RADIOSITE Fórum

• Danubius Rádió

#48818  Szerző: lali87

Hát a japán rádió be...rás meg nam mondanám, hogy AM..
Kár, hogy ez nálunk nem terjedt el...akkor nem kellene a Kossuth URH hálózatával vesződni.
Be van programozva nálam az 540 kHz de ha Kossuthot hallgatok azt 107.8 MHz-en teszem egyszerűen bántja a fülemet a dinamikátlan mono hang :-(

Mellesleg nem kell félni a Digitális világtól, sok öreg is meg fogja szokni, a nagymamám 81 éves...URH rádiót hallgat...pedig hogy sajnálta a régi Sokolját igaz, hogy már csak a KH-n volt adás... :-) És aztán jött a SONY kazettás magnó....digitális, nyomógombos tunerrel, FM rádióval......
És jé megtanulta használni...tetszik neki, szereti....
Egyik idős szomszédom fétise az, hogy ő nem fizet a TV-ért...ezért vett DVB-T szet-top-boxot és azon ingyen nézi a hétnépszerűt....
Sok idős fél a kütyüktől (nehogy elrontsa) ők lassabban állnak át, vagy egyáltalán nem nekik kell fenntartani például az 540kHz-et....
Attól a többi ember még használhat új technikát, hogy egyesek ezzel nem bírkóznak meg....

Rádiónál is meg kéne csinálni azt amit a MindigTV-nél promotálni csak ilyen készüléket forgalazni....nálunk a Tesóba a 30 TV-ből 4 nem DVB-T képes
Ha minden rádióban, music-centerben, autórádióban ott figyelne a DAB+ és lenne kiépített hálózat és azon sokféle adás szerintem, elég hamar népszerű lenne ez a platform.
 #48804  Szerző: Sokol404

totya írta:Nem tudom , hogy milyen friss a lista: http://meduci.com/stations.html
#
Europe
# 864 - AM STEREO - Paris, France (France Bleue)
# 1485 - AM STEREO - Rome, Italy (Broadcast Italia)
# 1584 - AM STEREO - Italy (Radio Studio X)
# 1593 - AM STEREO - Italy (MiniRadio)

Ezt egyszer már néztük, és nem tűnik vmi frissnek, + ezek az olasz adók 1 kW-tal sem sugároznak (az fmscan szerint).

Ha így haladunk, AM-adásunk sem lesz (pedig országos lefedettségre egész jó). :oops:
 #48803  Szerző: Sokol404

LuciFerko írta:
drkotasz írta:Én meg sokáig orsós magnóra vettem fel rádióból, és a 88 volt erre az első komolyabban processzált adó, sokáig nem értettem, miért mozog teljesen másképp a magnón a deprez-műszer, meg hogy csinálják, hogy hangosabb a többinél :)
én arra emlékszem, hogy anno a Danubiuson klasszikus V EQ volt, és olyan furán szólt a sok mélytől magastól, kevés középtől :) És anno nagyon nem értettem, hogy miért.
Szerintem a '90-es években több adó is így sugárzott, mert én a mai napig is hasonlóra állítom be az EQ-t a gépen, vagy akárhol ha hallgatok vmit. Megszokás kérdése lehet. Emlékszem, a Juvé is ilyen lehetett AM-en, mert amikor a reklámblokkok voltak, előtte meg utána az az 5-szörös dobszóló **- ** -* -tól majd' kiesett a hangszóró (természetesen a táskarádión). :D
 #48802  Szerző: Sokol404

drkotasz írta:Én meg sokáig orsós magnóra vettem fel rádióból, és a 88 volt erre az első komolyabban processzált adó, sokáig nem értettem, miért mozog teljesen másképp a magnón a deprez-műszer, meg hogy csinálják, hogy hangosabb a többinél :)
Az FM 95,4 - Rádió 88 a mai napig is "ordít". (Legalább könnyű rátalálni analóggal.) :P
 #48801  Szerző: Sokol404

Pasa írta:Én arra is emlékszem, mikor nem is volt processzálva a Danubius (meg a többi sem). :yes:
Az a jó. Legalább természetes. 8-) ...volt.
 #48683  Szerző: LuciFerko

csokie írta:Sztereó AM adások? Létezik ilyen? Vagy csak "mi" nem adunk erre?
asszem 1993-ban teszt jelleggel volt a mosonmagyaróvári Petőfi adón (1116 khz)
 #48677  Szerző: csokie

Sztereó AM adások? Létezik ilyen? Vagy csak "mi" nem adunk erre?
 #48617  Szerző: LuciFerko

én arra emlékszem, hogy anno a Danubiuson klasszikus V EQ volt, és olyan furán szólt a sok mélytől magastól, kevés középtől :) És anno nagyon nem értettem, hogy miért.
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 109