RADIOSITE Fórum

• Helyi, körzeti közösségi rádiók

#42899  Szerző: mjoel

. :D
 #42898  Szerző: orrhang

Minek egy falunak rádió? Vagy ha akar, akkor igen, tartsa fenn az önkormányzat
 #42897  Szerző: nyikolaj

Obladi!Én a 106.5-mhz-et említettem :)
Nem a 101.6-ot. :)
 #42896  Szerző: LuciFerko

és egy faluban honnan szedek össze hirdetésekből annyi pénzt? :) Mondjuk van olyan hogy önkormányzati támogatás, de akkor oda a függetlenség :gülü2:
 #42895  Szerző: orrhang

Én teljesen piaci alapokra helyezném a rádiózást, legyen kisköz, vagy bármilyen. Ami életképes életképes, ami nem nem. Nyilván a közszolgálatiságot is teljesíteni kellene, de arra meg ott van a Magyar Rádió, költheti a közpénzt.
 #42894  Szerző: LuciFerko

:lol:
 #42892  Szerző: Snookie

A szegfű tövében van az arany..ott kell keresni! :lol:
 #42891  Szerző: Obladioblada

VidámSrác írta:az aktívabb hozzászólók is hasonló véleményen vannak. illetve úgy vettem észre, hogy a vélemények azonosak a tekintetben, hogy az, ami most van, nem jó...
Én speciel nagyon jól szórakozom azon, amiken most napok óta vitatkoztok. Nagyjából vidámsráccal és orrhanggal értek egyet. Az, ami most van, nem jó. Annak ellenére gondolom így, hogy némiképp én is érintett vagyok a témában.

Miskolcon olyan egy kicsit a kisközrádiók igazi célja és napi szintű működése, mint a hivatalokban a kenőpénz. Mindenki tudja, hogy van, hogy hogyan működik, de senki nem beszél róla, ha pedig szóba jön, akkor mindenki tagadja.

Szokás a fórumon a diósgyőr rádióval példálózni. Ez a kedvencem. Való igaz, hogy alig szól el valameddig, és megfelel a kitűzött céloknak, a zene-szöveg arány is rendben van, de ne feledjük el, hogy ők sok-sok millió forint pályázati, önkormányzati, és egyéb pénzekből gazdálkodnak, úgy, hogy ott nem csak arra van pénz, hogy kifizessék a műsorok készítőit (kisköz rádió, ugye), hanem arra is, hogy közszolgaként alkalmazzák egy részüket, hiszen a művelődési ház keretein belül ezt is meg lehet oldani... A helyi városvezetés nagy-nagy örömére. Ha engem is bejelentenének közalkalmazottnak, én is ott ülnék állandóan, és vakarnám a tököm. Tudom, hogy most sarkítottam, de a lényeg érthető. Ezzel szemben a többi kisköz, ha műsort akar, és meg akar felelni az ortt-nek, akkor kénytelen fizetni egy-két embernek, akik ezeket legyártják, ehhez reklám kell, a reklámhoz pedig olyan műsor, hogy ne tekerjen el a potenciális hirdető. Ez egy ördögi kör. Már régen nem arról szól a kisköz rádiózás, hogy lelkes fiatalok elvannak, mint a befőtt, és beszélnek a pisztrángtenyésztésről órákon át. Tudom én, hogy lehet pályázni, minden lófaszra, de sokan vannak, akik ilyen-olyan okok miatt nem részesülnek a közösből, és kénytelenek ezért trükközni, mert villanyszámlát, és egyéb dolgokat is fizetni kell. Mi pl. már sokadszor lettünk elutasítva az elmúlt egy évben forráshiányra hivatkozva, úgy, hogy az mszp közeli (nem szeretem keverni a politikát, de így van) diósgyőr rádió nagyban játszik, és sorra nyeri a pályázatokat.

És ha már így belejöttem... Nem titok, hogy a rádió avas sem a szivárvány tövében keresi az aranyat, az eperrel és a szinvával ellentétben ott még reklámot sem nagyon hallani, mégis megélnek, és fizetik az embereiket. Nem érdekes? Szóval mindenki úgy él meg, ahogy tud, aztán, ha ennek bezárás, vagy büntetés a vége, lehet sziszegni, és hőbörögni, csak nem érdemes. Mondjuk, hogy bele kell kalkulálni, mert vagy így csinálod, vagy sehogy. A miskolci kisközök ugyanannak az anomáliának a mutációi, csak ki így, ki úgy...

Nem szeretnék az epresek nevében bármit írni, de úgy gondolom tudják ők is (mint ahogy az ide írogató avasos, szinvás, diósgyőrös stb. kollégák is), hogy mi a pálya... Nem hülyék a srácok.

Nyikolajnak pedig üzenem, bár nem ide tartozik, hogy már ki lett írva a 101.6. Az ortt.hu megfelelő menüpontjai mindenki számára elérhetőek.
 #42890  Szerző: Snookie

VidámSrác írta:... akkor ez most milyen rádió is?
Kisközösségi? :hehe:
 #42889  Szerző: VidámSrác

szerintem nem fognak emiatt nem szeretni, az aktívabb hozzászólók is hasonló véleményen vannak. illetve úgy vettem észre, hogy a vélemények azonosak atekintetben, hogy az,a mi most van, nem jó, ezzel valamit csinálni kell. én megértem, sőt támogatom is azt az álláspontot, hogy a szabad rádióknak is jár a normális vételkörzet, de akkor azt a nem kívánatos tendenciát is tegyük bele a pakliba - lásd a miskolci helyzetet - hogy ezt, a lényegesen több hallgatót elérő közösségi rádiózást kihasználva mindenki, aki él és látott már távolról rádiót, olyat akarna magának persze a legkommerszebb, leggagyibb, legtisztazenésebb értelemben, és ez azért sokkal komolyabb versenytársakat jelentene a kereskedelmi rádiók számára, mint a jelenlegi kiskereskedelmik. a most működő minifrekvenciák nyilván fizikálisan védik a piacot, ha már a monitoring nem képes ellátni a feladatát / nincs energiája erre / nem szolgáltatnak adatot a kisközösségi rádiók...
  • 1
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 164