RADIOSITE Fórum

• Rádió 6 - Százhalombatta - 101.3 MHz

#47693  Szerző: Pasa

Újra mondom, a Rádió 6 engedélye nem szól Budapestre, ezért van így tervezve ez a két frekvencia. A hivatalosan besugározható területeken mind a Rádió 6, mind a Hello jól vehető, azokon túl pedig zavarják egymás vételét. Ez nem véletlen, ez így van kitalálva.
 #47691  Szerző: Klamancsek

mlaszlo írta:
Klamancsek írta: ez sajnos a domborzat függvénye... :(
Kelet-Pesten pedig kiváló, sőt, ott akadálytalan a Pilis is, úgyhogy a legtöbb helyen 2 frekin is tükör tiszta...
no meg a pontos tervezés, hogy minden pillanatban eszedbe jusson, ez nem bp-i rádió... :(
Értem, kár, pedig jó lenne a fővárosban is hallgatni.
köszi, az nekünk is jó lenne! :D
azért a Pilis sokat dobott az ismertségen és jelentős bp-i területeket lefed!
 #47690  Szerző: mlaszlo

Klamancsek írta: ez sajnos a domborzat függvénye... :(
Kelet-Pesten pedig kiváló, sőt, ott akadálytalan a Pilis is, úgyhogy a legtöbb helyen 2 frekin is tükör tiszta...
no meg a pontos tervezés, hogy minden pillanatban eszedbe jusson, ez nem bp-i rádió... :(
Értem, kár, pedig jó lenne a fővárosban is hallgatni.
 #47688  Szerző: Klamancsek

Pasa írta:
Klamancsek írta:a 91.1-en néha egy szlovák adó szól, vagyis zavar, nyilván szintén törvénytelenül, de ez ellen semmit sem tudunk tenni...
Az a szlovák adó több, mint 10 éve ott van, nem törvénytelenül, viszont csak a Dunakanyar felé zavar be. Sajnos azonban a Jazzy már a Flórián térnél is benne van a Rádió 6-ban, a Hello meg úgyszintén a XIII. XIV. XVI. kerületekben. Tenni ezek ellen nem lehet, egyik frekinek sem tartozik hivatalosan a vételkörzetéhez Budapest. :(
a nemzetközi dolgokra gondoltam, hogy a szlovákok úgy adnak, mint az állat... nem az a bajom, hogy ott van és ad, hanem az, hogy erős, mint a barom...
a Hello ugyanez! ők is adnak, mi is, de akik ezzel foglalkoznak miért nem vették figyelembe, hogy a törvényes teljesítmények kiadásánál a 2 adó kivédhetetlenül interferál egymással? ez csak kárt okoz és nem hasznot... ez a szakmaiatlanság kinek jó? a Hello-t ugyanúgy zavarjuk, mint fordítva... régebben állandóan rátoltak a teljesítményre, mert elnyomtuk őket, pedig nem akartuk, nem is tudtunk róla... mi szóltunk nekik, hogy Hello! :lol: vannak ám sugárzási törvények!!! azóta stabilan adnak...
 #47687  Szerző: Klamancsek

mlaszlo írta:
csokie írta:Miről beszélsz Pasa, még a XIV. kerben is elfogadható a 91.1. Ahol meg te laksz ott meg pláne szépen jön. Csak az I.-II.-V.-VI. kerületben nem lehet hallgatni. Nade oda nem is tesznek plakátot.
A 101,3 Nagytétény felé jön szépen, de sajnos a XI. kerületbe érve már nem nagyon. Arrafelé házon belül nem jön be, autóval úgy ahogy lehet hallgatni, de sok a vételi lyuk és arra szerintem az a lefedettség kevés, hogy valaki (hacsak nem kimondottan csak a Rádió6-ot akarja hallgatni) a 101,3-on maradjon.
Az M7-esen Budapest felé haladva kb. Törökbálint magasságáig jön, utána már nem jön be tisztán csak egy-egy ponton.
Ami meglepő számomra, hogy Budakeszi felé (egészen Pátyi térségen át) egész szépen szól.
ez sajnos a domborzat függvénye... :(
 #47686  Szerző: Pasa

Klamancsek írta:a 91.1-en néha egy szlovák adó szól, vagyis zavar, nyilván szintén törvénytelenül, de ez ellen semmit sem tudunk tenni...
Az a szlovák adó több, mint 10 éve ott van, nem törvénytelenül, viszont csak a Dunakanyar felé zavar be. Sajnos azonban a Jazzy már a Flórián térnél is benne van a Rádió 6-ban, a Hello meg úgyszintén a XIII. XIV. XVI. kerületekben. Tenni ezek ellen nem lehet, egyik frekinek sem tartozik hivatalosan a vételkörzetéhez Budapest. :(
 #47684  Szerző: mlaszlo

csokie írta:Miről beszélsz Pasa, még a XIV. kerben is elfogadható a 91.1. Ahol meg te laksz ott meg pláne szépen jön. Csak az I.-II.-V.-VI. kerületben nem lehet hallgatni. Nade oda nem is tesznek plakátot.
A 101,3 Nagytétény felé jön szépen, de sajnos a XI. kerületbe érve már nem nagyon. Arrafelé házon belül nem jön be, autóval úgy ahogy lehet hallgatni, de sok a vételi lyuk és arra szerintem az a lefedettség kevés, hogy valaki (hacsak nem kimondottan csak a Rádió6-ot akarja hallgatni) a 101,3-on maradjon.
Az M7-esen Budapest felé haladva kb. Törökbálint magasságáig jön, utána már nem jön be tisztán csak egy-egy ponton.
Ami meglepő számomra, hogy Budakeszi felé (egészen Pátyi térségen át) egész szépen szól.
 #47683  Szerző: Klamancsek

csokie írta:Kocsival is, telefonnal is néztem és mind2n jól jött, persze nem kristálytisztán de élvezhetően.

Kiskörút sugarában nem jön rendesen egyik frekije se, de a peremkerületekben elég szépen jön, sőt, a 91.1 Szigetszentmiklóson is teljesen elfogadható, még RDS is volt AF-et direkt kikapcsoltam hogy ne ugorjon át a 101.3 ra. Ügyesen megoldották a Rádió 6-osok.:)

ezt a szigetszentmiklósi dolgot pl még én sem tudtam, úgyhogy köszi...
azt még sosem hallottam, hogy a 90.9 beleverne a 91.1-be, de a Hello borzalmasan zavarja a 101.3-at, ebből már sok problémánk volt...

a 91.1-en néha egy szlovák adó szól, vagyis zavar, nyilván szintén törvénytelenül, de ez ellen semmit sem tudunk tenni...
 #47681  Szerző: csokie

Kocsival is, telefonnal is néztem és mind2n jól jött, persze nem kristálytisztán de élvezhetően.

Kiskörút sugarában nem jön rendesen egyik frekije se, de a peremkerületekben elég szépen jön, sőt, a 91.1 Szigetszentmiklóson is teljesen elfogadható, még RDS is volt AF-et direkt kikapcsoltam hogy ne ugorjon át a 101.3 ra. Ügyesen megoldották a Rádió 6-osok.:)
 #47679  Szerző: Ghee

Belever néhol a Jazzy 90.9...
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 25