádió 6 - velünk szórakozhat!
Az ideje 5-ről, 6-ra jutni, csak a váltás idején létező promóció volt!
A jelenlegi arculat funky és r'n'b valamint mainstream zenék, elsősorban a 25-49 éves korosztálynak, ezen belül is kiemelt a 30-40-es korosztály!
Csak a reggeli műsor (Rádió 6 Reggel) kiemelt, a délutáni sáv már nem, illetve minden adásperc fontos, hiszen hétvégi mixek, slágerlisták is vannak, de a közszolgálati vállalások jegyében (Junior örökség) hétvégi magazin műsorok is hallhatók...

Teljesítmény növekedés nem volt, hiszen ez engedélyköteles, az antenna áthelyezése növelte meg a hallgathatóságot, illetve a jelenlegi teljesen digitális beruházás, ami nem csak a stúdiót érinti, hanem az összes jeltovábbítást is (digitális AM mikró, új adóberendezés és ahogy helyesen írod, a víztorony átépításe, az antenna még magasabbra kerülése, ami várhatóan 2008 október).
 #240  Szerző: ropi21

Jelenleg a Százhalombatta-Óváros területén található víztorony, amely az elmult időszakban otthont adott a rádió6 antennájának, elbontásra kerül. Amíg az új víztorony felépül (1.5-2hónap) az antenna egy ideiglenes felépítményen kap helyet.
-
Az új víztorony, az ígéretek szerint 6méterrel magasabb lesz, ez vajon mennyiben befolyásolja az antenna elhelyezését? tudtommal elég kötött az elhelyezés mikéntje, bár 6méter plusz magasságban nem tudom jelenthet-e csekély vételkörzet-bővülést..
 #186  Szerző: ropi21

Rádió6 - Velünk szórakozhat
Kép

A rádió6 Érd és 25-30km-es körzetében hallgatható. Az adást Százhalombattáról sugározzák, az Érd és Százhalombatta között található (Százhalombatta-Óváros) víztoronyból a 101.3mhz-es frekvencián.
A rádió 2002 augusztus 17.én indult, akkor még Rádió Junior néven érdi stúdióból, Érd és 15-20km-es környezete számára. Tulajdonos a Promotion Service Kft. Juniorban volt hallható először Budapest környékén Cooky.

A rádió hat éves születésnapját hatalmas változások kísérték, megvásárolta Százhalombatta város önkormányzata, a stúdió átköltözött, és "ideje ötről a hatra jutni" szlogen mellett 2007 augusztus 17.én showműsor keretében elindult immár Rádió6 néven immáron Százhalombattáról. Teljesítménynövekedésnek köszönhetően immáron 25-30km távolságra is élvezhető a rádió műsora.

A rádió immáron elfoglalta végleges helyét az Ifjúság úton kialakításra kerülő médiaközpontban, ahol egy igen fejlett technikai háttérrel rendelkező helyszín segíti a műsor elkészülését.

Zenei arculatára jellemző az átlagos, mindenki által emészthető válogatás, műsorai között az elengethetetlen reggeli és délutáni kiemelt sávok alatti szórakoztató műsorok mellett találhatunk közéleti, beszélgetős műsorokat vagy szombat esti bulihoz illő mixeket.

Kép
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25