RADIOSITE Fórum

• DVB-T

#46576  Szerző: csokie

Akkor ez a VHF1-en lévő M1, ez kb olyan jelentőséggel bír, mint középhullámon az MR1 Kossuth(540kHz), jól gondolom? :D
Amúgy lefedi majdnem fél Magyarországot?
Ja és én úgy tudom, hogy ez az az egy csatorna, amit vertikálisan sugároznak. Az mennyire számít amúgy?
 #46571  Szerző: mlaszlo

LuciFerko írta: én úgy tudom, hogy legutoljára :D
Akkor nem tudom mi az igazság :)
 #46565  Szerző: LuciFerko

mlaszlo írta:
LuciFerko írta: Akkor nálad van a baj :) Amúgy csak, hogy tudjátok: Sok helyen csak az OIRT1-en jön be normálisan, az UHF41-en nem! Nagykarácsony, előszállás, dunaújváros egyes részein is így van! Sőt még Érden is a kertvárosban szellemképes az UHF41, de az O1 nem :) Ja és a felvidéken is ezen a sávon nézik sokan, mivel a 41 nem ér el oda vagy már zavarják a szlovák adók.
Akkor így már érthető, miért tartották meg, de ha jól tudom az analóg lekapcsolásakor ezt tervezik az elsők között lekapcsolni.
Amúgy nálunk Parkvárosban tökéletesen jön az UHF41, inkább a TV2 (UHF58), ami gyengébb.
én úgy tudom, hogy legutoljára :D
 #46559  Szerző: mlaszlo

LuciFerko írta: Akkor nálad van a baj :) Amúgy csak, hogy tudjátok: Sok helyen csak az OIRT1-en jön be normálisan, az UHF41-en nem! Nagykarácsony, előszállás, dunaújváros egyes részein is így van! Sőt még Érden is a kertvárosban szellemképes az UHF41, de az O1 nem :) Ja és a felvidéken is ezen a sávon nézik sokan, mivel a 41 nem ér el oda vagy már zavarják a szlovák adók.
Akkor így már érthető, miért tartották meg, de ha jól tudom az analóg lekapcsolásakor ezt tervezik az elsők között lekapcsolni.
Amúgy nálunk Parkvárosban tökéletesen jön az UHF41, inkább a TV2 (UHF58), ami gyengébb.
 #46542  Szerző: LuciFerko

csokie írta:Nem is beszélve arról, hogy milyen szemcsés még VHF antennával is. Szelet sem szereti mert "elrángatja" a képet. Bár lehet hogy a hiba az én antennámmal van.
Akkor nálad van a baj :) Amúgy csak, hogy tudjátok: Sok helyen csak az OIRT1-en jön be normálisan, az UHF41-en nem! Nagykarácsony, előszállás, dunaújváros egyes részein is így van! Sőt még Érden is a kertvárosban szellemképes az UHF41, de az O1 nem :) Ja és a felvidéken is ezen a sávon nézik sokan, mivel a 41 nem ér el oda vagy már zavarják a szlovák adók.
 #46505  Szerző: csokie

Nem is beszélve arról, hogy milyen szemcsés még VHF antennával is. Szelet sem szereti mert "elrángatja" a képet. Bár lehet hogy a hiba az én antennámmal van.
 #46504  Szerző: mlaszlo

Pasa írta: Nem fogalmaztam korrektül, szporadikus DX-re gondoltam. Tehát az 1000 km-nél távolabbi adók vétele válik újra lehetővé több, mint 10 év után. Azóta sugároz ugyanis egész nap az m1 az OIRT 1-es csatornán itt Bp-n, lefedve ezzel gyakorlatilag a teljes VHF I. tévésávot, ahol ezek a nagy távolságú vételek nyáron gyakoriak. A volt Szovjetunióban, Afrikában és a Közel-Keleten nem lesz digitális átállás (legalábbis még évekig), tehát ismét igazi egzotikus vételekre lesz lehetőség. Most sajnos csak a jutubin nézegetem a mások által feltett DX-videókat. Amúgy tropóval lehet majd a szomszédos országokból is DX-elni, a digitális jelek is beterjedhetnek majd akár 200 km-ről is.
Így már értem. Az OIRT-en lévő m1-et nem is tudom minek tartják még párhuzamosan az UHF41-el, nem hiszem hogy túl sokan néznék.
 #46500  Szerző: djlacee

Hopp, erről nem hallottam még
 #46499  Szerző: Mauro

"Wien-Kahlenberg DVB-T2 teszt helyén (UHF-65/H) jelenleg az ORF-1 HD adása megy, DVB-T (MPEG-4) -ben. Nálam 90% -os jelerősség, 100%-os jelminőség mellett. "

http://www.netboard.hu/viewtopic.php?topic=9232

Akkor csak teszt volt? Nem baj azért kérdésem aktuális. Mert ha ez csak teszt előbb utóbb befog indulni a rendszeres adás is.
  • 1
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 203