RADIOSITE Fórum

• DVB-T

#46868  Szerző: drkotasz

csokie írta:Egyépként azon is gondolkodtam hogy egy ilyen multiplex egy adott frekvencián megy, de hogyhogy nem interferálódik? vagy talán azért mert a széchényi hegy Horizontálisan megy, a Száva meg Vertikálisan?
Nem, hanem más a moduláció, és szinkronizálva vannak egymással az adók. Ezt majd elmondja szebben, aki tudja, de nagy vonalakban ennyi :)
 #46866  Szerző: csokie

Pasa írta:
csokie írta:Kérdésem lenne, kicsit lemaradtam: SFN rendszer az mi? Köszi.
Single Frequency Network = Egy Frekvenciás Hálózat. Azt jelenti, hogy egy MUX több adóról ugyanazon a frekvencián kerül kisugárzásra. Ilyen pl. Budapest, ahol a Széchenyi-hegyről, a Száva utcából és - rövidesen - a Hármashatár-hegyről azonos csatornákon adják a DVB-T csomagokat.
Köszi Pasa.
Egyépként azon is gondolkodtam hogy egy ilyen multiplex egy adott frekvencián megy, de hogyhogy nem interferálódik? vagy talán azért mert a széchényi hegy Horizontálisan megy, a Száva meg Vertikálisan? Rosszul gondolom?
 #46865  Szerző: Pasa

csokie írta:Kérdésem lenne, kicsit lemaradtam: SFN rendszer az mi? Köszi.
Single Frequency Network = Egy Frekvenciás Hálózat. Azt jelenti, hogy egy MUX több adóról ugyanazon a frekvencián kerül kisugárzásra. Ilyen pl. Budapest, ahol a Széchenyi-hegyről, a Száva utcából és - rövidesen - a Hármashatár-hegyről azonos csatornákon adják a DVB-T csomagokat.
 #46863  Szerző: csokie

Kérdésem lenne, kicsit lemaradtam: SFN rendszer az mi? Köszi.
 #46710  Szerző: lali87

Naa a topic témájához illően digitalizálódjunk már egy kicsit 1100010110000110001 :-)
 #46657  Szerző: LuciFerko

Pasa írta:
LuciFerko írta:Amúgy a pécsi RTL klub is vertikális az OIRT2-es csatornán.
Az meg a CCIR4 (Psunj) miatt van. A horvátok már tudtommal lekapcsolták a DVB-T miatt.
hát nem mert valamelyik nap fogtam a hangját 67.75-ön
 #46654  Szerző: Pasa

LuciFerko írta:Amúgy a pécsi RTL klub is vertikális az OIRT2-es csatornán.
Az meg a CCIR4 (Psunj) miatt van. A horvátok már tudtommal lekapcsolták a DVB-T miatt.
 #46577  Szerző: LuciFerko

csokie írta:Akkor ez a VHF1-en lévő M1, ez kb olyan jelentőséggel bír, mint középhullámon az MR1 Kossuth(540kHz), jól gondolom? :D
Amúgy lefedi majdnem fél Magyarországot?
Ja és én úgy tudom, hogy ez az az egy csatorna, amit vertikálisan sugároznak. Az mennyire számít amúgy?
jah kb olyan mint az 540khz :D Csak a nagykanizsai adó megy vertikálisan! Jelentőssége kb annyi, hogy nem interferáljon a budapestivel:) Amúgy a pécsi RTL klub is vertikális az OIRT2-es csatornán.
  • 1
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 203