Kedves Rádiós!
Először is örülök hogy hangnemet váltottál, így van értelme az esetleges beszélgetésnek.
Sok mindent nem egyformán látunk, de ez nem baj, hiszem nem vagyunk egyformák. Először is sajnálom hogy nem látsz arculatot a rádióban, pedig pld. ugyanúgy megvannak a napi műsorok mit máshol, max a műsorvezetők alkalmatlanok a feladatukra, ahogy Te ezt leírtad. Én ezt nem így látom...vannak sokan a hallgatói táborban akik szeretik ezeket az alkalmatlan embereket, azt amit, és ahogyan csinálnak.Biztos vannak náluk jobbak, de egyik sem képzelte soha hogy ő a szakma atyaúristene... Szerintem az általad jónak tartott, máshol dolgozó műsorvezetők közül is lenne pár akit meg azok az emberek tartanának alkalmatlannak, akik a mi embereinket szeretik hallgatni. Ez ízlés kérdése.
Ami a zenei vonulatot illeti nem látom miért kellene nekünk is beállni azon rádiók táborába akik megcéloznak bizonyos rétegeket, és ezzel beszűkítik a hallgatói táborukat. Itt nem elérhető főről beszélek hanem korosztályokról. Mi mindenkinek zenélünk korosztálytól függetlenül. Mindig is ezt tettük és ezt is fogjuk tenni még akkor is ha ez koncepció nélkülinek is tűnik. Szignálok....mivel szakmabeli vagy legalább azt vedd észre kérlek, hogy egy station-voice-ra épül az új park. Ha más tudatosságot nem is veszel észre legalább ezt halld meg. És akkor nem beszélek pld a műsorok promócióiról, pedig azok is léteznek és használjuk őket. Nálunk ez már tudatosság, ezek szerint Nálatok nem.
Tény és való hogy voltak és vannak problémáink, de szerintem nincs olyan rádió az országban akinek ne lennének. Azon vagyunk hogy a problémák száma minél kevesebb legyen.
Köszönöm a tanácsokat hogy a megnyert frekvenciákkal mit kellene vagy kellett volna kezdenünk, tisztában vagyunk a hibáinkkal de sajnos az esetek többségében rajtunk kívül álló események és emberek okozták azokat a gondokat, amik miatt az esetleges problémáink felléptek. Ha azt az időt, energiát és pénzt amit mások károkozására kellett fordítani a rádióra fordíthattuk volna, nem itt tartanánk ahol tartunk, és nem lennének hátralékok mint amit említettél. Bár szerintem nincs olyan rádió az országban akinek ne lenne valahol valamilyen hátraléka. Mondom mindezt úgy hogy a saját felelősségünket is elismerem.
Ami a személyemet illeti, ahogy Te is mondtad nem ismersz, így ne alkoss véleményt rólam, én sem tettem Veled kapcsolatban az írásaid alapján. Nem tartom magam többre mint amennyire azok az emberek tartanak akik ismernek. Nem kértem ki magamnak hogy leszaroztátok a rádiót, sőt pont azt írtam hogy tegye ezt bárki nyugodtan, ha ez számára jólesik. Amin fennakadtam az a hangnem volt amit megütöttetek. A véleményformálás mindenkinek joga, az azonban úgy gondolom történhet normális hangnemben is.
Az hogy úgy gondolod nem értek ahhoz amit csinálok szintén egy vélemény Tőled, nyugtáztam....

Ami a segítségkérést illeti, eddig akitől kértünk (jelzem ritkán kellett) azok 80% vagy becsapott vagy hátba támadott....ezek után megtanulja az ember hogy "magad uram ha szolgád nincs....."
A technikáról annyit hogy amilyen technikai dolgaink vannak azzal kevés vidéki rádió büszkélkedhet. A nagyok természetesen vetekedhetnek, de voltam olyan bp-i rádióban ahol messze a mi szintünk alatt volt a műszaki részleg.
Egyetértek azzal amit írtál hogy sok rádiótulajdonos ott rontja el.....ezért csináltunk sajátot, hogy ezt elkerüljük. Dolgoztunk mi is éveken keresztül olyan emberek keze alatt aki soha nem ült mikrofon mögött, de mindig jobban tudta hogy miként kell azt csinálni. Az hogy másnak meg ez nem tetszik amit mi csinálunk.....hát istenem, van ilyen. Csak azt nem értem hogyha ez szar, miért érdekel ilyen sok embert hogy mit hogyan csinálunk?? Te írtad le hogy a hallgató eldönti hogy tetszik vagy nem tetszik.....egyetértek, kivétel azzal hogy nálunk sok olyan hallgató van aki kérdez....és mi válaszolunk. Azt írtad max elkapcsolod ha nem tetszik....én is ezt teszem. De Te nem elkapcsoltál hanem véleménytél valamit, amivel semmi baj nem lett volna ha ezt más stílusban teszed meg.
Amit leírtam nem magyarázkodásnak szántam, pusztán reagáltam a bejegyzésedben olvasottakra.
A szavaidból azt vettem ki hogy Te elégedett vagy azzal amit csinálsz a szakmában. Ha lehetséges, és nem túl nagy kérés szeretném meghallgatni azt amit csinálsz, mert ha valóban jobb mint a mienk tanulhatok belőle.
És ezt most teljesen komolyan írtam, mellőzve mindenfajta cinizmust.
Köszönöm a hozzászólásodat.
Tisztelettel: Yoci