RADIOSITE Fórum

• radiocafé

#48585  Szerző: Ghee

Linkeltem a mérésed a café-fórumra, mert Zoliék még mindig nem hallják.

Ezt amúgy milyen programmal készítetted?
 #48570  Szerző: Ghee

LuciFerko írta:
Ghee írta:...még mindig síííípol - elég bosszantóan. Olyan erősítővel kéne hallgatnom, ami 10 kHz-nél vág, vagy kicsit öregebben, hogy ne halljam. :gülü2:

LF:

Az a gáz, hogy csak mi halljuk klm-ék nem, pedig ez így nem maradhat... rá kell tenni egy freki analizátort egy tunerre és egyből látszana a 15 kHz és néhány halkabb alharmónikusa a sípolásnak (ami gerjedés???) csönd mellett persze - csak ahhoz csönd kell, az meg nem túl jó adás közben...
http://imagerz.com/QEMQXUtvAwJQAlhMRwVQ

10 khz felett van egy picivel (a végén az a 19 khz pilot)
Akkor az a pilotjel alharmonikusa akár...
Jó, hogy linkelted a mérést, de a legjobb akkor lenne, ha épp "csönd" mellett lehetne mérni, akkor láthatnánk az esetleges többi harmonikust.

Az FM-transmitterem sípol még pont ugyanígy... na de az egy egyszerű sz*r. :gülü2:
 #48567  Szerző: LuciFerko

Ghee írta:...még mindig síííípol - elég bosszantóan. Olyan erősítővel kéne hallgatnom, ami 10 kHz-nél vág, vagy kicsit öregebben, hogy ne halljam. :gülü2:

LF:

Az a gáz, hogy csak mi halljuk klm-ék nem, pedig ez így nem maradhat... rá kell tenni egy freki analizátort egy tunerre és egyből látszana a 15 kHz és néhány halkabb alharmónikusa a sípolásnak (ami gerjedés???) csönd mellett persze - csak ahhoz csönd kell, az meg nem túl jó adás közben...
http://imagerz.com/QEMQXUtvAwJQAlhMRwVQ

10 khz felett van egy picivel (a végén az a 19 khz pilot)
 #48553  Szerző: Ghee

...még mindig síííípol - elég bosszantóan. Olyan erősítővel kéne hallgatnom, ami 10 kHz-nél vág, vagy kicsit öregebben, hogy ne halljam. :gülü2:

LF:

#48426  Szerző: LuciFerko

Ghee írta:Zoli!

Mióta RDS-kódert cseréltek az AH-nál, sípol 16kHz környékén valami... :S
vettem ma észre :gülü2:
 #48419  Szerző: Ghee

Zoli!

Mióta RDS-kódert cseréltek az AH-nál, sípol 16kHz környékén valami... :S
 #48304  Szerző: klm

Zsolt írta:
klm írta:
Zsolt írta:Nincs RDS.
Még mindig nincs? Mert jelenleg a stúdióban levő tuneren szépen jön még a radiotext is.
De már van. :) Csak sajnos bokros teendőim miatt nem tudtam real-time beszámolni erről.
Köszi, azóta kiderült, hogy napközben kicserélték az RDS-kódert az AH-nál, mert tönkrement.
 #48302  Szerző: Zsolt

klm írta:
Még mindig nincs? Mert jelenleg a stúdióban levő tuneren szépen jön még a radiotext is.
De már van. :) Csak sajnos bokros teendőim miatt nem tudtam real-time beszámolni erről.
 #48297  Szerző: klm

#48270  Szerző: Zsolt

Ghee írta:
Ja... lehet elvitte a vihar. :)
Éjjel még megvolt. Én inkább arra gondolok, hogy a múlt héten egy halk, magas, sípoló zaj volt hallható az adásban, de mára ez is megszűnt. Lehet, hogy az RDS kóder begerjedt, de legalábbis köze lehet a kettőnek egymáshoz.
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 36