RADIOSITE Fórum

• Helyi, körzeti közösségi rádiók

#43081  Szerző: benfentes

Véleményem szerint be kellene fejezni a frekik osztogatását! A jelenleg éterben szóló rádiók működjenek addig, ameddig engedélyük van. Utánna pedig ámen!

Azért mindennek van határa......!
 #43073  Szerző: LuciFerko

nekem az jön le, hogy boldog-boldogtalan kap frekit, csak az nem, aki komolyan és magas színvonalon tudná csinálni.
engem az akaszt ki, hogy a kisköz rádiók 90%-ánál a műszaki hozzáértés 0!
 #43072  Szerző: benfentes

Sziasztok!

Régesrég figyelgetem már az ORTT kiírásait, illetve olvasom a fórumot. Van is pár olyan dolog ami kikívánkozik belőllem.

Körülbelül 10 évvel ezelőtt egy kezdő rádiósnak nagyon sok mindent le kellett tenni az asztalra azért, hogy mikorfon mögé ülhessen. Napjainkban jószerivel bárkiből lehet műsorvezető, zenei szerkesztő, hogy már a vezető pozíciókról ne is beszéljek. Ezt megkoronázva nyugtázhatjuk azt a tényt is, hogy némi ügyeskedéssel ma már bárki hozzájuthat egy kisközösségi frekvenciához, amelyen tulajdonképp azt tehet meg amit szeretne, mivel nincs megfelelő törvényi kontroll és nincsenek olyan szankciók sem amik gátat szabnának egyesek hülyeségének. Természetesen tehetik ezt mind ingyen és bérmentve, sőt...

Vannak persze olyan emberek akik csak ilyen módon tudják megmutatni azt, hogy ők is érnek valamit és valőban tudnak olyan műsorokat szolgáltatni ami minden igyényt kielégytve segíti a kultura terjesztését és képesek arra, hogy egy ilyen rádióval célorientáltan egy közösséget tudnak összekovácsolni, tegyük fel egy kisebb településen, vagy oktatási vallási közegben, de ebből van sajnos a kevesebb.

Sajnos több olyan kisköz rádiót ismerek, ahol halvány lila gőz sincs arról, hogy hogyan is kellene rádiózni, sőt a színvonal a béka seggét sem veri, de ismerek olyan kisközösségi rádiózásra berendezkedett egyéneket is akiknek a beadott pályázatuk köszönőviszonban sincs a sugárzott műsorral.

Úgy gondolom, hogy a jogalkotóknak újra kellene már értelmezni a törvényt és vele együtt a rádiózás fogalmát is. Nem tudom, hogy én gondolom rosszul?

Apropó falunak rádió....!

Kedves Rádiós kollega!

Ha nagyon szeretne a falu rádiót, tessék beszélni a polgármesterrel és a jegyzővel. Csináljatok erre egy népszavazást! Ha a település annyira igényeli ezt a médiumot akkor gondolom ennek a költségét is meg fogja finanszírozni és el fognak menni szavazni. Ha 1000-ből 800-an azt mondják, hogy IGEN LEGYEN RÁDIÓ akkor tessék az erről szóló okiratot a pályázat mellé csatolni! Tuti sikered lesz!

Számomra ez a közösségi rádiózás, nem pedig az, hogy én eldöntöm azt, hogy kell-e a falumnak rádió vagy sem!
 #42992  Szerző: orrhang

Nem tudok róla. De valahogy ennek látnám értelmét, nem annak a bohóckodásnak, ami most folyik.
 #42972  Szerző: LuciFerko

orrhang írta:Nem mindegy, hogy hol lakom?!Á hagyjad már, 800 fős falunak rádiót? haha, nem is beszélve arról, hogy a hullámok nem úgy terjednek, hogy bazz, itt van a település vége tábla, innen nem mehetek tovább!
Úgy, ha már 5-10 falu összefog és kialakul egy 5000-es vételkörzet, ahol az adásidőt mondjuk napi 8 órában meg lehet tölteni ÉRTELMES műsorral (nem kívánságműsor) ott már látom értelmét.
Na ez is szóba jöhet! Van ilyenre példa amúgy jelenleg Magyarországon?
 #42967  Szerző: Snookie

VidámSrác írta:
mjoel írta:én egy szóval nem mondtam , hogy tervezek valamit csinálni. :D
az lehet, csak tudod olykor akad mit a sorok között olvasni. de ha mégsem tervezel semmit, akkor mínusz egy kiskereskedelmi rádió miskolcon. emiatt nem lesz álmatlan az éjszakám.
:hehe:
 #42966  Szerző: mgabor

nemaz, éntőlem legyen bármilyen rádió akár ötezer is, csak a közösség szónak töredékei se szerepeljenek velük kapcsolatban :)
 #42964  Szerző: orrhang

Ne assz már! Annyira jó lett volna még egy...
 #42961  Szerző: VidámSrác

mjoel írta:én egy szóval nem mondtam , hogy tervezek valamit csinálni. :D
az lehet, csak tudod olykor akad mit a sorok között olvasni. de ha mégsem tervezel semmit, akkor mínusz egy kiskereskedelmi rádió miskolcon. emiatt nem lesz álmatlan az éjszakám.
 #42960  Szerző: mjoel

VidámSrác írta:
mjoel írta:Szerintem senki nem tudja konkrétan behatárolni mi is a kisközzöség. Ha a lepkét gyűjtők egy közösség, akkor a fiatalok is, akiknek zeneileg egy az érdeklődési köre. Vagy rosszul látom?
szeretem, amikor nagyban átalakul egy-egy hozzászólás az idő múltával...

mindenesetre kedves mjoel, én a a helyedben azt az álláspontodat, ami itt korábban állt, a reviczky utca környékén nem nagyon hangoztatnám. egyébként felesleges újabb és újabb álkisközösséget generálgatni, hidd el, ha akarnám akkor a class fm is kisközösségi rádió lenne, mert mondjuk a Sebestyén Balázs borostáját kedvelő 20 és 30 közti szemüveges nőkhöz szól. íme némi iránymutatás, részben a szócikkben, részben a hivatkozásoknál. ha nem úgy gondolod, ahogy le van írva, akkor nem kisközösségi rádiót tervezel csinálni, hanem valami mást.
Szerintem ezen felesleges vitatkozni. Most is azt mondom neked van igazad. Így mindenki boldog. :D Jah és még valamit, én egy szóval nem mondtam , hogy tervezek valamit csinálni. :D
  • 1
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 164