drkotasz írta:Szerintem az Ö3-féle popzene a kereskedelmi adók hatáskörébe tartozik, egyáltalán nem kell létrehozni nekik államilag támogatott konkurenciát. Az osztrákoknál más a helyzet, ott 1998-ig nem volt magánrádiózás. Jó, itt is 1997-ben privatizálták a Danubiust, de egy dolog lett volna meghagyni az MR-nél, és egy másik dolog újonnan teremteni állami vetélytársat a kereskedelmieknek. Szerintem a közszolgálatinak maradjon az a feladata, amit nem látnak el profitorientált cégek.
Na akkor nézzük az osztrák TV-t ORF1 ha nem tudnám, hogy közszolgálat akkor meg nem mondanám, hogy az, a műsorszerkezet alapján.....
ORF2 ömlik belőle a közszolgálat....nemzetiségi és egyéb műsorok non-stop..... Pedig ott már a kezdetektől volt kertévé, na jó nem földi , de műholdas...de ettől még lehet népszerű a közszolgálat.....az ORF mind a mai napig piacvezető TV náluk....
Azért mert közszolgálati még nem kell unalmasnak, veszteségesnek lennie....mert ha a kutya nem nézi (és vagy) hallgatja, és a legtöbb ember megvan nélküle akkor nincs létjogosultsága...
MR1 öregeknek szól, rengetegen hallgatják amíg él az a generáció akinek ez jön be addig kell utána frissíteni kell
Nálunk az elmúlt sok évben nem változott semmit a közrádió Such urat meg azért a kevésért is majdnem mágjára küldték, hogy a net és egyéb frankó kütyük korában eltörölte a vízállásjelentést és Zenei rádióvá alakította az MR2-t
A szlovákoknál hallgatnék közszolgálati rádiót, az osztrákoknál is...itthon csak néha ha valami fontos történik akkor a részletes MR1 híreket, szinte semmi más nem köt le a közszolgálatiból....tehát én államilag LE****T vagyok
MR3 van egy két kedvencem komolyzenei téren néha vadásztam érdekességeket.....de már letöltögetem inkább őket akinek meg pénze van az meg megveszi CD-n.....