RADIOSITE Fórum

• AM-DX

#5077  Szerző: csabyke

Sokol404 írta:
csabyke írta:
Sokol404 írta:Az átalakult bajor adó. :)

<a href='http://data.hu/get/713628/801_kHz_20_h_55-kor.mp3.html'>
http://data.hu/get/713628/801_kHz_20_h_55-kor.mp3
</a>
Csak alakulna má végre vissza !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nekem így is tetszik. :lol: Este a hírek meghallgatása után nemritkán ezt hallgatom.
Hát nekem bizony nem, mert a kedvenc AM-en fogható rádiómat ütötte ki... Ilen zenei stílussal pedig tele van az egész világ...

Különben amikor leváltotta a BAYERN1 -ot, (mert a Bayern 1 még a régi, csak másik adó kapta meg ezt a frekit...) akkor olvastam a br oldalán, hogy mekkora jó ez, mert a német fiatalság Spanyolországtól a Baltikumig hallgathatja éjjel kedvenc német rádióját nyaralás közben... Azért megnézném én a sok 5.1-es hangzáshoz meg MP3hoz szokott fiatalt, hogy csak azért hallgat recsegős AM adást, hogy németországból sugárzott zenéket halljon... Akkor inkább ráteker külföldön valami hasonlót játszó FM adóra - szóval szerintem ez 1 hülye húzás volt... A Bayern1 -nak szerintem sokkal nagyobb létjogosultsága volt AM sávban, mert az nem igényel olyan minőséget :(((((((((
 #5076  Szerző: csabyke

Sokol404: Az LSB és USB mód az is egy moduláció, ezt használják a rádióamatőrök forgalmazásra... 10MHz alatt LSB afelett USB modulációban adnak. Úgy tudom, hogy szokták ezt féloldalsávos modulációnak is nevezni...

Ha egy AM vevővel hallgatsz egy LSB/USB (összefoglalónéven SSB) adást, akkor csak nagy fortyogás lesz az egész, bár nekem a CBsávokat szépen leszokta hozni csak fölé/alá kell állni 2-3 kHz -el.

A SANGEAN ATS909 szupervevő tudja ezt az úgynevezett SSB módot is, tehát azzal elvileg mondjuk a 40m -es sávban adó amatőrök "tisztán" foghatók - sőőt még a CW (morze) adások vételére is alkalmas, mert talán van rajta CW mód is.... Szóval erre lennék kiv. hogy mégis milyen minőségben hozza le az SSB adásokat, mert még nem volt ilyenhez szerencsém.... :)
 #5056  Szerző: csabyke

Joestet. Koszi a bandscant. Hamajd gepkozelben leszek, meylesem, csakmost PPCrol irok, de jolm1 rajta a forum. Ez volt a teszt. Jo ejt!
 #5015  Szerző: Pasa

Sokol404 írta:(Az a **>>....-.--- fmscan.org!!!) Tudtok helyette egy hasonló (de tőle jobb :) ) oldalt?
Annyira nem rossz azért, de fenntartással kell kezelni az ott látható adatokat (mint az előbbi példa mutatja). Érdemes az adott országban működő rádiózással foglalkozó oldalakat is nézegetni.
 #4927  Szerző: Sokol404

Pasa írta:Az fmscan.org megbízhatatlan, ne dőlj be neki! Szolnokon nincs az 1116-on semmi, csak Miskolcon és Mosonmagyaróváron. :o
Kössz, Nektek elhiszem!

Akkor amit erről az 1116-ról mondottam, bármit is, vegyétek tárgytalannak. Bocsesz, kár volt vele foglalkozni.

(Az a **>>....-.--- fmscan.org!!!) Tudtok helyette egy hasonló (de tőle jobb :) ) oldalt?
 #4926  Szerző: Sokol404

LuciFerko írta:szolnokra még 1350 van :D Debrecenre meg 1485 :o
Ja, azt tudom, hogy nagy hülyeség. :lol: azt nem vettem be, de ezt...
 #4924  Szerző: Pasa

Az fmscan.org megbízhatatlan, ne dőlj be neki! Szolnokon nincs az 1116-on semmi, csak Miskolcon és Mosonmagyaróváron. :o
 #4919  Szerző: LuciFerko

szolnokra még 1350 van :D Debrecenre meg 1485 :o
 #4917  Szerző: Sokol404

LuciFerko írta:lehet váltani a lépést LW-n, MW-n 1 vagy 9 khz-re. LW-n azért láthattad hármasával mert gyorsan tekertam :D

Nem, nem hallottam róla még! Ez tuti? Melyik műsort adja?
Az fmscan.org térképén láttam, ki is nyomtattam, csak azt most nem tudom megmutatni. :D (Azóta be se töltődik...)
Az adatokból az tűnik ki, hogy a győri és miskolci 1116-os frekvenciával megegyező műsort ad. Este érdemes belefülelni, így már 3felől fog visszhangozni, és ha valamelyiken mást hablatyolnak (de magyarul), akkor a 3 adó hálózata nem egységes. ;)
 #4881  Szerző: LuciFerko

lehet váltani a lépést LW-n, MW-n 1 vagy 9 khz-re. LW-n azért láthattad hármasával mert gyorsan tekertam :D

Nem, nem hallottam róla még! Ez tuti? Melyik műsort adja?
  • 1
  • 383
  • 384
  • 385
  • 386
  • 387
  • 402