RADIOSITE Fórum

• Helyi, körzeti közösségi rádiók

#42888  Szerző: orrhang

Vidámsrác lő. gól. A következő véleményem miatt szerintem nem fogtok szeretni, de az én véleményem az, hogy a kisközt, mint olyat el kellene felejteni és kidobni a kukába. Ha valaki akar szolgáltatni a köznek, az tegye regionális szinten, a többire meg ott van a kereskedelmi rádiózás.Kész. Jó éjt!
 #42887  Szerző: VidámSrác

Johnny írta:Egyenlőre én még ott ragadtam le hogy egyáltalán mi a különbség Bármelyik miskolci kisköz és a kereskedelmi rádiók között...
hát ha a kisközösségi rádiózás fogalmát hagyományos értelemben vesszük, akkor egyelőre nem sok. a miértet is megfogalmaztuk páran - legalábbis miskolci vonatkozásban.
Johnny írta:Egyébként már sokadszorra kérdezem...hogy szerintetek egy kisköz rádió hangzásának 20 perces megszólalásokból, lagymatag hangulatból kell állnia?
nem, persze lehetnek zenei betétek is, de ami neked lagymatag, az másnak, akit érdekel a téma, aki az adott közösség tagja és véletlenül még a műsorkészítőt is ismeri, bizonyára érdekes lehet. ne gondolkodjunk itt profi rádiózásban, itt nem az a lényeg. mivel itt maguk a hallgatók is érintettek, így a közösség, a közös érdeklődés okán, a közösen készülő műsor, a közös munka a lényeges és pont ezek miatt olyan értékes és fontos számukra.
LuciFerko írta:Orrhang: ha téged felkérnének egy induló kisköz rádiónál tanácsadónak, mit mondanál? Milyen utat jelölnél ki nekik? pl Bivalybasznád-Városközpont fiataljait elérő kulturális célú kisköz rádió.
nem hiszem, hogy ebben az esetben Bivalybasznád-Városközpont kultúrházának illetékesén és az ő környezetén, a kulturális vonalon aktív fiatalokon kívül bárki is meg tudná mondani, hogy milyen legyen az a rádió. ha ők összefognak, és eldöntik, hogy belevágnak közösen egy ilyen rádióba, akkor csak ők tudnák meghatározni, mi legyen abban, mert csak ők ismerik az adott közösséget, hiszen tajai annak.
LuciFerko írta:Amúgy őszintén: melyik miskolci kereskedelmi helyi adó játszik olyan zenét mint az eper?
melyik a miskolci kereskedelmi helyi adó?
nyikolaj írta:A Diósgyőr rádió csak a nevében Diósgyőr.Nem akkorok pontatlan infót mondani,de tuti,hogy nem 1,2 km-es városrészről van szó.Hidd el!Nem fedi le a városrészt.
ezt mondjuk könyveljük el annak, hogy ők csinálhatnak valamit szerencsétlenül.
Snookie írta:Szerintem a 101,6 hamarabb meglesz..
Miből gondolod, hogy a Juve hagyni fogja, hogy elhappolja valaki az egészen jó eredményeket produkáló frekijét?
Ráadásul ha jól emlékszem a 106,5-ért sem tolongtak a helyi pályázók...
azért reménykedni még lehet és azt tegyük inkább együtt: én reménykedek egy helyi pályázóban, nektek pedig legutóbb is volt miért reménykedni, ugye... :D

egyébként kicsit betolakodva Paradigm és az eper logósok közti kommunikációba:
a vita köztetek alapvetően arról szól, hogy voltaképpen nem mindegy, hogy egy kisközösségi rádió kommunikál eladhatóbb formában vagy egy vérbeli kereskedelmi adó próbálja becsomagolni magát kisközösséginek. ez egy meddő és eredménytelen vita.
de, hogy még nehezebb legyen mindezt eldönteni, titokban összeállítottam magamban egy igazi kisközösségi rádiót: a korosztály legyen mondjuk a környéken élő 16-22 éves r&b kedvelő lányok - szerintem ez egy jól behatárolható csoport, többnyire azonos érdeklődéssel és problémákkal. nézzük ők mit szeretnének hallani: rihannát, alexandra burke-öt, jay seant, de mivel meg én david guettát kedvelem, így az is lesz, végülis belefér. mire vágyik a célzott kisközösség? reggelente horoszkópra, bulvár- és sztárhírekre, na jó, lesz hétvégén hajnalban havonta egyszer import dada magazin is - mindezt beírtuk a műsortervbe. kell, hogy legyen közös aktivitás? jó, havonta csinálunk egy bulit a hypnose-ban és hát ugye egy kisközösségi rádió esetében az is fontos, hogy a megszólított csoport alakíthassa is a rádió programját, ezért beírtam napi 4 óra kívánságműsort. az az 1 km-es vételkörzet meg elég kevés, de nem baj, majd haverral kicsit megtekerjük a teljesítményt, hadd hallgassa mindenki. kész is a kisközösségi rádióm. ja, hogy az ortt ezt így nem fogadja el kisköznek? nem is értem, mert minden műsor az adott közösségnek szól és van benne kábítószeres magazin, meg sminktippek a közeli kozmetika nyereményjátékával... akkor ez most milyen rádió is?
 #42878  Szerző: nyikolaj

Ja!106.5.Én már el is felejtettem,hogy még olyan is van Miskolcnak....
Csak parlagon van.Meg lesz.
 #42877  Szerző: Snookie

Szerintem a 101,6 hamarabb meglesz..
Miből gondolod, hogy a Juve hagyni fogja, hogy elhappolja valaki az egészen jó eredményeket produkáló frekijét?
Ráadásul ha jól emlékszem a 106,5-ért sem tolongtak a helyi pályázók...
 #42875  Szerző: orrhang

Szerintem lassan át kellene már rakni néhány véleményt az EPER topicba.
Egyrészt nem célom bántani a rádiót, de a bírság kapcsán már kifejtettem a véleményem mind a kisközökről, mind pedig az EPER magatartásáról. Aki akarja az visszaolvashat. Én nem értek a rádiókhoz, sose mondtam, h értenék. :S
Orrhang: ha téged felkérnének egy induló kisköz rádiónál tanácsadónak, mit mondanál? Milyen utat jelölnél ki nekik? pl Bivalybasznád-Városközpont fiataljait elérő kulturális célú kisköz rádió.
Általában egyik rádió sem úgy kezd el adni, hogy pályázzunk haverok, nyerünk aztán majd meglátjuk, hanem van egy koncepció, hogy erre kellene valamit csinálni, huh ez kereskedelmibe nem fér bele de egy KIS KÖZÖSSÉG (és ennek a megfogalmazása hiányzik manapság, hogy mi ez) számára érdekes és fenntartható lehet, csináljunk rá kisközt!
Okés, akkor ez megvan. Hidd el van nagyon sok olyan téma, ami érdekli a fiatalokat is, lehet a piáról , a dugásról , a drogról, ... érdekesen beszélni jó zenéket is vágni mellé és eladni. Csak foglalkozni kell vele. Az, hogy kik dolgoznak a kisközökben, hát egészségükre, de senki nem erőszakol senkit. Se a hallgatót, se a műsorvezetőt.
Egyébként meg speciális a helyzet, mert ebben a városban nincs kereskedelmi rádió és amíg nincs az , hogy egy kisköz kereskedelmi formátumban működik nem gond. DE AZTÁN. Figyeljétek meg, hogy fog menni a asztatás ide-oda, ha beindul a 96,3, ami nem a Juvéé lesz, hanem helyi!
Na, rólam ennyit.
 #42874  Szerző: nyikolaj

A pesti kisközöket te biztos,hogy jól ismered.Ebben nem is vitatkozok,hanem egyetértek.
De írtam már lentebb is valahol,hogy mit gondolok....
de mégegyszer hozok egy példát.A Diósgyőr rádió csak a nevében Diósgyőr.Nem akkorok pontatlan infót mondani,de tuti,hogy nem 1,2 km-es városrészről van szó.Hidd el!Nem fedi le a városrészt.
 #42873  Szerző: Pasa

nyikolaj írta:Pasa!A település részeket se lehet lefedni 1,5 km vételkörzettel.
Legalább is Miskolcon nem.
Miért is? 10 watt egy nagy lakótelepet is lefed. Itt van pl. a Helló Rádió, 10 wattal 3-5 km a vételkörzete, vagy a Fúzió, hasonló paraméterekkel. Miskolcon meg csak jobbak lehetnek a viszonyok, kisebb város, lazább beépítettség.
 #42872  Szerző: nyikolaj

Pasa!A település részeket se lehet lefedni 1,5 km vételkörzettel.
Legalább is Miskolcon nem.
 #42868  Szerző: mgabor

ezért elcseszett koncepció a kisköz, mert a legtöbb speciális érdeklődésű közösség nem határozható meg 1 km sugarú körön belül.
 #42862  Szerző: Pasa

Egy jellegében egységes településrész (pl. lakótelep) miért nem lehet közösség? Azért, mert nem ismerik személyesen egymást? A bélyeggyűjtők vagy a taxisok is csak néhány társukat ismerik. Ettől még sok közös témájuk és problémájuk van, ami csak őket érdekli, amiről szólhat nekik egy kisközösségi rádió. Sőt, inkább csak egy településhez szóhat a kisköz, mert pár wattal nem lehet elérni az összes bélyeggyűjtőt vagy taxist.
  • 1
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 164