RADIOSITE Fórum

• Helyi, körzeti közösségi rádiók

#42959  Szerző: mgabor

orrhang írta:maradjunk annyiban, hogy annak kellene, hogy legyen!
az. ami nem tartja ezt be, az nem közösségi rádió, hanem valami más. az engem nem érdekel, hogy az ortt ezt minek nevezi, kisközösséginek vagy akármi másnak, ez egy kb. 60 éve formálódó valami a maga ideáljaival, nem miskolc fogja felforgatni :)
 #42958  Szerző: orrhang

közösségi rádiózás profitérdekelt gazdasági társaságoktól, államtól, önkormányzattól független műfaj.
maradjunk annyiban, hogy annak kellene, hogy legyen!
gondolom nagyvárosban laksz. Szerintem igen is szüksége van, akár mondjuk napi 4 óra adásidővel.
Nem mindegy, hogy hol lakom?!Á hagyjad már, 800 fős falunak rádiót? haha, nem is beszélve arról, hogy a hullámok nem úgy terjednek, hogy bazz, itt van a település vége tábla, innen nem mehetek tovább!
Úgy, ha már 5-10 falu összefog és kialakul egy 5000-es vételkörzet, ahol az adásidőt mondjuk napi 8 órában meg lehet tölteni ÉRTELMES műsorral (nem kívánságműsor) ott már látom értelmét.
 #42947  Szerző: mgabor

nincs is szebb, mint egy önkormányzatilag fenntartott rádiónak álcázott seggnyalás.

egyébként meg, kisközösségi frekvenciát csak civil egyesületnek kellene adni, magánszemélynek, kft-nek, satöbbinek nem. ha egy közösségi célért nem tud létrejönni egyesület, akkor az a közösségi rádió is iszonyat nyögvenyelősen fog működni, vagy nem közösségi.
arról nem is beszélve, hogy a közösségi rádiózás profitérdekelt gazdasági társaságoktól, államtól, önkormányzattól független műfaj.
 #42942  Szerző: LuciFerko

orrhang írta:Minek egy falunak rádió? Vagy ha akar, akkor igen, tartsa fenn az önkormányzat
gondolom nagyvárosban laksz. Szerintem igen is szüksége van, akár mondjuk napi 4 óra adásidővel.
 #42939  Szerző: mgabor

A kisközösségi rádiók kicsi vagy regionális vételkörzetben sugároznak
ki írta ezt? mármint az eredetit még én, de aztán keletkeztek zavarok... :)
 #42934  Szerző: VidámSrác

mjoel írta:Szerintem senki nem tudja konkrétan behatárolni mi is a kisközzöség. Ha a lepkét gyűjtők egy közösség, akkor a fiatalok is, akiknek zeneileg egy az érdeklődési köre. Vagy rosszul látom?
szeretem, amikor nagyban átalakul egy-egy hozzászólás az idő múltával...

mindenesetre kedves mjoel, én a a helyedben azt az álláspontodat, ami itt korábban állt, a reviczky utca környékén nem nagyon hangoztatnám. egyébként felesleges újabb és újabb álkisközösséget generálgatni, hidd el, ha akarnám akkor a class fm is kisközösségi rádió lenne, mert mondjuk a Sebestyén Balázs borostáját kedvelő 20 és 30 közti szemüveges nőkhöz szól. íme némi iránymutatás, részben a szócikkben, részben a hivatkozásoknál. ha nem úgy gondolod, ahogy le van írva, akkor nem kisközösségi rádiót tervezel csinálni, hanem valami mást.
 #42930  Szerző: mgabor

nyilván nem puszira fognak kisköznek adni nagy frekit, hogy tessék, téged sorsoltunk ki, hogy megkapd a tutit, hanem szépen pályáznak az erre létrehozott kis káeftékkel (nem azzal, amelyik épp a kisközt üzemelteti...), és ha ügyesek és nyernek, akkor nagyban megmutathatják, mit is tudnak.
 #42912  Szerző: Snookie

mjoel írta:
nyikolaj írta:Obladi!Én a 106.5-mhz-et említettem :)
Nem a 101.6-ot. :)
A 101.6-ra van egy-két tippem ki jönne, vagy inkább fogalmazok úgy ki lehet rá az esélyes. szerintem sokan tudják.
96.3 nem kérdés a Juv nem fog csak úgy lemondani róla.
106.5- öt lehet ki adják valamelyik kisköznek a 3 ból.
101,6: A rádió 1-nek nem lesz olyan könnyű dolga mint Nyíregyen, ebben biztos vagyok (eddig már 4 pályázóról hallottam).
96,3: Osztom, de ettől még Ő sincs bebetonozva oda.
106,5: Esélytelen, hogy egy pénzes frekit kisköznek adjanak! :D
 #42909  Szerző: ravasz

mjoel írta:kisközzöség
Közzöség?

8 általlános megvólt? Ja igen, 6 első, 2 második... :(
 #42907  Szerző: mjoel

nyikolaj írta:Obladi!Én a 106.5-mhz-et említettem :)
Nem a 101.6-ot. :)
A 101.6-ra van egy-két tippem ki jönne, vagy inkább fogalmazok úgy ki lehet rá az esélyes. szerintem sokan tudják.
96.3 nem kérdés a Juv nem fog csak úgy lemondani róla.
106.5- öt lehet ki adják valamelyik kisköznek a 3 ból.
  • 1
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 164